Niels Arden Oplevs filmatisering af Stieg Larssons “Mænd der hader kvinder” er gået for fulde huse i weekenden i de 100 biografer, den havde premiere i, og er blevet nr. 1 på filmhitlisten. Det skriver Nordisk Film i en pressemeddelelse.

I alt 140.568 publikummer indløste billet til filmen, og med previsninger har filmen nu rundet 175.939 billetter. Omsætningsmæssigt har “Mænd der hader kvinder” med previsninger præsteret den næststørste åbning nogensinde kun overgået af “Harry Potter og flammernes pokal”, der nåede 18,1 mio. kr., hvor “Mænd der hader kvinder” omsatte for 16,1 mio. kr.

Det er første gang, at en svensk film åbner så stort i Danmark.

”Hidtil har det næsten været umuligt at få succes med en film fra Norden på tværs af de nordiske lande. Selv ‘Arn’, som solgte over 1 mio. billetter i Sverige, har ikke været i stand til rigtigt at trænge igennem til de andre lande. Der skulle åbenbart en svensk Stieg Larsson kombineret med en dansk Niels Arden Oplev til at bryde denne onde cirkel. Sverige har åbnet til lige så flotte tal som Danmark her i weekenden, og når den åbner i Norge den 13. marts, forventer vi også en meget stor åbning. Så der skrives nordisk filmhistorie i disse dage,”, fastslår Jan Lehmann, direktør i Nordisk Film Distribution.

Klik her for at læse Filmz’ interview med Niels Arden Oplev og den svenske skuespiller Michael Nyqvist. Anmeldelsen af “Mænd der hader kvinder” kan findes her.


Vis kommentarer (8)
Gravatar

#1 tiany 11 år siden

Har lige lånt bøgerne (fået smidt dem i hovedet) af min mor. Hun var vildt begejstret, hun mener dog ikke filmen er så god som bogen - men hvor tit sker det lige.
Så nu må jeg snart få læst om dem og se om de lever op til hysteriget.
Valar morghulis
Gravatar

#2 BN 11 år siden

#1:

hun mener dog ikke filmen er så god som bogen - men hvor tit sker det lige.


Det sker da tit, ihvertfald for MIG. Men det er nok dels fordi jeg mere er en film-fan end en bog-fan, og dels fordi de historier, jeg kan lide, tilfældigvis har sagt mig mere i film-udgaven end i bog-udgaven.
http://www.amazon.com/First-Album-Beautiful-Night/dp/B00D3RUKFM/
Gravatar

#3 filmz-Sichlau 11 år siden

Nu er det så også, en DANSK/svensk film, hvilket nok gør det en hel del bedre. Og så er det nok de færeste svenske film der får så meget medieomtale i Danmark, mon ikke det også har noget og skulle sige...
Gravatar

#4 filmz-Kadann 11 år siden

#3 -

Jo, det har nok en hel del at sige. Ud fra den massive omgang PR der er smidt på gaden, må man gå ud fra at der er ret store økonomiske interesser på spil og filmen helst skal hive rigtigt mange penge ind på det danske marked.

Synd faktisk, fordi svenskerne laver en del flere gode mainstreamfilm, end danskerne gør.
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org
Gravatar

#5 filmz-Sichlau 11 år siden

Ja svenskerne er virkelig i gang med noget stort i disse år.
Gravatar

#6 lagoni 11 år siden

#3 - Arn var også dansk/svensk og klarede sig stadig ringe, selv med en del medieomtale. Her er det nok mere bogens medieomtale end filmens der er det afgørende.
- Women remember, Steve. It's like they've got minds of their own.
Gravatar

#7 I.F.F. 11 år siden

Arn er da osse en haabloes bog, jeg haaber virkelig snart vi kan faa skiftet 68er-forfatterne samt deres foelge ud.
Are you not seeing the rare bird on my shoulder?
Gravatar

#8 elsotho 11 år siden

Til alle jer der ikke har læst bøgerne - KOM IGANG!!! De er fantastiske!

Skriv ny kommentar: