Filmz anmelder altid alle ugens premierefilm. Du kan være enig eller uenig med anmeldelserne, men du kan altid være sikker på, at de er originale – du kan kun læse dem på Filmz.dk. Lige indtil i sidste uge.

Se også: Ekspert: Licens-betalt medie bør ikke benytte Kino.dk til at anmelde

Her var et afsnit fra Filmz’ Lasse Martin Jørgensens anmeldelse af “Markedets lov” nærmest ord for ord gengivet i en anmeldelse skrevet af Martin Odgaard om selv samme film i den landsdækkende avis Arbejderen.

Filmz’ anmeldelse blev udgivet d. 2. maj, imens Arbejderens tekst først blev publiceret tre dage senere, d. 5. maj. Dagen efter – d. 6. maj – var anmeldelsen på Arbejderen.dk så fjernet:

”Det er naturligvis ikke i orden at kopiere fra andre uden at angive kilden. Derfor har vi fjernet anmeldelsen fra vores hjemmeside,” skriver Birthe Sørensen, chefredaktør hos Arbejderen, i en mail til Filmz.

Sørensen skriver videre, at Martin Odgaard på trods af sin kopitekst fortsætter som anmelder hos Arbejderen, der angiveligt selv er ked af det, der betegnes som en fejl.

Det virker dog ikke til, at Odgaard selv er enig i, at han er ked af det eller har kopieret noget som helst. Filmz valgte at dele de to næsten ens tekst-afsnit på Facebook, hvilket Arbejderens anmelder straks kommenterede:

”I bedes slette jeres opslag og trække jeres angreb tilbage! Vil ikke finde mig i jeres grove udstilling af mig offentligt. Hvor er I dybt uprofessionelle og barnlige,” skriver Martin Odgaard.

Arbejderens anmelder skriver videre, at han mener, at det er Filmz’ anmelder, der har kopieret ham, til trods for anmeldelsen altså blev udgivet på Filmz.dk tre dage før, at Martin Odgaards tekst fik liv på Arbejderen.dk.

Arbejderen har nu officielt trukket anmeldelsen tilbage både på web og hos avis-databasen Infomedia.

Følg Filmz på Facebook.


Vis kommentarer (8)
Gravatar

#1 Foxxander 4 år siden

Det er selvfølgelig altid ubehageligt at blive udstillet offentligt. Det tror jeg alle kan blive enige om. Men det ville nok aldrig have været sket hvis den anklagede havde erkendt fejlen og undskyldt med det samme. Man ligger, som man har redt. Erkend fejlen og kom videre i teksten.
Gravatar

#2 Geekalot 4 år siden

Han ligger da som han har redt, hvad regner han med? Når han næsten lave en copy paste af en andens anmeldelse ?
Gravatar

#3 Nagash 4 år siden

Så det godt på Facebook den dag. Han er sgu da til grin. Han bliver taget med bukserne nede og begynder så at anklage modparten i stedet. Sikke et fjols!
Gravatar

#4 Simos 4 år siden

Jeg synes nu ikke lighederne er overvældende store. Man kan ikke ligefrem kalde det et plagiat som Star Wars episode 7. Dog en mærkelig ting at blive inspireret af, når det ikke er synderligt opsigtvækkende skrevet.
Det er en besynderlig ting at udstille på FaceBook.
Gravatar

#5 Nagash 4 år siden

#4 - Du skal da vist pudse dine briller, hvis ikke du kan se, at det stort set er ren kopi.
Gravatar

#6 Kaversmed 4 år siden

Hold da kæft en klovn. Hvis der er nogen der opfører sig uprofessionelt, så er det da netop manden, der plagierer andres arbejde, for herefter at udgive det i en avis der hedder "Arbejderen" LOL!

Utroligt at han får lov at blive som anmelder efter sådan et stunt.
Ripley: These people are here to protect you. They're soldiers.
Newt: It won't make any difference...
Gravatar

#7 Kaizer Soze 4 år siden

Kan man se anmeldelsen nogen steder?
Gravatar

#8 David Munch 4 år siden

Øv det er uprofessionelt - Og ikke mindst at han får lov til at fortsætte uden en officiel undskyldning..

Skriv ny kommentar: