Thomas Vinterbergs publikums- og anmelderdarling “Jagten” er nu nede i odds 3 hos Unibet på, at filmen vinder Oscar for bedste udenlandske film ved Oscaruddelingen i 2014 – og filmen er ikke engang blevet nomineret endnu!

Læs Filmz’ biografanmeldelse af “Jagten”.

De øvrige favoritter hos Unibet er saudiarabiske “Wadjda” til odds 4,50 samt den fransk/iranske “Le Passé”. Men den danske film om pædagogen Lucas – spillet af Mads Mikkelsen – der bliver udsat for falske anklager om pædofili, er altså storfavorit.

Pressechef Per Marxen fra Unibet forklarer om favoritværdigheden: “Først og fremmest, så er den dansk. Og som de tre hidtidige priser i kategorien, samt danske films prishøst i udlandet generelt har bevist, så har dansk film et rigtig godt navn i udlandet.

Ved sidste Oscar-uddeling vandt bookmakernes favorit “Amour”, så der er grund til at lytte, når oddssætterne peger på den næste Oscar-vinder. Særligt én faktor spiller ind, når Unibet peger på “Jagten”: Mads Mikkelsen-faktoren.

Han er det største navn, Danmark har i udlandet lige nu, og vores odds-compilere ved, at genkendelighed også spiller en rolle. De har mange års erfaring med at sætte odds på events som Oscars og er med al respekt ganske præcise i deres forudsigelser,” udtaler Per Marxen.

TWITTER: Klik ind og følg Filmz.Vis kommentarer (7)
Gravatar

#1 Giraffen 9 år siden

Men intet er vel helt sikkert før Stig Rossen har talt? Hvad siger Rossen til det her?
Gravatar

#2 Kisbye 9 år siden

Det er jo stadig ret tidligt, men det ser da ud til at Jagten har rigtig gode chancer. Filmen virker meget konventionel i sit måde at fortælle historien på, så tror den vel passe godt til det amerikanske publikum. Derudover så er Mads Mikkelsen vores bedst kendte navn i udlandet i øjeblikket og han gør det rigtig godt i den her film.
Udover bookmakerne, så har filmsiden Indiewire også Jagten som nummer 1.

Jeg har tidligere noteret mig at Wadjda og Le passé også spåes gode chancer. Jeg mangler dog desvære stadig at stifte bekendskab med dem begge.
Wadjda's Handling lyder meget simpel og historien om en pige der forsøger at samle sammen til cykel ved at deltage i en skolekonkurrence, minder umiddelbart meget om handlingen i den iranske film 'Children of Heaven'.
Det der gør filmen interessant, er nok nærmere at det er Saudi-Arabiens første film fra en kvindelig instruktør og at den foregår i et land der først fornyligt tillod kvinder at køre på cykel.
Le passé ved jeg ikke så meget om, andet end den er fra den iranske instruktør Asghar Farhadi, som leverede oscar vinderen 'A speparation' i 2011.
Måske er der nogen der har set de to film og kan fortælle deres mening om dem?

Af de film der er blevet indsendt, har jeg ind til videre kun set 'Child's Pose' og 'Neighboring Sounds'. tror umiddelbart ikke de har de store chancer.

Jeg vil prøve om jeg kan få set så mange af filmene som muligt og så er det jo ellers bare vente på de bliver shortlistet til januar :)
Imagine an elephant with the flu. One sneeze and it breaks it's bloody neck - Fukkatsu no hi AKA Virus (1980)
Gravatar

#3 Batsy 9 år siden

Der nok nogle kedelige amerikaner som vil savne the happy ending, vil jeg vædde med.Det dog herligt at høre at Jagten kan få en god chance, det er en rigtig fin film.
"I learned that courage was not the absence of fear, but the triumph over it".Gravatar

#4 Ispep 9 år siden

#2

A Separation er enestående. Troede du havde set den?
Gravatar

#5 Kruse 9 år siden

Ispep (4) skrev:
#2

A Separation er enestående. Troede du havde set den?


Jeg tror han hentyder til "La passé" og "Wadjda" :)
"Dave, this conversation can serve no purpose anymore. Goodbye."
Gravatar

#6 Ispep 9 år siden

#5

Aha, okay..
Gravatar

#7 [ikke godkendt bruger] 2 måneder siden

[Denne bruger afventer at blive godkendt til at deltage i diskussionen.]

Skriv ny kommentar: