I et nyligt interview foretaget af iF Magazine med Ronald D. Moore, en af producenterne bag “Battlestar Galactica”, kommer han ind på hvad, der venter i fjerde og sidste sæson af serien, samt den kommende tv-film, “Razor”, som fortæller historien den anden Battlestar, Pegasus.

Der skal allerede her advares mod, at resten af teksten i denne nyhed indeholder spoilers til de foreløbigt tre sæsoner.

Moore lægger ud med at fortælle lidt om de mange tråde, der er i serien, og om hvordan der skal bindes sløjfe på dem: ”Jeg er ikke sikker på, om vi kan slå sløjfe på hver enkelt [tråd], når serien slutter. Der er visse ting, vi måske lader være med at svare på med vilje. Men intentionen er at afslutte de store historier, vi har etableret, ordentligt.”

Omkring det resterende plot kan Moore fortælle: ”Jeg har en overordnet model for, hvordan jeg ønsker serien slutter. Hver karakters skæbne, og hvilket årstal de ankommer til Jorden, er ting jeg stadig holder fleksible.” Han fortsætter: ”En del af handlingen vil helt klart udspille sig i Cylonernes verden. Faktisk er der nogle betydningsfulde, hvis ikke ‘Jord-rystende’ ændringer, der vil komme i den kommende sæson.”

Moore kan fortælle, at den annoncerede “Battlestar Galactica: Razor”, der kommer til november, får en speciel dobbelt-premiere: ”Det er to episoder, der sendes på tv sammen. Dvd’en udkommer dagen efter. Dvd-versionen vil være længere med mere materiale end tv-versionen.”

Hos YouTube.com kan man i øvrigt se et smugkig samt en kort teaser til den kommende tv-film “Battlestar Galactica: Razor”.

Ronald D. Moore vil samtidig ikke bekræfte, om den lovede spinoff-serie, “Caprica”, er på vej, men fortæller blot, at den stadig udvikles, og at det tager sin tid.

Fremtiden efter sæson fire er dog slet ikke sikker: ”Min fornemmelse siger mig, at dette er slutningen, og at vi sikkert ikke kommer til at lave mere ‘Galactica’ efter sæson fire. Men ingen ved hvad der sker, så vi bliver blot nødt til at vente og se, hvordan det udvikler sig.”

Erfaringerne med at lave “Razor” har dog givet Moore inspiration til, hvad der kunne laves, når hovedseriens historie er færdiggjort: ”Vi kunne lave historier, der går tilbage til seriens tidlige perioder. Eller vi kunne tage tilbage og vise den oprindelige Cylon-krig. Der er masser af muligheder i ‘Galactica’-universet for at fortælle historier.”

Hos iF Magazine kan det komplette interview læses.Vis kommentarer (17)
Gravatar

#11 The Insider 15 år siden

Det ville være utrolig mærkeligt, hvis ikke der kom endnu mere fokus på religion i 4. sæson.
War. War never changes.
Gravatar

#12 Æsop9000 15 år siden

Jeg håber også at 4. sæson afslører mere om baggrunden for Cylonerne. Hvad der er der driver dem, hvem der leder dem (altså hvis det ikke er de 12 kendte cylon-modeller).

Jeg håber at få en forklaring på hvorfor Cylonere er Monoteoister og Menneskerne Polyteoister.

Så håber jeg også man får lidt svar på hvorledes og hvorfor de 13 kolonier de forlod KoBold.... For de snakker alle om at guderne gik på jorden:
hvad der kunne ligge lidt op af de originale battlestar galactica serie fra 1978, hvor de foreslog at "guderne", der startede den menneskelige civilisation på Kopold, ikke var guder, men var avancerede rum-væsner..... hvilken kunne være fedt hvis de også gjorde i den 4. sæson, bare lade være Cylons, altså at cylons kom før mennesker kunne twiste plottet.... hvis bare man havde en logisk indgangsvinkel til det. Som ordsproget i serien har været: all of this has happended before, all of it will happen again.

I teorien er der ingen forskel på teori og praksis. I praksis er der
Gravatar

#13 The Insider 15 år siden

Rygterne siger også netop, som jeg også tror, at Tommy (maniac.dk) havde en interessant teori om tidligere, at de sidste 5 cylons ikke er som alle de andre og endda guddommelige.
War. War never changes.
Gravatar

#14 Æsop9000 15 år siden

måske er de sidste 5 cylons måske kopier af de oprindelige Cylon-konstruktører, der tegnede og designede de første cylons der gjorde oprør.....
A la Bishop-androiden i Aliens og Alien 3
I teorien er der ingen forskel på teori og praksis. I praksis er der
Gravatar

#15 The Insider 15 år siden

#14,
Jeg tror også, at de er flere århundrede-år gamle skabninger, som i sin tid levede (i en eller anden form) her på Jorden i vores århundrede. All of this has happened before... det vil bl.a. forklare, hvorfor de mener, at en Bob Dylan sang fra 60'erne stammer fra deres "childhood". Godt nok har Moore sagt til McCreary (komponisten) at der måske er en komponist på en af de 12 kolonier, som har fået inspiration fra en eller anden etheral kraft ligesom Dylan, men det var vistnok bare en lappeforklaring bare for at dulme McCrearys spørgelyst.
War. War never changes.
Gravatar

#16 myggen 15 år siden

Man skal næppe lægge så meget i selve musikvalget, men man ved selvfølgelig aldrig.

Derudover tror jeg ikke nødvendigvis der er taget nogen som helst stilling til, hvordan det ender, og de sidder sikkert ligenu og grubler inderligt over, hvordan de skal forklare slutningen (både fsva. de 4 cylons og Starbuck). Var det ikke sæson 2 der skulle være endt med, at Gud (ja, Gud) kom rendende og sagde 'Wassup?'. Godt forfatterne fik talt Moore ud af det.
Kværulant extraordinaire
Gravatar

#17 Kram 15 år siden

Bedste serie til dato! Fortjener langt mere priser, end meget af det andet lorte TV, som er nomineret til diverse.

#12,
Det ville faktisk være ret cool hvis Cylons kom først ;) og de så var igang med at udrydde de mennesker de havde skabt, fordi de ikke "opførte" sig ordentligt (krig/ondskab osv) - Men de så havde tabt den første krig.

Den med aliens havde skabt dem ville være for kedelig, og set alt for mange gange før.
...
If winning isn't everything, why do they keep score?

Skriv ny kommentar: