Christopher Nolan laver kun film med tanke på biograferne. Han er imod ‘premium video on demand’, der vil gøre premierefilm tilgængelige i hjemmebiografen. Nu siger J.J. Abrams ham imod.

Se også: Christopher Nolan afviser tidlig VOD: Eneste interessante er biograferne

For “Star Wars”-producenten er det en uundgåelig udvikling, at biografernes eksklusive adgang til premierefilm afskaffes:

”Folk vil gerne se film, men kan ikke altid tage i biografen. Det virker uundgåeligt, at film bliver tilgængelige som premium,” siger Abrams til The Playlist.

Og det er langt fra altid, at biografen er det bedste valg, mener “The Force Awakens”-instruktøren. Ikke alle biografer giver en bedre oplevelse end hjemmebiografen:

”Der er en biograf-kæde, som jeg er overbevist om hader film. Du ankommer, de er sure på dig. Det er koldt. Der er ingen musik… Det er ubehagelige sæder… De fleste har efterhånden bedre tv derhjemme.”

Følg Filmz på Facebook.


Vis kommentarer (137)
Gravatar

#11 kblood 3 år siden

#10 Jeg tror du misser pointen her. Igen, bare fordi at flere og flere tager i biografen er ikke det samme som at det stadigt er lige så populært som det var for 5 år siden.

Man er jo nød til at se på det som hvor meget tager folk i biografen per indbygger. Tager unge lige så meget i biografen som unge gjorde for 5 år siden, osv?`

http://www.cinemablend.com/new/4-Big-Reasons-Peopl...

En af de 4 store grunde til at folk ikke går i biografen så meget mere, er streaming. Det ER begyndt at ske, og det er der ingen tvivl om, og så er TV bare blevet en del bedre. Serier er af langt bedre kvalitet i dag. Det plejede at være det som skuespillere gjorde, hvis de ikke kunne komme med i film, men i dag er der præstige i at være med i serier også.

http://www.cinemablend.com/new/Uh-Oh-Even-Fewer-Yo...

https://voolas.com/6-reasons-less-and-less-people-...

http://www.indiewire.com/2015/01/here-are-10-reaso...

Jeg ved ikke hvorfor du tror at biograferne klarer sig godt for tiden. Streaming til hjemmet er et forsøg på at fange nogen af alle dem som ikke gider at tage i biografen for at se en film, men hvor det ikke er fordi de finder prisen som et problem, men at de ser biografen som en forringet oplevelse. Det er jo ikke noget de finder på ud af det blå at der burde være et marked for det her, fordi biograferne ved godt at det ikke kommer til at blive bedre for dem.
Gravatar

#12 Mejse 3 år siden

jeg tror biograferne klare sig godt for tiden fordi jeg kender en biografchef og de tjener flere penge og har flere kunder og udvider mere end de nogensinde har gjort før :) føler jeg er ret gode grunde til at man klare sig godt :) flere af artiklerne er jo fra 2014 hvor de havde et dårligt år men billetsalget er steget et par hundrede million solgte billetter siden så det ligger mere eller mindre på det samme niveau det har ligget på i dette århundrede :)

og jeg misser skam ikke pointen jeg har set dig flere gange gøre opmærksom på at flere går i biografen fordi der er flere menneske hvilket jo er ganske sandt men er det relevant ? procent delen af folk der går i biografen er jo mere eller mindre den samme så er du sikker på at din pointe ikke bare er forkert ?

og selvfølgelig er streaming i hjemmet et forsøg på at fange dem de ikke fanger men som også pointeret tidligere er folk ikke villige til at betale det som det kommer til at koste for at se en film derhjemme uden at de er en gruppe og så er dem de fanger som de ikke havde fanget bare ikke så mange mere :)

tror aldrig nogen har påstået der ikke var et marked for det her :)

altså hele problemet er at du ser mig som en eller anden Kim light....hvor du så er Kims modsætning men i er jo sådan set begge to bare de ekstreme synspunkter og finder artikler og undersøgelser der underbygger det i vil sige og det er jo ikke svært at finde begge dele :)
sandheden er jo at finde et sted i midten hvor jeg glad står og vifter med det hvide flag fordi at jeg syntes det er helt fint med streaming i hjemmet for biograferne er ikke tæt på at være truet endnu....min eneste pointe er at der ikke er en langtidsholdbar løsning fra nogen parter lige pt og som jeg flere gange har pointeret så bliver streaming større der er bare ikke leveret en løsning der giver filmselskaberne ligeså mange penge som biograferne endnu og før det for alvor sker så kommer der ikke til at ske det store...de forslag man har hørt rygter om er jo ikke en stor satsning eller noget i den stil det er en storetå i vandet for at tjekke temperaturen
Gravatar

#13 Mejse 3 år siden

ps bare fordi man ikke er enig i din pointe betyder det ikke man misser den ;)
Gravatar

#14 kblood 3 år siden

Jeg har givet adskillige kilder, og der er en klar trend af at en mindre procentdel går i biografen. At en enkelt biograf stadig klarer sig godt viser ikke noget. De kan sådan set alle klarer sig godt, det ændre ikke på hvad trenden viser, hvilket er en tilbagegang for biograferne.

Deres priser på biletter stiger hvert år. Jeg var inde og se Ghost in the Shell, og selvom dette var en lille sal og uden 3d kostede billeten 110 kr. Derfor kan de stadigt klarer sig, fordi de har sat prisen op og det gør op for at de ikke får så mange flere biografgængere som de har fået før i tiden.

Beslutningen er ikke truffet endnu, men at de overhovedet snakker om det er der ikke nogen tvivl om, og heller ikke hvorfor det er relevant for dem at snakke om det.
Gravatar

#15 Mejse 3 år siden

en enkelt biograf eller nordens største kæde men ja ja :P
altså billetsalg worldwide ligger ret stabilt over de sidste 10 år så hvis en mindre procentdel går i biografen er det jo bare fordi der er flere menneske ik ;)

og så godt dine "adskillige" kilder men det ændre ikke på det jeg sagde om at flere af dem af forældet og at det er internettet man kan altid finde flere kilder og artikler og bla bla bla der bekræfter ens synspunkt ligemeget om det er at biograferne er ved at få fallit eller om dværgsex er bedre end sex med dyr det hele kan findes

så nej det er ikke derfor biograferne klare sig for de har de samme indtægter og mindre udgifter end for forreksempel 5 år siden og de har ligeså mange biografgængere som før i tiden :) det er rigtigt at den ikke er stigende som man kunne håbe men heller ikke faldende i hvert fald ikke på verdensplan om det så er fordi at andre markeder vokser er jo egentlig ikke så relevant :)

altså de er jo ikke dumme de har uden tvivl snakket om det siden streaming overhovedet blev en mulighed men som sagt er de jo ikke dumme og filmindustrienes indtægter er stigende på trods af dødende dvd/blu-ray salg og det er jo ikke fra streaming de tjener deres penge

men vi er enige om at det kommer før eller siden men så længe mulige streaming indtægter på ingen måde kan måle sig med biografindtægter så bliver det ikke en streaming på præmiere dagen ting :)

alltså det er jo en forretning....de er ligeglade med hvad trender og dig eller hele verden mener burde ske hvis det ikke er der pengene er og lige pt er det bare ikke sådan
Gravatar

#16 kblood 3 år siden

Det er jo netop ikke nok at have så mange biografgængere som der var for 2 år siden, hvis at de kan se at folk går mindre og mindre i biografen. Det hjælper ikke voldsomt meget at skrive at man kan finde noget som underbygger alt, når du stadigt INGEN kilder har på at biografer ikke skulle være ved at miste kunder.

Fordi hvis der i dag er lige så mange der går i biografen som for 2 år siden eller 5 år siden, så er det jo et problem for biograferne. At hæve priserne på billeterne er jo ikke en holdbar løsning i længden. Det betyder jo at om 2 til 5 år, så vil de have et fald i folk der kommer i biografen. Da jeg søgte efter disse ting, så kom der ikke rigtigt resultater op om hvordan biografer klarer sig bedre end nogensinde.

De er en forretning og der er derfor IKKE ligeglade med hvad der trender. Virksomheder der er ligeglade med det, er virksomheder der forsvinder. Den slags kan ske meget hurtigt, bare se på Nokia f.eks. der mente at iPhone ikke ville være noget problem, Nokia var jo den største udbyder af smart-phones i verden. Det betyder så også at de er nød til at reagere på den slags meget hurtigt, for da de endelig så at det var et problem, kunne de umuligt nå at reagere på det. I så stor en virksomheder er det meget tidskrævende at ændre retning og strategi, og det var tid som de ikke havde. Nu prøver de så om de kan kravle ind på mobil markedet igen og måske få et fodfæste.
Gravatar

#17 Morten Vejlgaard Just 3 år siden

#15 #16 Lidt historiske billettal til diskussionen fra det amerikanske box office: http://www.boxofficemojo.com/yearly/?view2=domesti...
Gravatar

#18 Mejse 3 år siden

#16 jamen der er tal over det hele som forreksempel mortens eksempel der viser at billetsalg er mere eller mindre stabilt og at filmindustrien tjener mere end nogensinde bliver vi jo hele tiden gjort opmærksom på så kan ikke helt se hvordan det kan komme som en overraskelse at biograferne ikke er ved at få fallit når det er hos dem en stor del af filmindustriens penge kommer fra :) grunden til at jeg ikke søger rundt på nettet efter tal og artikler er fordi at sidst jeg gjorde det var du mere eller mindre ligeglad og ignoreret det som at jeg bare fandt det billigste så kan ikke rigtig se grunden :)

altså nu tager du jo udgangspunkt i din egen oplevelse med biograf billetten så jeg vil gøre det samme....jeg betaler det samme idag mellem 80 og 100 kr som jeg gjorde for 1 2 og 3 år siden når jeg går i biografen så ser ikke lige et problem i det :) du skal jo bare søge på billetsalg det må alt andet end lige være hvad vi bedømmer dem på medmindre vi skal finde regnskaber og alt muligt andet frem....så det faktum at nordisk film er ved at bygge 4 nye biografer siger vel også lidt om at de ikke føler det er en død presset branche ;)

ahh se det er en helt forfejlet sammenligning....de kan nemlig lige netop tillade sig at være ligeglade med trends INDTIL de ikke længere tjener penge da filmselskaberne som sådan ikke rigtig har konkurrence og tillader biograferne at have eksklusivitets vinduer fordi det er der de tjener pengene....de vil jo aldrig ende i den samme situation som nokia da de ikke er i konkurrence med sig selv og ligemeget hvor store netflix bliver så sker det næppe at de lukker hele hollywood og dermed biograferne ned :) desuden så forvrider du hvad jeg skriver da jeg skriver HVIS det ikke er der pengene er og det er det ikke lige pt og ligemeget hvor meget du vil have det så er det altså bare ikke sådan :)
Gravatar

#19 Mejse 3 år siden

http://www.sondagsavisen.dk/forbrug/2016-08-18-bio...

http://www.fyens.dk/Erhvervsavisen-Fyn/Overskud-pa...

http://www.the-numbers.com/market/

http://ekstrabladet.dk/filmmagasinet/Filmnyheder/s...

har ikke lige nærlæst det tog bare det første der poppede op når man søgte på internationale billetsalg danske billetsalg og indtjening i danske biografer....har svært ved at se hvordan du ikke kunne finde noget der viser at de ikke er på røven ;)
Gravatar

#20 kblood 3 år siden

Flere kilder som melder at biografer gør hvad de kan for at holde på kunderne, og helt klart er opmærksomme på at de er et truet marked:
http://businessjournalism.org/2016/10/4-new-movie-...

Denne side viser antal biletter solgt, gennemsnitlig pris og indtjening. Jeg har lidt svært ved at se om det er på verdensplan eller bare i USA, men jeg formoder dette er i USA.
http://www.the-numbers.com/market/

Det ser ikke så godt ud, for der var et højdepunkt af biletter solgt i 2002, og det har gået nogenlunde støt nedad siden.

I UK ser det heller ikke så godt ud. 2014 var værst, men det er stadigt færre og færre som tager i biografen.
https://www.cinemauk.org.uk/the-industry/facts-and...

Den eneste side der skriver om at det går godt er EAO:
http://www.obs.coe.int/en/press/individual-press-r...

De nævner ingen steder hvor mange der rent faktisk tager i biografen per indbygger, men i det mindste er 2016 et år hvor der har været flere i biografen end der længe har været. 12 millioner flere end i 2009. Alle andre år inden har dog haft færre der kom i biografen end der var i 2009. EAO skriver også en masse om det kommende VOD marked der er på vej, og hvordan at EU regler måske skal ændres før at det kan lade sig gøre.

Skriv ny kommentar: