Christopher Nolan laver kun film med tanke på biograferne. Han er imod ‘premium video on demand’, der vil gøre premierefilm tilgængelige i hjemmebiografen. Nu siger J.J. Abrams ham imod.

Se også: Christopher Nolan afviser tidlig VOD: Eneste interessante er biograferne

For “Star Wars”-producenten er det en uundgåelig udvikling, at biografernes eksklusive adgang til premierefilm afskaffes:

”Folk vil gerne se film, men kan ikke altid tage i biografen. Det virker uundgåeligt, at film bliver tilgængelige som premium,” siger Abrams til The Playlist.

Og det er langt fra altid, at biografen er det bedste valg, mener “The Force Awakens”-instruktøren. Ikke alle biografer giver en bedre oplevelse end hjemmebiografen:

”Der er en biograf-kæde, som jeg er overbevist om hader film. Du ankommer, de er sure på dig. Det er koldt. Der er ingen musik… Det er ubehagelige sæder… De fleste har efterhånden bedre tv derhjemme.”

Følg Filmz på Facebook.


Vis kommentarer (137)
Gravatar

#41 kblood 3 år siden

#40 Du skrev ting som
"sandheden er jo at finde et sted i midten hvor jeg glad står og vifter med det hvide flag fordi at jeg syntes det er helt fint med streaming i hjemmet for biograferne er ikke tæt på at være truet endnu"

Det er direkte at modsige at der er en trend som er et problem for biografer. Du har gang på gang skrevet det med trenden som om det højest og kun måske er et problem i fremtiden. Biograferne er jo netop truet nu... det er jo hvad trenden betyder. Det er det jeg har givet adskillige kilder på og som du har været virkelig virkelig dårlig til at skrive at du godt forstod.

Så jo, du har været virkelig dårligt til at få din pointe igennem og forklare dig selv. Og JA, billetsalget har været faldende. Det er jo hele årsagen til dette. Færre går i biografen, og det er jo et problem. Det er mest set som en procentdel, men i mange lande også set direkte på antallet.
Gravatar

#42 Mejse 3 år siden

dine kilder som ikke bare er artikler der er skrevet af folk på jagt efter en historie eller med en mening er de tal du vidste som jo netop viste at billetsalget ikke er faldende :)

nej at sige biograferne ikke er truet endnu er ikke at modsige at der er en trend som kan blive et problem for biograferne...det er at sige at der kan komme en trend som kan blive et problem for biograferne :) altså det du gør er jo ligeså fordrejende som det jeg gjorde....du læser hvad jeg skriver og beslutter dig for hvad det betyder...er jo ikke nødvendigvis mig der er dårlig til at forklare men dig der er dårlig til at forstå en som tænker anderledes end dig og ser tingene anderledes....på verdensplan er tallene ikke faldende så jo i nogen lande er de og i andre er de stigende jeg forstår ikke hvordan du kan blive ved med at konstatere de er faldende når DINE tal viser det modsatte ? er du måske dårlig til at forklare dig ?? uhh nej det kan ikke være det :P men jeg faktisk ikke det er vi ser det bare anderledes men hver gang folk ikke giver dig ret efter alle dine i din verden ultimative og uanfægtelige argumenter så kommer du med mere og mere personlige stød i stedet for at holde dig til sagen :)
Gravatar

#43 Mejse 3 år siden

men altså lad os bevæge os væk fra hvad der i sidste ende er uproduktivt og enten vende tilbage til pointen hvor vi som sådan ikke står så langt fra hinanden....du siger der er en trend som vil røvrende biograferne og de er desperate jeg siger de kan blive røvrendt når der er en streaming tjeneste der faktisk truer dem ved at kunne levere flere penge end biograferne :)

vi bliver aldrig enige om trenden er der lige nu eller ej fordi at vi bare læser ting forskelligt....du ser et års fald som en trend jeg ser det som et års fald i en branche der nærmest ikke har haft to år i træk med fald eller stigning :) sådan er der jo så meget

du siger jeg fordrejer (hvilket kræver en bevidst handling som jeg ikke udførte) jeg siger jeg ikke gør :) du siger jeg ikke er til at forstå fordi at jeg siger modsatte ting (hvilket jeg ikke syntes jeg gør) jeg siger at du gør det præcis samme

i sidste ende ser vi nok bare ting for forskelligt til at blive enige :)

tager gerne enhver diskussion med dig til enhver tid dog ville jeg sætte pris på at det blev holdt til emnet uden at det skal gøres personligt som når der bliver sagt man fordrejer og den slags der er bare ingen grund til det og det bringer intet positivt eller konstruktivt med sig virkelig det eneste det gør er at man enten siger ja han er godt nok en fordrejer eller wow ham der bliver godt nok tøsefornærmet når man ikke giver ham ret....tvivler på det er godt for nogen :)
Gravatar

#44 kblood 3 år siden

Jeg troede du havde fattet pointet, men nu kan jeg da se hvorfor du ser det som fordrejende. Det er det nu ikke, det ER et problem for biograferne, trenden er en trussel for dem, ikke bare "måske i fremtiden". USA, UK, Tyskland er ikke ligefrem lande der kan ignoreres og de har problemet nu, og det stopper da ikke bare fordi at de ind til videre har kunne slippe afsted med at hæve prisen.

Jeg har lige skulle give 110 kr. for en biograf billet, en film i 2D på en hverdagsaften. Det ville have været 80-90 kr. for bare 2 år siden. Du vælger at ikke vil indse det eller tro på det, det må du om. Jeg ser det som direkte fordrejning af virkeligheden.

Film ER allerede begyndt at blive udgivet uden om biograferne. Industrien for at gøre det vokser.
http://www.newyorker.com/culture/richard-brody/pay...
Gravatar

#45 Mejse 3 år siden

og det er jo så der at jeg IGEN bliver nød til at spørge hvorfor det er du ignorerer dine egne internationale tal som viser priserne ikke er steget meget og billetsalget ikke er faldet ?

altså øhm det er jo ikke fordi at jeg ikke vil tro på det jeg tror bestemt på at du betalte 110 for en biograf billet :) siger bare at der hvor jeg går i biografen som mest er 4-5 forskellige i københavn er billetterne ikke steget at du så vælger ikke at tro på det ser jeg som en direkte fordrejning af virkeligheden :)

film har altid været udgivet uden om biograferne så det er der jo ikke noget nyt i :)

men ja det vil MÅSKE opstå et problem i fremtiden men medmindre du har en krystalkugle så er det jo ikke noget du bare kan konstatere :) bliver streaming mere populært...ja....får biograferne flere og flere kunde...ikke lige pt og næppe i fremtiden....betyder det at de nødvendigvis VIL få problemer....nej

det hele kommer jo i bund og grund an på hvad filmselskaberne beslutter sig for at gøre og hvad streaming kommer til at byde på i fremtiden og hvad biograferne byder på i fremtiden....:)

hvis denne "trend" du insistere på er der og den bliver væsentlig mere markant på verdensplan så er det klart at det går hen og bliver et problem og jeg benægter ikke at det sker altså for alt hvad jeg ved så kan alle biografer være lukket om 1 år eller hollywood kan være lukket eller ingenting er lukket og så videre :) jeg går bare ud fra hvad biograf branchen siger og hvad de tal vi begge har brugt så går ud fra vi begge godkender siger :) og de siger ikke der er en trend med at biograf billettet salget er faldende og de føler sig ikke sønderligt presset lige nu men det kan selvfølgelig altsammen hurtigt ændre sig :)

altså hele filmselskabernes streaming 10-17 dage efter præmiere dagens projekt er ikke noget der bekymrer dem af to grunde de har aftaler omkring hvor langt vinduet skal være i et pænt stykke tid endnu og 95% af deres kunder ser filmen inden for den tid alligevel :)
Gravatar

#46 Mejse 3 år siden

det er lidt sjovt for på trods af at vi har mange ens interesser og den slags er vi fundamentalt forskellige i hvordan vi ser verden og tolker information :) men ser frem til en gang for alle faktisk at få et svar på hvorfor du tolker de tal vi om internationalt billetsalg og billetpris som stigende priser og en trend med nedadgøende salg :D

tænker det også er på tide jeg pointere at samtalen aldrig har handlet om hvad du nu syntes var pointen :) ved godt du går meget op i din pointe og mener jeg misser den men jeg ignorerer den egentlig mest fordi at din pointe ikke nødvendigvis er min :) en samtale kan nemlig på magisk vis være dybere end en persons pointer :)
Gravatar

#47 kblood 3 år siden

#46 hvis du svarer på posts og ignorer deres pointe, så er du da helt selv ude om at debatten går af sporet.
Gravatar

#48 The Curator 3 år siden

kblood (44) skrev:

Jeg har lige skulle give 110 kr. for en biograf billet, en film i 2D på en hverdagsaften. Det ville have været 80-90 kr. for bare 2 år siden. Du vælger at ikke vil indse det eller tro på det, det må du om. Jeg ser det som direkte fordrejning af virkeligheden.


Virkelighedens inflation rammer typisk 2-3 kr om året - seneste år kom dog op på næsten 4 kr. Så giver det vel sig selv, at biograferne justerer priserne herefter efter en lille årrække?
Gravatar

#49 Geekalot 3 år siden

#48 det ville passe hvis vi andre steg lige så meget. Men de 2 der hænger ikke lige helt sammen. Det er blevet dyrere at se en film, og vi befolkningen er ikke steget tilsvarende. Hvert fald ikke middel klassen og ned efter.
Gravatar

#50 Mejse 3 år siden

#47 kan godt fornemme du ikke helt har opdaget det men samtalen har kredset om mere end din pointe og debatten går jo ikke af sporet fordi den ikke handler om din pointe men fordi den bliver personlig :) du glemte forresten at svare på hvorfor du læser tallene som du gør hvilket jo lige netop er om din pointe så du gør da det samme :) mærkeligt nok

Skriv ny kommentar: