Forleden meddelte filmselskabet Zentropa, at de vil lave en film om dansk-palæstinensiske Omar Abdel Hamid El-Hussein, der tilbage i februar dræbte to civile og sårede seks betjente i København. Det bekymrer Jødisk Samfund i Danmark.

Se også: Zentropa laver film om terrorangrebet i København

Titlen på filmen bliver “Lukkede øjne”, der fortæller historien om Omar El-Hussein, og hvad der skete med ham i tiden før, under og efter hans handlinger. Men det fokus kan risikere at skabe sympati for El-Hussein:

”Det er vigtigt, at vi prøver at finde ud af, hvad der motiverede morderen, så vi kan forhindre, at det sker igen. Spørgsmålet er, om en fiktionsfilm er det rigtige format, for jeg frygter, at den vil skabe både sympati og forståelse for Omar,” siger Dan Rosenberg Asmussen, formand for Det Jødiske Samfund i Danmark, til DR.

Dan Uzan, der selv var jøde, blev skudt og dræbt under angrebet på København, og det er i høj grad ham og de andre ofre, der burde få en film, mener Dan Rosenberg Asmussen:

”Det var nogle stakkels, uskyldige mennesker, der blev myrdet. De fortjener i højere grad en film.”

Hos Zentropa mener producent bag “Lukkede øjne”, Peter Aalbæk Jensen, at det er for tidligt at være bekymret for en film i den her tidlige fase:

”Jeg ved slet ikke, hvilken retning filmen kommer til at gå i. Det vil jeg lade være op til kunstnerne bag,” siger Aalbæk Jensen.

Kunstneren bag bliver Manyar Parwani, der tidligere har lavet “Himlen falder”, der handlede om Tønder-sagen.

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.


Vis kommentarer (14)
Gravatar

#11 sonofsun 5 år siden

shimong (10) skrev:
#7

Jeg talte om valget af overskrift.


Helt enig, overskiften lugter SÅ meget af noget EB kunne finde på, sætte samme, klunse sig til, eller hvad det nu er de vælger at kalde deres såkaldte ideer derinde.
Gravatar

#12 gangstalicious 5 år siden

Harper (2) skrev:
Findes der andre danske filmsites uden sladderbladsretorik som man kan følge med på?


Om cirka 2½ uge, jep! http://www.moovy.dk/ < forsiden spiller ikke p.t., jeg gætter på at udvikleren har testet et eller andet, som er gået galt.

Men den går i luften d. 10. september.
Gravatar

#13 arnem 5 år siden

#12

Mon den holder? Det virker som om der er flere og flere medier der ligesom Filmz gerne vil have nogle kunder i butikken og så satser på sladderbladsretorikken.
Gravatar

#14 gangstalicious 5 år siden

shimong (13) skrev:
#12

Mon den holder? Det virker som om der er flere og flere medier der ligesom Filmz gerne vil have nogle kunder i butikken og så satser på sladderbladsretorikken.


Det er i hvert fald målet og der er ingen penge involveret, kun en masse passion fra en flok filmnørder.

Det er selvfølgelig umuligt at vide hvad fremtiden bringer, men for 10 år siden faldt Filmz jo ikke i den fælde, det er først noget der for alvor er begyndt at ske indenfor de sidste par år.

Skriv ny kommentar: