Marvel-chefen Kevin Feige tog i 2015 den fulde magt over Marvel Studios – nu ser vi resultatet i form af mere modige MCU-film.

Det hele begyndte med “Iron Man” i 2008. Her blev Marvel Cinematic Universe født.

Siden da er der blevet bygget på, så der med “Avengers: Infinity War” er 19 film, som hænger sammen i samme Marvel-univers.

Alligevel er der sket store ændringer i MCU-filmene over de første 10 år.

For selv om Marvel Studios-chef Kevin Feige altid har haft stor indflydelse på filmene, så skulle han fra begyndelsen referere til The Marvel Creative Committee, der bestod af topfolk internt hos Marvel Entertainment.

Komiteen har påvirket flere MCU-film i den forsigtige retning, hvilket angiveligt fik “Baby Driver”-instruktør Edgar Wright til at forlade “Ant-Man” i 2014.

Kevin Feige vurderede derfra, at hvis MCU skulle flytte sig fra den faste Marvel-skabelon i en mere modig retning, så krævede det et opgør med The Marvel Creative Committee.

Det skete i 2015, som Birth.Movies.Death kunne afsløre.

Feige vandt en intern magtkamp hos Marvel, der resulterede i, at han som chef for Marvel Studios ikke længere skulle referere til Marvel Entertainment-ledelsen – og dermed The Marvel Creative Committee, men derimod direkte til Disney-chef Alan Horn.

Det betød, at nu kunne Kevin Feige mere eller mindre selv bestemme retningen for MCU.

Vi har nu fået fem film fra det nye MCU; “Guardians of the Galaxy Vol. 2”, “Spider-Man: Homecoming”, “Thor: Ragnarok”, “Black Panther” og “Infinity War”.

Fællesnævneren for særligt de fire sidstnævnte er mod.

Mod til at gøre “Homecoming” til en regulær ungdomsfilm. Mod til et komisk roadtrip i rummet med Thor og Hulk. Og mod til en film kun med sorte skuespillere i de centrale roller. For ikke tale om modet til slutningen på “Infinity War”, som kom med inspiration fra Feige.

Den største ændring er dog skiftet i skurkestilen. Vulture, Hela, Erik Killmonger og Thanos har alle gode, komplekse årsager til deres ondskab.

Den slags kræver et mod, som Kevin Feige har tilført Marvel Cinematic Universe.Vis kommentarer (6)
Gravatar

#1 Johnny42 5 år siden

Nu er det jo individuelt, hvad man betragter som "modigt", men at komme op med nogle gode/interessante skurke anser jeg ikke for "modigt", men er mere et spørgsmål om at komme med et godt manuskript. Der er masser af film med gode skurke og helte, hvor man ikke siger at de er "modige", men derimod at de er gode film, har et godt manuskript/instruktion/skuespillere.

Hvis de virkelig havde haft "mod", så er der adskillige måder man kunne have gjort Infinity War mere brutal, hvor det ikke ville være muligt at ændre på det der skete.
Gravatar

#2 Mejse 5 år siden

#1 hvorfor er brutal det samme som mod ?

det er modigt fordi det er en ændring, i hvordan de har gjort tingene, det er jo ikke specifikke ting der gør en modig, kommer an på hvem man er og hvordan man gør tingene :)
Gravatar

#3 Johnny42 5 år siden

#2 Infinity War var rimelig forudsigelig, men hvis de havde kommet med noget, der virkelig havde chokeret mig, så kunne man måske have talt om mod.

Men hvad man mener er modigt, er forskelligt fra person til person, og dermed ikke nogen objektiv størrelse. Jeg mener ikke det de har gjort er modigt.
Gravatar

#4 Mejse 5 år siden

#3 det er det bestemt, men hvorfor er det at chokerer modigt ? det er jo ikke anderledes end hvad de har gjort, ændret det de normalt gjorde, det er bare i en anden retning.....er chok bare modigt for dig ? det er ikke kritik bare nysgerrig :D
Gravatar

#5 Johnny42 5 år siden

#4 Det handler jo altid om hvordan det bliver gjort, men hvis der blev gjort noget vha en eller flere af infinity-stenene der gjorde at noget af det der skete ikke kunne rulles tilbage. På trods af udtalelser fra Marvel, så regner jeg med, at det meste bliver rullet tilbage i Avengers 4, ikke mindst fordi der er flere solo-film på vej.
Gravatar

#6 Mejse 5 år siden

#5 okay fair nok i guess :) ved ikke lige hvordan det skulle kunne lade sig gøre, i en verden med flere dimensioner og tidsrejse og andet gøjl, men det er så en anden snak

Skriv ny kommentar: