“Riget” får en tredje og sidste sæson på Viaplay.

Lars von Trier genoplever nu “Riget” med en tredje sæson, der får titlen “Exodus”.

Der bliver tale om en Viaplay Original, der er co-produceret sammen med Danmarks Radio.

Det meste er endnu hemmeligt om denne tredje sæson, som kan opleves uafhængigt af de to første sæsoner, som blev vist i perioden 1994-1997.

Flere af de oprindelige “Riget”-skuespillere medvirker igen, ligesom der er nye navne på plakaten.

Lars von Trier instruerer selv og har skrevet manuskriptet sammen med Niels Vørsel. Trier udtaler om den nye sæson:

”Grænser findes i mange former: Som streger med linealer på hvide papirer (dog ofte usynlige for en tilfældigt besøgende på de faktiske geografiske lokationer). Grænsernes streger kan udføres illustrative for ikke at sige ganske fiktive og ondskabsfulde. Med blød, rød farve, næsten usynlige og til fulde måske endda ‘stiplet’, som en slags undskyldning eller slet og ret – af skam. Men stregerne hænger der altså i ufattelige mængder og udgør tilsammen de ‘Revirer’, indbyggerne er stærke nok til at holde. Ud- og indrejse foregår ofte med vold, for den besøgende er naturligvis forventet at returnere efter sit ærinde. På jorden er ‘Maskinen, der får alt til rulle (altså alt liv)’ betinget af de konflikter, stregerne, helt som var det en tanke, provokerer til. Om ‘Exodus’ i praksis betyder ud-rejse eller ind-rejse afhænger af vinklen, man betragter grænsen fra, men ordet beskriver simpelthen, at en større mængde individer samlet krydser en blyantsstreg. Hvorfor?….. Der er blevet uligevægt i godt og ondt! Grænsen er nået, i hvert fald på Riget…. Men nemt og ublodigt ka’ jeg ikke bevidne, det bliver, at få verdens syv astrale låse dirket synkront op med lægeblod,” udtaler Lars von Trier.

Læs også ‘Lars von Trier slog “The Tree of Life” – men så kaldte han sig nazist‘.

“Riget Exodus” får premiere på Viaplay i 2022, hvorefter der er tv-premiere på DR.Vis kommentarer (5)
Gravatar

#1 sraw rats 3 år siden

Riget skulle være blevet ved 1 sæson
Gravatar

#2 Fc-Sonny 3 år siden

Sæson 1 var bedst men sæson 2 var meget tæt på. Elsker den serie, og glæder mig til en ny omgang.
Gravatar

#3 BlackJesus 3 år siden

hvad handler den om i korte træk?
Gravatar

#4 Johnny42 3 år siden

Jens Okking kan desværre ikke være med, men ellers håber jeg på et godt gensyn med mange af dem der var med i sæson 1 og 2. Lad os tage det gode med det onde.
Gravatar

#5 Ryder666 3 år siden

Johnny42 (4) skrev:
Jens Okking kan desværre ikke være med, men ellers håber jeg på et godt gensyn med mange af dem der var med i sæson 1 og 2. Lad os tage det gode med det onde.


Der er desværre en række skuespillere(udover Jens Okking) fra serien, der er gået bort, i løbet af årene, siden det daværende sidste afsnit blev vist på tv.

Men krydser fingre for at serien lykkes, med en ny række episoder, samt et spændende cast.

Skriv ny kommentar: