Det er ikke kun på det amerikanske marked, at publikum har taget godt imod den seneste tegneseriefilmatisering fra Marvel, “Iron Man”.

Også det danske publikum har taget opfinderen, forretningsmanden og kvindebedåreren Tony Stark og ikke mindst hans alter-ego, superhelten Iron Man, til sig.

I en pressemeddelelse skriver UIP, at “Iron Man”, som havde dansk premiere 30. april, i Kristi Himmelfartsferien er blevet set af mere end 60.000 personer, der trodsede det gode vejr med to timers jernholdig super-action.

I USA alene har filmen omsat for $100 mio., og på verdensplan er det blevet til over $200 mio.

“Iron Man” kan ses i 49 biografer over hele landet.Vis kommentarer (18)
Gravatar

#1 sebbe 16 år siden

Haha dejligt at se at den er blivet godt modtaget. Den er også skide god xD
Gravatar

#2 filmkorn.dk 16 år siden

Fuldt fortjent. Sjovt nok syntes mange jeg kender, at traileren var lidt corny, men de kunne sku' ikke lade være med at se filmen alligevel.
www.filmkorn.dk - filmanmeldelser, også af film vi ikke har set, men alligevel har en mening om.
Gravatar

#3 Ceepa 16 år siden

Er der noget at sige til det? Det er den bedste Superhelte film til dato? og så lidt mere til! hvis du lige ser bort fra Dark Knight...
Gravatar

#4 Petrescu 16 år siden

Selvom jeg blev begejstret over Iron Man, så overgår den ikke Batman Begins i den genre der med mere komplekse karaktere, mere handling og bedre skuespil. Ikke dermed at Iron Man er dårlig, slet ikke, blot at Batman Begins er en bedre film i min bog.
The Dark Knight har jeg ret store forventninger til kommer til at overgå Batman Begins.
Gravatar

#5 filmz-paard 16 år siden

Jeg er f f f fuldstændig tosset med den film, som Peter ville have sagt det.
Det er virkelig en fryd at se Marvel selv tage hånd om filmatiseringen af deres franchise.
Ville bare ønske de havde set lyset noget før.
Glæder mig vildt til Hulk senere i år.
Gravatar

#6 holddakæft 16 år siden

#3 so true... so very true :-)
Gravatar

#7 filmz-Scarface 16 år siden

Jeg så den for anden gang i går aftes, og jeg må sige, at jeg var underholdt fra start til slut - IGEN.
Oasis' nye album "Dig Out Your Soul" ude i oktober 2008
Gravatar

#8 Rasputinoch 16 år siden

Aaaaah nu må i altså lige klappe hesten.
Iron Man har rigtig mange kvaliteter, men også en del problemer.
Robert Downey er det helt store plus. Han er genial i rollen, og giver den den helt rigtige ironi og kynisme. Alle hans scener er gode og seværdige. De øvrige skuespillere klarer den også rigtigt godt, og samtidig med en mængde flot opsatte actionsekvenser og nogle hylende morsomme gags burde det jo være genialt... eller hvad??
Problemet er blot at det hele bindes ammen af en alt for svag historie. Plottets skelet gemmer på en rigtig god histyorie, men manuskriptet er desværre endt med at være lettere rodet.

WARNING... SPOILERS!!
Tony Starks udvikling fra kynisk våbenhandler til humanistisk superhelt er uklar, det er ikke helt klart hvad det er for ulovligheder Stane har begået (er militæret involveret??) og afslutningen er dårligt bygget op. Pludselig dukker SHIELD agenter op (herligt med SHIELD i filmen iøvrigt) og råber nærmest: "arrest that man" hvorefter der så bare skal kæmpes. Det er lidt af et antiklimaks. Historien med manden i hulen, der vækker Starks humanisme er samtidig mærkeligt uafsluttet og halv. Hvem er han? og hvorfor henvises der ikke til ham senere i filmen, imens Stark udvikler sig? Han glemmes, og filmen mister dermed en oplagt mulighed for mere dybde. det minder mest om, at manus forfatterne her har mistet grebet om essensen i historien.

Og til dem der nu vil sige. "Jamen det er jo bare underholdning!", så er det noget pladder. De mest underholdende film er netop dem der har en stramt fortalt og sammenhængende historie, lige meget om det så er en komedie eller en hårdkogt actionfilm. Det er netop det der gør film som "Aliens" og "Die Hard" til klassiskere indenfor action genren. Hvis manuskripterne til disse film havde været elendige, havde vi ikke gidet at beskæftige os med dem i dag, på trods af alle de fede actionscener.
Gravatar

#9 filmz-Kadann 16 år siden

#8 -

Jeg må vist have set en anden film end dig, eller også har du vist sovet lidt under filmen. :)


Tony Stark skifter da det går op for ham, at hans egne våben bruges til at slå amerikanske soldater ihjel, det siges jo nærmest ordret i filmen.

Stanes forbrydelse er også soleklar: Han sælger våben til begge sider, altså til terrorister, hvilket er ulovligt - dette siges også direkte i filmen.

SHIELD-agenterne dukker jo ikke bare "pludseligt op" - Pepper har jo fået fat i beviserne mod Stane og har vist dem til Phil Coulson, dette vises ikke, men det antydes ret kraftigt.

Manden i hulen fungerer som i tegneserien - i tegneserien dræbes han blot. Det er jo i øvrigt heller ikke ham der vækker Starks humanisme, men det faktum, som skrevet tidligere, at Starks våben bliver brugt mod de mennesker, de er lavet for at beskytte.

http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org
Gravatar

#10 Petrescu 16 år siden

Jeg går ud fra at manden i hulen, er Yin Sen og han dør jo netop i hulen, efter at have ofret sig for Stark.


Udover det, så er jeg helt enig med Kadann i #9.

Skriv ny kommentar: