Den franske instruktør Luc Besson er aktuel med “Valerian and the City of a Thousand Planets”. Det er som bekendt en filmatisering af tegneserierne om Linda og Valentin. Alligevel har franskmanden kun hårde ord tilovers for tidens mest populære tegneseriefilmatiseringer – dem fra Marvel og DC.

Se også: Anmeldelsen af “Valerian and the City of a Thousand Planets”

ComicBookMovie.com har talt med Besson, der er kørt træt i de mange superheltefilm:

”Jeg er totalt træt af det. Det var fedt for ti år siden, da vi så den første Spider-man og Iron Man. Men nu er det nummer fem, seks, syv.. Superhelten samarbejder med en anden superhelt, men de er ikke fra samme gruppe. Jeg forstår det ikke,” siger Besson.

Den franske filmmand hidser sig endnu mere op, når talen falder på “Captain America”:

”Det, der generer mig mest, er, at de altid skal vise Amerikas overherredømme, og hvordan de er helt fantastiske. Jeg mener, hvilket land i verden kunne finde på at kalde en film ‘Captain Brazil’ eller ‘Captain France’? Ingen! Vi ville skamme os og sige ‘nej, nej, helt ærligt, det kan vi ikke gøre’. Men de kan. De kan kalde den ‘Captain America, og alle synes, det er helt normalt. Jeg er her ikke for at lave propaganda, jeg er her for at fortælle en historie”, siger Luc Besson.

“Valerian and the City of a Thousand Planets” spiller fortsat i de danske biografer.

Følg Filmz på Facebook.



Vis kommentarer (177)
Gravatar

#41 Mejse 7 år siden

#38+39+40 damn det er ikke nemt at finde hoved og hale i :P

Gravatar

#42 Bachone 7 år siden

Captain Denmark!
Gravatar

#43 jamiemsm 7 år siden

har aldrig tænkt over at det egentlig ikke er en genre så, selvom de fleste tænker lidt på det som en genre. men det kan måske også være et problem, da mange folk tænker Mcu film når de hører en superhelte film og det er måske ikke det de er fan af.

F.eks kender jeg en der siger han ikke bryder sig om superhelte film, men han er kæmpe fan af Xmen filmende.

Og ligger det samme ikke også i krigs film egentlig, hvor det er noget alle kalder det, men teknisk set ikke er en genre så :)?
Gravatar

#44 The Curator 7 år siden

jamiemsm (43) skrev:
Og ligger det samme ikke også i krigs film egentlig, hvor det er noget alle kalder det, men teknisk set ikke er en genre så :)?


Jo, det synes jeg er en rigtig god sammenligning. Krigsfilm har dog ikke ligeså mange rammer, at arbejde indenfor, men det er et begreb, der beskriver en vag del af plottet på samme måde som superheltefilm. For det meste er de jo spændingsfilm blandet med melankolsk drama, men der findes bestemt også krigsfilm som er all out action, kun komedier og sågar enkelte der nærmer sig thriller/gyser territorium.
Gravatar

#45 Mejse 7 år siden

#43+44 altså man kan sige, krigsfilm jo har samme definations problem, er det en film hvor der er en krig ? er det en film der foregår under en krigsperiode, er det en film der handler om krig....genre er noget forvirrende noget :)
Gravatar

#46 6pac 7 år siden

The Curator (38) skrev:
Sandt nok. Det er lidt ligesom Guardians Of The Galaxy. Det er også lidt spøjst, at Thor er en superhelt. Han er jo en gud for pokker! Og endda ikke en gud der blev opfundet igennem tegneserierne, men derimod en ældgammel myte.


Marvel-Thor er ikke lig med mytologi-Thor, noget især folk i de nordiske lande har meget svært ved at fange.

Marvel-Thor er en figur som er løst baseret på udgaven fra nordisk mytologi, som er gået fra at være en faktisk gud i tegneserierne, til at "bare" at være en teknologisk avanceret race, som er blevet opfattet som guder af mennesker, noget som man bl.a. også er inde på i filmuniverset.

For ham er hans verden normalt, men for os mennesker, som jo er tilskuerne til disse historier, er han overmenneskelig.

Guardians of the Galaxy er ikke superhelte som sådan, men lever i et superhelteunivers. Der er eksempelvis også historier om Damage Control i tegneserierne, en flok almindelige mennesker som rydder op efter superhelte, samt sådan noget som Gotham Central, der (mesterligt) fortælle om historier om de almindelige betjente i Gotham og deres kampe med superskurke, når Batman ikke er til rådighed.

I sådanne tilfælde, mener jeg at man er lidt ude i flueknepperi om det er det ene eller det andet, ligesom fans af metal har en tendens til at være slemme til.

Til snakken om hvor grænsen går mht. superhelte. Den har kørt i årevis og der er en ikke en fast definition. Min egen definition er, når man tager kostumet på og gør noget overmenneskeligt i retfærdighedens navn, hvilket jo er tilfældet i både Kick-Ass og Super.

Der er selvfølgelig eksempler der ikke falder under den definition, men der er jo også westerns, som strengt talt ikke er westerns, hvis man skal fluekneppe, eksempelvis Quigley Down Under og The Proposition, som følger mange af de ting, man forbinder med westerns, men ikke foregår i vesten, men i Australien.
Gravatar

#47 The Curator 7 år siden

#46 Jojo, det er jeg med på (mht Thor). Men det ændrer jo ikke på, at han er en gud, og så er forvirring stadig total omkring gud kontra superhelt. Jeg ville jo stadig mene, at det er to forskellige ting, men i dette tilfælde, er det det samme.
Gravatar

#48 6pac 7 år siden

The Curator (47) skrev:
#46 Jojo, det er jeg med på (mht Thor). Men det ændrer jo ikke på, at han er en gud, og så er forvirring stadig total omkring gud kontra superhelt. Jeg ville jo stadig mene, at det er to forskellige ting, men i dette tilfælde, er det det samme.


Det er jo netop hvad jeg skriver - han er ikke en gud, hverken i tegneserierne eller i filmene.

Jo, han var skrevet sådan for måske 20-30 år siden, men siden da blev asgardian-racen i Marvel-universet omdannet til "bare" at være en teknologisk overlegen race af væsner, der tilfældigvis ligner mennesker og som muligvis er blevet opfattet som guder, da de besøgte jorden i vikingetiden.

Men det gør ikke figuren Thor (og alle andre asgardians) til guder i Marvel-universet, de er stærke, næsten uddødelige og har nogle kickass våben, som er baseret på teknologi, dog ikke guder.

Skal man op på gudeniveau, ryger vi ind i de såkaldte Celestials, som også optræder i filmuniverset. Knowhere i Guardians of the Galaxy er et kranie af en Celestial og
Ego fra GotG 2 er også en Celestial.


Og der er ingen forvirring, ikke engang da Thor var en gud i Marvel-universet, fordi han var både en superhelt og en gud. Ligesom at Batman er et (u)almindeligt menneske og en superhelt.
Gravatar

#49 The Curator 7 år siden

Well, nu er jeg også forvirret omkring Batman i forvejen, da jeg har svært ved at forstå ham som superhelt. Der er vel intet overnaturligt ved at være rig. Og Thor er da både i tegneserierne og filmene blevet kaldt en gud adskillige gange. Jeg tror det her er mere et fortolkningsspørgsmål end du hentyder til.
Gravatar

#50 Mejse 7 år siden

#49 tænker at det er fordi at på trods af at han mest bare er en alien, så ser folk fra jorden ham stadig som en gud, da det er hvad de altid har fået af vide han er.

Skriv ny kommentar: