Folkene bag “Indiana Jones og krystalkraniets kongerige” fra 2008 er blevet sagsøgt for i filmen at have brugt en kopi af et ægte krystalkranie uden tilladelse.

Se også: ”Indiana Jones og krystalkraniets kongerige” er verdens mest skuffende film.

Der kendes til fire ægte krystalkranier i verden, hvoraf det mest berømte, kaldet Mitchell-Hedges-krystalkraniet, blev fundet under et kollapset alter i Belize tilbage i 1924 af eventyreren FA Mitchell-Hedges. Ifølge direktøren for Belizes arkæologiske institut, Dr. Jaime Awe, smuglede Mitchell-Hedges-familien illegalt krystalkraniet til USA i 1930.

Nu sagsøger Awe derfor Paramount Pictures, Lucasfilm, samt Lucasfilms nye ejere, Disney, for at have brugt en kopi af Mitchell-Hedges-krystalkraniet uden tilladelse fra Belizes regering. Awe kræver, at Belize får del i filmens indtjening, der på verdensplan nåede op på 786 mio. dollars. Awe sagsøger samtidig Mitchell-Hedges-familien for i sin tid at have smuglet krystalkraniet til USA.

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.Vis kommentarer (13)
Gravatar

#1 David Munch 9 år siden

Uhm... Klart...
Gravatar

#2 Bruno 9 år siden

De kan jo bare erstatte det digitalt med et ewok-kranie, problem løst! Og filmen bliver ikke dårligere af den grund. :p
Tidligere: utyske/drebble
Gravatar

#3 Snaden 9 år siden

Eller endnu bedre en walkie talkie...
Gravatar

#4 MaxXDk 9 år siden

Så nu skal man til at sagsøge folk fordi man efterligner arkæologiske fund? ting som ingen ejermand reelt har? .. Det næste bliver vel monumenter? byer? og sikkert snart også mennesker der ligner andre mennesker? jeez .. kom nu lidt videre var?
One mans evil can become the curse of all...
Gravatar

#5 moulder666 9 år siden

Og i en anden Indiana Jones-film bruger de footage fra ruinerne i Petra i Jordan - GO, Jordan - sagsøg for helvede! :D

Jesus, det er dumt!
Min kritik er 100 procent berettiget i enhver redaktionel sammenhæng, og hvis du ikke kan se problemet, er du i benægtelse.

Gravatar

#6 Mister Marvel 9 år siden

ja, det er småligt.
„Be who you want to be, not what others wants to see.``
Gravatar

#7 frz 9 år siden

Smukt... Meget smukt. Det er en sag, der ikke kan vindes, hvorfor man vælger at smide advokater efter en sådan sag, det må guderne vide - jeg kan ikke finde på en god grund :/
Gravatar

#8 MOVIE1000 9 år siden

Det var da et ringe plot til en Indy 5, men lyder bedre end Indy IV. ;)
The earth is not a cold dead place, this is not a cold dead place.
Gravatar

#9 aeries 9 år siden

Indiana Jones 5 - Lawyers of the Lost Cause?
"Target that explosion and fire!", Hikaru Sulu, Star Trek VI: The Undiscovered Country
Gravatar

#10 Gridlock 9 år siden

MaxXDk (4) skrev:
Så nu skal man til at sagsøge folk fordi man efterligner arkæologiske fund? ting som ingen ejermand reelt har? .. Det næste bliver vel monumenter? byer? og sikkert snart også mennesker der ligner andre mennesker? jeez .. kom nu lidt videre var?


Arkæologiske fund måske måske ikke, mener faktisk at de fleste af disse Krystal kranier er blev afsløret som fup og fidus at de er lavet med moderne redskaber.

Og så er der Mitchell-Hedges-krystalkraniet lidt svært og sige hvorvidt det er ægte eller falsk da ejeren af det har nægtet og lade det blive undergå en fuld videnskablig undersøgelse.

Ville være lidt ala det samme som og hive et eller andet gammelt fra et loppe-market frem og sige det er magisk og i skal tro på det, for i kan godt glemme alt om at jeg vil lade professionelle undersøge det nærmere.

Skriv ny kommentar: