Kampen om verdens største festivalpris er i gang. Næste weekend uddeles Den Gyldne Palme af en jury i Cannes. Normalt ser juryen konkurrence-filmene, før de bedømmer dem. Det ser dog ikke ud til at gælde for Netflix-film – dem har jury-formand Pedro Almodóvar nemlig udelukket på forhånd.

Se også: Verdens vigtigste filmfestival tvinger Netflix i biografen

Således var beskeden fra den spanske instruktør på festivalens første pressemøde, hvor Almodóvar sendte en stikpille af sted imod Guldpalme-konkurrences to film fra Netflix:

”Jeg kan ikke forestille mig at give Den Gyldne Palme til en film, som efterfølgende ikke kan ses på det store lærred,” siger Pedro Almodóvar ifølge The Hollywood Reporter.

Måske netop derfor har Netflix-chefen Ted Sarandos sørget for, at Bong Joon-hos “Okja” får en biograf-premiere i Sydkorea, Storbritannien og USA på samme dag, som Netflix giver den online-premiere i 190 lande. Det sker d. 28. juni.

Juryens mest kendte medlem, den amerikanske skuespiller Will Smith, er dog ikke enig med sin jury-formand, når det kommer til Netflix:

”Jeg har tre unge mennesker derhjemme, som går i biffen to gange om ugen, men også ser Netflix. Der er forskel på de to medier. Netflix har ikke betydet noget for deres biografture, men er en fordel, fordi de får set film, de ikke ellers havde set.”

Netflix er repræsenteret af “Okja” og “The Meyerowitz Stories” i kampen om årets Guldpalme.

Følg Filmz på Facebook.

Vis kommentarer (32)
Gravatar

#1 kblood 1 år siden

Ja, det er lidt en gammel nyhed, men godt nok lamt af Cannes at kræve at filmen skal vises i en biograf.
Gravatar

#2 Morten Vejlgaard Just 1 år siden

#1 Udtalelsen kom i går.
Gravatar

#3 Mejse 1 år siden

#1 syntes som sådan det er fair nok ellers kunne alle flere tusind film der bliver lavet jo indsendes som bud på en vinder og så skulle de alle ses....man kan diskutere om biograf præmiere er den rigtige måde at udskille film på men syntes det er helt fair
Gravatar

#4 Morten Vejlgaard Just 1 år siden

#3 Sådan foregår det ikke helt. Filmene udvælges til konkurrencen, derefter bedømmer en uafhængig jury. I år 19 film - to af disse i år fra Netflix. Biograf-branchen presser på for at udelukke Netflix-film.
Gravatar

#5 Geekalot 1 år siden

En film er en film, uanset om den bliver vist i biograferne eller på Netflix. Der er ingen forskel om hvad det er. Men en gammel stiv nakket "idiot" mener der er forskel for biograferne ikke tjener penge på den ene. Sådanne fjolser som ham og en hvis anden person her i Danmark der lovliggør monopol i biograf branchen.
Som Smith er inden på har de ikke det helt store at gøre om den ene bliver vist på et andet medie. Men det kommer det til i fremtiden, det jeg helt sikker på. Om biograferne og de folk der er i lommen på det vil det eller ej. Streaming er kommet for at blive, så hvis de vil noget biograferne, må de se at forny sig. Eller tage første spasestik ved at hæve priserne endnu mere.
Gravatar

#6 Mejse 1 år siden

#4 ahh takker du fontæne af viden :D

#5 var godt nok noget af et spring du tog dig der :P
Gravatar

#7 Morten Vejlgaard Just 1 år siden

#6 ;-)
Gravatar

#8 Nagash 1 år siden

Udtalelsen kan umuligt være fra i går. Med mindre du mener den fra Will Smith?

Flatpanels bragte nyheden i mandags:
http://www.flatpanels.dk/nyhed.php?subaction=showf...
Gravatar

#9 Morten Vejlgaard Just 1 år siden

#8 Udtalelsen fra jury-formanden (som den præcise rubrik peger på ;-)) er fra gårsdagens pressemøde, som Will Smith også medvirkede på.

Dit link har intet om den kontroversielle udtalelse. Den historie handler derimod om det, som vi skrev om fire dage tidligere end netop Flatpanels... http://filmz.dk/verdens-vigtigste-filmfestival-tvi...
Gravatar

#10 Nagash 1 år siden

Ah, forstået.

Men OT: Så er det da noget klamt snobberi. Stræls sådan en forstokket gammel sur prut skal have sådan en holdning. Men sådan nogle formænd har vel også hænderne dybt nede i biografernes kasser :(

Skriv ny kommentar: