Den franske instruktør Luc Besson er aktuel med “Valerian and the City of a Thousand Planets”. Det er som bekendt en filmatisering af tegneserierne om Linda og Valentin. Alligevel har franskmanden kun hårde ord tilovers for tidens mest populære tegneseriefilmatiseringer – dem fra Marvel og DC.
Se også: Anmeldelsen af “Valerian and the City of a Thousand Planets”
ComicBookMovie.com har talt med Besson, der er kørt træt i de mange superheltefilm:
”Jeg er totalt træt af det. Det var fedt for ti år siden, da vi så den første Spider-man og Iron Man. Men nu er det nummer fem, seks, syv.. Superhelten samarbejder med en anden superhelt, men de er ikke fra samme gruppe. Jeg forstår det ikke,” siger Besson.
Den franske filmmand hidser sig endnu mere op, når talen falder på “Captain America”:
”Det, der generer mig mest, er, at de altid skal vise Amerikas overherredømme, og hvordan de er helt fantastiske. Jeg mener, hvilket land i verden kunne finde på at kalde en film ‘Captain Brazil’ eller ‘Captain France’? Ingen! Vi ville skamme os og sige ‘nej, nej, helt ærligt, det kan vi ikke gøre’. Men de kan. De kan kalde den ‘Captain America, og alle synes, det er helt normalt. Jeg er her ikke for at lave propaganda, jeg er her for at fortælle en historie”, siger Luc Besson.
“Valerian and the City of a Thousand Planets” spiller fortsat i de danske biografer.
#51 Alex- 7 år siden
”Definition of ‘superhero’: A fictional hero having extraordinary or superhuman powers; also : an exceptionally skillful or successful person.”
@Merriam Webster
:-)
Mht genre-snakken: Superhelte film er en genre, det kan ikke diskuteres, men den indeholder en lang række undergenre, hvor eksempelvis Batman og Spiderman ikke deler undergenre.
#52 The Curator 7 år siden
Definitionen er ikke så simpel mere. Den passer på nærmest samtlige filmhelte, og der er nok ikke mange, der ville kalde John McClane en superhelt, tror du? Og jeg synes da det går meget fint med, at diskutere hvorvidt det er en genre eller ej. Men du skal da være velkommen til at deltage istedet for bare at slynge påstande ud. Hvad er definitionen på en genre? Meget gerne med dine egne ord og ikke endnu en fejlslagen søgen på Google, tak.
#53 Mejse 7 år siden
#54 Alex- 7 år siden
Jo definitionen er simpel, hvad er årsagen til at overfortolke og komplicere emnet? John McClane er på mange måder en superhelt jo. Trods den typiske brug af ordet har det nødvendigvis ingen overnaturlig betydning. Dog er der stor forskel på en superhelt og en superheltefilm. Superhelte kan sagtens medvirke i film som ikke er superheltefilm. Mener du måske at du ikke mener at Batman er superhelte film, eller mener du stadig at han ikke er en superhelt?
Ok fair, hårdt ordvalg fra min side, selvfølgelig kan det diskuteres, men jeg slynger skam ikke påstande ud, jeg brugte selvfølgelig google da jeg gjorde brug af et citat.
En genre er en kategorisering af typer af film med lignende plot eller temaer som er til for at seerne på forhånd ved hvilken type film man skal til at se, uden at filmens handling bliver spoleret.
Man kan måske godt sige at superhelte film i sig selv også er en undergenre bestående af flere undergenre. Den overordnede genre er vel typisk eventyr eller fiktion.
#55 The Curator 7 år siden
Og jeg er skam ikke ude på at overfortolke, men hvis du mener at John McClane er en superhelt, og sågar mener at superheltefilm er en overordnet genre, så kan vi jo ligeså godt droppe actionfilm som genre i det hele taget - de er jo alle superheltefilm efter din definition.
Jeg differencierer mellem superhelt og superheltefilm. Det er jo netop det, vi har diskuteret, hvis du har fulgt med i diskussionen. Det er meget subjektivt hvordan man vælger at fortolke det (om du vil det eller ej), men det er jo sådan set bare at gå tilbage og læse, istedet for at stille spørgsmål på ting, jeg allerede har besvaret.
Jeg er ikke helt uenig i dine definition, men det er jo netop derfor superheltefilm ikke kan være en genre. Super, Defendor, Donnie Darko, Pluto Nash, Unbreakable, Kick Ass og de andre eksempler brugt beviser jo, at superheltefilm gaber over alle andre overordnede genrer, og kun har en ting tilfælles - en person der er eller udgiver sig for at være en superhelt. Du aner ikke på forhånd hvilken slags superheltefilm, du skal til at se, på nær hvis du går ind til en DC eller Marvelfilm, som ganske vist følger en meget bestemt formular.
#56 The Curator 7 år siden
#57 Mejse 7 år siden
#58 The Curator 7 år siden
Ordet "sindstilstand" er bare det mest rammende ord, jeg kan finde på at smide ind i ligningen. Føler det er mere beskrivende end "stemning", som oftest er det ord, der bliver brugt til at definere genre med. En films stemning kan jo sagtens være melankolsk men produktet stadig være en komedie - som f.eks. flere af Charlie Kaufmans film er. Mht. superheltefilm føler jeg også, at vi kom frem til, at det slet ikke kan bruges som genrebegreb, da superheltefilm kun skal have plotmæssige ligheder for at kaldes superheltefilm. Det er nærmere bare et begreb - eller en betegnelse om du vil. Lidt ligesom f.eks. historiske film. De behøver kun have det tilfælles, at de er baseret på noget faktuelt i fortiden, men kan sagtens ende som gysere, komedier, actionfilm osv.
#59 The Curator 7 år siden
#60 Mejse 7 år siden
#59 enkelt kan man på ingen måde sige det er :) der er vel som sådan heller ikke en "officiel" genre udnævner, så i sidste ende er det hvordan man ser det.
men ja historiske film, krigsfilm, superheltefilm og sikkert flere er lidt udefiner bare