Disney og Marvel Studios bruger mange af deres penge på at indspille film i Pinewood Studios i staten Georgia. Men det er måske snart et overstået kapitel, hvis ikke den amerikanske stat dropper et lovforslag, der skal gøre det vanskeligere for homoseksuelle at blive gift.

Se også: J.J. Abrams lover en homoseksuel karakter i “Star Wars”

Lovforslaget er allerede vedtaget, men Georgias guvernør, Nathan Deal, har endnu ikke underskrevet loven. Gør han det, så vil Disney og Marvel finde et andet sted at producere deres film, meddeler de nu ifølge Variety.

”Disney og Marvel er inkluderende virksomheder, og selv om vi har haft fremragende oplevelser med at optage i Georgia, så vil vi lave vores forretninger et andet, hvis en lovgivning, der tillader diskrimination, bliver underskrevet til lov,” udtaler en talsperson fra Disney.

Disney har igennem den senere tid markeret sig markant i mangfoldighedsdebatten, hvor de aktivt har fortalt om, hvordan de særligt vedrørende “Star Wars”-filmene ønsker større mangfoldighed i form af køn, minoriteter og seksualitet.

Marvel Studios har optaget “Captain America: Civil War” i Pinewood Studios og planlægger også at optage “Guardians of the Galaxy Vol. 2” der.

Følg Filmz på Facebook.Vis kommentarer (16)
Gravatar

#11 cyberdude 6 år siden

#8 Tak for opklaring.
Det giver lige pludseligt et helt andet billede af sagen, og artiklen.
Det kunne måske godt præciseres i OP nu den detalje er kommet frem?
Gravatar

#12 st0rm 6 år siden

Hollywood har mere fornuft end politikerne i USA for tiden!
Og ja, det er medregnet Sharknado!
Gravatar

#13 Sklertic 6 år siden

Det er stadig åbenlys diskrimination, men fejlen skal nok findes i kristendommens håndtering af homoseksuelle istedet for i et mindre lovforslag. Jeg synes det er fint, at de vælger at flytte deres studier.
Gravatar

#14 Geekalot 6 år siden

Nu er det sådan set sådan at kristendommen anderkender ikke helt homoseksuelle, om det er en fejl kan man debatere om, for 2000 år siden anderkendte de der heller ikke. Hvis de vil giftes kan de vel tage på et rådhus, den måde kan de da også blive gift på i USA. Eller finde en præst der vil gifte dem. Nu jeg ikke selv troende, men jeg finder nu heller ikke homoseksualitet for normal, og kan slet ikke se at en præst der har samme syn som mig, skal tvinges til at gifte dem. Hvis det er op til hver enkelt præst om de har lyst til det er det da fint nok, men man skal ikke tvinge dem til at gøre noget de ikke selv tror på, så kan de tage på rådhuset eller til Vegas :)
Gravatar

#15 steadi07 6 år siden

Clint (8) skrev:
Som det står på Variety, så er det igen bare nogle individer der skal råbe op om, at alle skal have rettigheder til alting, selvom det går ud over andre i den politiske korrektheds navn.

"Georgia legislators passed the bill last week. It protects religious officials from having to perform same-sex marriage ceremonies, and would allow faith-based organizations to deny services or employment to those who violate their “sincerely held religious belief.”"

Hvis man er homoseksuel, er det ikke ens ret at blive gift i en kirke!


Men nu omhandler loven jo heller ikke udelukkende retten til at blive gift i en kirke.

Omend der er debat om lovens præcise betydning, så mente de fleste kritikere, at den også kunne anvendes til at afvise f.eks. homoseksuelle ansøgere til et job, i en butik, restaurant eller på et hotel, hvis stedet mener, at det er imod deres "sincerely held religious belief".

Men indtil videre er slagsmålet stoppet. Statens guvernør meddelte tidligere i dag, at han planlægger at nedlægge veto mod loven og, som stemmefordelingen i statens senat ser ud, så skulle det veto åbenbart blive stående.
Gravatar

#16 Geekalot 6 år siden

Selvfølgelig har de samme rettigheder som os andre. Med undtagelse af hvad kirken angår, det må være op til dem. Men at kunne nægte dem et job på grund af nogle er homoseksuelle, lyder fuldstændig latterligt, så hvis det var sådan de mente loven skulle være, er det da kun godt den ikke blev vedtaget. Syntes bare ikke store selskaber skal blande sig i sådan noget. Den her gang var det positivt de gjorde det, men hvem siger det er sådan næstebtang :/

Skriv ny kommentar: