Forleden meddelte filmselskabet Zentropa, at de vil lave en film om dansk-palæstinensiske Omar Abdel Hamid El-Hussein, der tilbage i februar dræbte to civile og sårede seks betjente i København. Det bekymrer Jødisk Samfund i Danmark.

Se også: Zentropa laver film om terrorangrebet i København

Titlen på filmen bliver “Lukkede øjne”, der fortæller historien om Omar El-Hussein, og hvad der skete med ham i tiden før, under og efter hans handlinger. Men det fokus kan risikere at skabe sympati for El-Hussein:

”Det er vigtigt, at vi prøver at finde ud af, hvad der motiverede morderen, så vi kan forhindre, at det sker igen. Spørgsmålet er, om en fiktionsfilm er det rigtige format, for jeg frygter, at den vil skabe både sympati og forståelse for Omar,” siger Dan Rosenberg Asmussen, formand for Det Jødiske Samfund i Danmark, til DR.

Dan Uzan, der selv var jøde, blev skudt og dræbt under angrebet på København, og det er i høj grad ham og de andre ofre, der burde få en film, mener Dan Rosenberg Asmussen:

”Det var nogle stakkels, uskyldige mennesker, der blev myrdet. De fortjener i højere grad en film.”

Hos Zentropa mener producent bag “Lukkede øjne”, Peter Aalbæk Jensen, at det er for tidligt at være bekymret for en film i den her tidlige fase:

”Jeg ved slet ikke, hvilken retning filmen kommer til at gå i. Det vil jeg lade være op til kunstnerne bag,” siger Aalbæk Jensen.

Kunstneren bag bliver Manyar Parwani, der tidligere har lavet “Himlen falder”, der handlede om Tønder-sagen.

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.Vis kommentarer (14)
Gravatar

#1 arnem 8 år siden

Altså jeg er ikke nødvendigvis fuldstændigt imod Ekstra Blads retorik, men kunne I ikke nuancere lidt og sige at det er en jødisk organisation der har udtrykt noget kritik?

Jeg er sikker på at vi er mange jøder der ikke føler på samme måde.

Jeg siger ikke det er en forkert overskrift, det er bare sladderbladsretorik, som man måske godt gad filmz var lidt over.
Gravatar

#2 Harper 8 år siden

#1 - Hallejulah!

Findes der andre danske filmsites uden sladderbladsretorik som man kan følge med på? Jeg kan kun komme i tanke om Filmz og Scope. Det virker somme tider som om læserne herinde har et behov for mere dybdeborende filmjournalistik og et stærkere community.
Gravatar

#3 Harper 8 år siden

Jeg har været glad for at læse nyheder herinde i rigtig mange år, men jeg har aldrig været en "aktiv" bruger. Det virker som om det her sted er helt dødt og at der bare sidder en håndfuld mennesker i redaktionen og ævler om hvad de selv synes er relevant, ikke om hvad deres læsere vil finde spændende og informativt. Jeg ville ønske at der var et andet alternativ. Et dansk IMDb med nogle flere dybdeborende artikler og interviews og knap så mange useriøse indlæg i debatterne... selvom det selvfølgelig også kan have sin charme. :)

Danmark er nok bare et alt for lille land. Det føles som om filmbranchen sidder og kigger med inde på Ekko og filmfansene sidder herinde. En god blanding under et andet navn, ville sikkert gøre mange danske ikke-dramahungrende filmfans glade.

Liva
Gravatar

#4 Harper 8 år siden

Det er f.eks. en fin lille nyhed, men hvad fanden er der for os brugere at snakke om andet end "Fuck muslimer" og "Fuck racister"? Måske er mine filmelsker-drømme bare lidt for store, men det kunne være interessant hvis sådanne nyheder også blev bakket op af en artikel udenfor nyhedssektionen. F.eks. om de etiske overvejelser i at portrættere en virkelig gerningsmand. Det kunne være interviews fra pårørende (hvis det da er etisk forsvarligt). Man kunne komme med andre eksempler fra filmverdenen hvor en gerningsmands historie bliver filmatiseret. Hvordan reagerer seere på portrætter af voldsmænd? Hvem syntes I (FILMELSKERNE!) f.eks. var monstret i We Need to Talk About Kevin? Kan man lære noget af det lægerne fandt under Charles Whitmans "The Texas Tower Sniper"s obduktion?

Bla bla. Bare et eller andet.
Gravatar

#5 arnem 8 år siden

#2

Altså, jeg er her kun fordi jeg synes det er sjovt nok at læse kommentarer.

Filmnyheder får jeg fra amerikanske sider. De er ofte dage, uger og måneder foran Filmz i forhold til nyheder.

De danske nyheder kan man som regel samle op i de brede medier, dfi og ekko.

Filmz har en aktiv brugerbase, men for nyheder, i særdeleshed fra Hollywood, er den eneste grund til at besøge siden her, hvis man ikke kan læse engelsk.

Og så er her selvfølgeligt også et rimeligt udbud af anmeldelser.
Gravatar

#6 raylewis 8 år siden

lad os tæppebombe gellerup og vollsmose,så der ikke er nogen at skabe sympati blandt.
Gravatar

#7 Morten Vejlgaard Just 8 år siden

shimong (1) skrev:
Altså jeg er ikke nødvendigvis fuldstændigt imod Ekstra Blads retorik, men kunne I ikke nuancere lidt og sige at det er en jødisk organisation der har udtrykt noget kritik?


Det synes jeg også, vi har. Der står flere gange i nyheden, at det er formanden for Jødisk Samfund i Danmark, der kommer med kritikken. Jeg er sikker på, at Filmz' læsere sagtens selv kan regne ud, at han ikke taler på vegne af alle jøder i Danmark.
Gravatar

#8 Stetso-G 8 år siden

Nu vil jeg ikke sige 'selvfølgelig', men.. Selvfølgelig er det en mere interessant film, hvis vi følger gerningsmanden end ofrene. Og de idioter, der ville få sympati for El-Hussein, har sikkert allerede sympati for ham. Eller antipati for ofrene.
Either way, så tror jeg ikke Det Jødiske Samfund behøver at være bekymrede.
Gravatar

#9 Geekalot 8 år siden

Selv paranoide mennesker kan følge sig forfulgt :) Med hensyn til Jøder er jeg sådan set lidt lige glad, der er så mange slags mennesker i Danmark at man skal ikke begynde at tage speciel hensyn til en hvis folkemængde. Folk skal bare lære at opføre sig ordentlig, hvide, gule, sorte eller grisefarvede :)
Gravatar

#10 arnem 8 år siden

#7

Jeg talte om valget af overskrift.

Skriv ny kommentar: