Sony Pictures Classics har sikret sig de amerikanske distributionsrettigheder til den Lone Scherfig-instruerede “An Education” for 3 millioner dollars efter en ophedet bydekrig, hvori flere andre større studier også bød på filmen, deriblandt Fox Searchlight, The Weinstein Co., Focus Features, Lionsgate og Overture.

Filmen, der har kostet 12 millioner dollars at lave, er en romance sat i London i 1960’erne. Forfatteren Nick Hornby, der har skrevet bøgerne bag “High Fidelity”, “About a Boy” og “Fever Pitch”, har skrevet manuskriptet til filmen baseret på en memoir af Lynn Barber. Den omhandler en 16-årig skolepige, der bliver dybt forelsket i en ældre mand, spillet af Peter Sarsgaard.

Den unge Carey Mulligan har hovedrollen i filmen, der i øjeblikket vises på Sundance-festivalen. Mulligan har allerede høstet stor ros for sin præstation, og hun medvirker desuden i en anden rost Sundance-film, “The Greatest”, som har Susan Sarandon og Pierce Brosnan i hovedrollerne. Mulligan vil også kunne ses i Michael Manns “Public Enemies” samt “Brothers” – Jim Sheridans remake af den danske”Brødre”.

“An Education” har foruden Mulligan og Sarsgaard bl.a. Alfred Molina, Olivia Williams, Emma Thompson, Dominic Cooper og Rosamund Pike på rollelisten.

Lone Scherfig fik sin instruktørdebut med “Kaj’s fødselsdag” i 1990 og har siden bl.a. stået bag “Italiensk for begyndere” og “Wilbur begår selvmord”.Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: