Ligestilling imellem kønnene er en af tidens mest varme debatemner i Hollywood. Senest var Jennifer Lawrence ud med en kras kritik af de store forskelle i filmbranchen imellem mænd og kvinder. Nu kommer Lucasfilm kritikerne i møde. De søger efter kvindelige instruktører til kommende “Star Wars”-film.

Se også: Jennifer Lawrence: Der er ikke ligestilling i Hollywood

Det er Kathleen Kennedy, præsident hos Lucasfilm, der nu offentligt går ud og markerer, at hun ønsker større grad af ligestilling:

”Der er intet, vi hellere vil end at finde en kvindelig instruktør til ‘Star Wars’. Der er en antagelse om, at det primært er mænd, der skal være involveret. Der er også kvinder, som er ‘Star Wars’-fans, Det er det, der er så skørt,” siger Kathleen Kennedy til The Guardian.

Og ligestillingen er allerede begyndt internt hos Lucasfilm. 50 procent af ledelsen udgøres således af kvinder:

”At have en balance af mænd og kvinder i lokalet ændrer historien, dialogen, point of view.”

Følg Filmz på Facebook.Vis kommentarer (16)
Gravatar

#1 akerman 8 år siden

Det hænger mig så langt ud af halsen, det her. Hvad med bare at finde den bedste til tjansen, uden at skele til køn?
Gravatar

#2 MystiskeMox 8 år siden

Enig, den bedste til tjansen.
Det samme gælder om man skal have kvinder, sorte og diverse i rollerne.
Og hvis man bestemmer at man skal have 50/50 fordeling i bestyrelser osv. er også fuldstændig vanvittig, find de bedste.

Endvidere så er jeg ret sikker på at fanskaren er noget større blandt mænd end kvinder til Star Wars, men derfor kan en kvindelig instruktør sagtens være den bedste.

Gravatar

#3 Kaizer Soze 8 år siden

Ja hørt... Det andet bare så plat. Den bedste til jobbet - mand eller kvinde. Skuda ik partout en kvinde...fordi hun er kvinde...bevares.
Gravatar

#4 Lazlo H 8 år siden

Præcis - bedst egnede, så er kønnet underordnet. Er Kathryn Bigelow mega-hooked så er en kvinde jo nok ikke det værste... Skal det være ligestilling og politisk korrekthed bare fordi man kan, så sæt Hella Joof til at lave Episode IX
Gravatar

#5 Nagash 8 år siden

Dumt. Den rigtige person til det rette job. Sværere er det vel ikke. Finder de så en kvinde som samtidig er halv sort og halv asiat og måske endda også lesbisk, jamen så fint. Første prioritet må dog være, at instruktøren er god og har forståelse for Star Wars universet.
Gravatar

#6 Star Trek fever 8 år siden

Nagash (5) skrev:
Dumt. Den rigtige person til det rette job. Sværere er det vel ikke. Finder de så en kvinde som samtidig er halv sort og halv asiat og måske endda også lesbisk, jamen så fint. Første prioritet må dog være, at instruktøren er god og har forståelse for Star Wars universet.


Så enig....
Get woke, go broke.

All lives matter.

Facts dont care about feelings

#CancelDisneyPlus, #JusticeforGina

"Jews were beaten in the streets, not by Nazi soldiers, but by their neighbours - even by children. I condemns all that Nazis did and stood for, but because history is edited, most people today don't realize, that to get to the point where Nazi soldiers could easily round up thousands of Jews, the government first made their own neighbours hate them simply because they were Jews. How is that any different from hating someone for their political views - left or right?"
Gravatar

#7 mr. movie 8 år siden

Personlig er jeg ligeglad med køn. Jeg vol bare gerne havde gode instruktøre
Gravatar

#8 Geekalot 8 år siden

Fatter ikke hvorfor man har så meget med det skal være kvinder, det skal være sorte, det skal være asiater. Det holder bare ikke.
Kan de finde en kvinde der er interesseret og har egenskaberne til at lave en Marvel film, jamen så er det da bare med at få "hende" med om bord. Men at gå ud og sige man skal have kvinder til at lave dem, syntes er ret så lame en udtagelse. P en arbejds plads, tænker man sq da heller ikke, øh ved maskine 4 mangler der en fra Angola. Man tager den der er kvalificeret til jobbet, om det så er en kvinde/mand/hvid/sort/asiat/dværg er fuldstændig irrelevant. Arbejdsgiveren er den der tager stilling til hvem der får jobbet og det skal man sq aldrig nogensinde lave om på.
Gravatar

#9 steadi07 8 år siden

Hendes udtalelser bliver også tillagt lige nok betydning i nyheden end de nok har grund til.

"The films have always had female fans, she said, but it tended to be men who approached her about working on the next set of films." - citat fra artiklen.

Det er nok i den kontekst, at udtalelserne skal ses. Ikke at Lucasfilm ved gud skal have en kvindelig instruktør, men nærmere, at det primært er mænd, som rækker følere ud omkring arbejde med filmene, og det er deri, at Kennedys undren opstår - der er mængder af kvindelige Star Wars-fans, men kun mænd lader ud fra hendes erfaringer til at mene, at de er egnet til opgaven.

Jeg ser slet ikke udtalelsen som et signal om, at en mindre kvalificeret kvindelig instruktør vil blive valgt frem for en mere kvalificeret instruktør, som desværre er mandlig.

#4 - Men det er vel lidt sjovt alligevel, at Bigelow lige er den eneste kvindelige instruktør, som falder dig ind? Det var i hvert fald også min første indskydelse.
Gravatar

#10 Gasivodo 8 år siden

Nåh-da-da!! Men det vil jeg IKKE! Medmindre, det er Kathryn B.

"..are there any women here today?.."

'Life of Brian'(1979) = fra dengang, man GODT måtte... :-(

Skriv ny kommentar: