I en fremtid, hvor AI udfører menneskelige opgaver i fysiske kroppe, er der så stadig tale om robotter?

Gareth Edwards, instruktøren bag “Rogue One: A Star Wars Story, kommer til september ud med en storfilm om fremtiden med AI og mennesker. I “The Creator” er AI blevet videreudviklet til at udføre arbejde for mennesker i fysiske kroppe. Dog bliver de også skrottet, så snart der opstår fejl. Tilsyneladende løber en af de AI’s, som varetager den nationale sikkerhed i USA, løbsk og antænder et atomsprænghoved i Los Angeles.

Siden eksplosionen er krigen mellem mennesker og AI påbegyndt. For at slå tilbage har henneskene lokaliseret et supervåben, som AI-fraktionen er besiddelse af. Det er op til soldaten Joshua (John David Washington) at lokalisere og indfange supervåbnet, så menneskene kan bruge det. Hvad Joshua ikke er klar over, er at supervåbnet har taget form som en lille pige ved navn Alphie (Madeleine Yuna Voyles). Joshua begynder langsomt at knytte sig til Alphie, men krigen raser stadig omkring dem. Samtidig er Alphie i besiddelse af kræfter, som kan ændre hele verdenen.

“The Creator” lægger op til en refleksion over forholdet mellem menneske og robot. Den ligger sig i tråd med sci-fi thrillers som Alex Garlands “Ex Machina” og Ridley Scotts ekstraordinære “Blade Runner”.

“The Creator” får dansk premiere den 28. september.Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: