Så er den igen gal. Senest fik Scarlett Johansson kritik for at hvidvaske en asiatisk rolle i “Ghost in the Shell”, nu er turen så kommet til Marvel Studios. Kritikken rammer for castingen af Tilda Swinton som den tibetanske karakter The Ancient One i den kommende “Doctor Strange”.

Se også: Første trailer: Se Mads Mikkelsen i Marvels “Doctor Strange”

Marvel indrømmer da også, at det er ganske bevidst, at de ikke har gjort rollen tibetansk:

”Hvis du anerkender, at Tibet er et sted, og at han er tibetaner, så risikerer du, at en milliard mennesker synes, at det er bullshit, og at den kinesiske regering siger: ‘Hey, du ved en af de største biograf-lande i verden? Vi har besluttet ikke at vise din film, fordi du valgte at blive politisk’,” siger C. Robert Cargill, manuskriptforfatter til “Doctor Strange”.

Nu uddyber Marvel Studios så officelt, hvorfor Swinton er valgt til at spille The Ancient One:

”The Ancient One er ikke en eksklusiv titel for én karakter, men det er et kælenavn, der er givet videre igennem tiden, og i den her film er det en keltisk karakter,” udtaler Marvel ifølge Collider.

Er det okay at ændre en karakter for ikke at fornærme Kina?

“Doctor Strange” får premiere den 3. november.

Følg Filmz på Facebook.



Vis kommentarer (31)
Gravatar

#21 MonsTruz 6 år siden

#2
Hvis du er så meget i mod hvad Marvel gør her, så skal du vel ikke se film under nogen omstændigheder?
Gravatar

#22 Geekalot 6 år siden

Nu ingen grund til at være efter Cain for hvad han skriver, for det er rigtig nok at det er en politisk budskab de laver, når de ændre en rolle fra at være fra Tibet til at blive keltisk. Tibet har altid været et torn i øjet på Kina, og det kommunistiske styre i Kina vil også bandlyse filmen hvis de ikke havde ændret det. Men det er stadig forkert at ændre det syntes jeg. Så hvis vi får et racerent land, det ikke vil have film med sorte, så det også i orden at fjerne alle sorte i en film for at få filmen på det marked ? hvis der bare er folk nok i det land ?
Gravatar

#23 Stetso-G 6 år siden

Jeg tror nu også, at det har noget at gøre med, hvem man i så fald kunne have fået til at spille den tibetanske rolle. Det flyder ikke ligefrem over med kendte tibetanske skuespillere. For en så central rolle i filmen bliver de lidt nødt til at have et nogenlunde kendt ansigt for at tiltrække kunder i butikken. Og når man alligevel ikke kan få den 'rigtige' vare så har de været kreative fra Marvels side om at finde en anden til rollen.

Og så er det bizart, at man den ene dag kan være så politisk aktive, at man blackmailer en stat den ene dag til at føre en bestemt politik, og så den anden dag lægger sig fladt ned i misforståede geopolitiske hensyn.
Gravatar

#24 Geekalot 6 år siden

#23 de kunne vel bare vælge en eller anden asiat til rollen, der er massevis af goder asiatiske skuespillere der kan engelsk :)
Og ja du har så ret i det sidste du skriver. Skriger langt væk af dobbelt moral hos Marvel.
Gravatar

#25 kblood 6 år siden

Jeg vil altså også mene at man da ikke behøver at finde en Tibetaner. Man fandt jo heller ikke en dansker da man skulle lave "The Danish Girl" eller en skotte da de lavede Braveheart... Mel Gibson er ikke engang britte.

Og det er da vel heller ikke vigtigt? Det er en rolle de spiller, men for at lave den rolle overbevisende skal skuespilleren jo helst se ud til at kunne være af den nationalitet som den karakter de spiller. Eller i hvert fald ligne den person de spiller da nationalitet og udseende ikke altid hænger sammen.

Så, ja. De fleste asiatiske skuespillere som kan tale engelsk skulle kunne tage rollen, så længe de er gode nok til at spille rollen selvfølgelig.

Og ja, så kan det godt være at det er kineserne som kalder det for politisk at have en tibetaner med i filmen, men så er det disse hypotetiske kinesere som ville tage fejl. Hypotetiske kinesere som en fra Marvel så har forestillet sig, så dermed synes jeg også man kan sige at det er Marvel der mener det. Ikke at det er urealistisk at Kina ville sige det, men det ændre ikke på at det er endnu mere politisk at ændre karakterens nationalitet.
Gravatar

#26 Geekalot 6 år siden

#25 det var da alligevel den dårligste argumention jeg har læst længe :) En skotte for en amerikaner. En dansker for en amerikaner. Det altså ikke helt det samme som en asiat for en amerikaner hehe :)
Gravatar

#27 Nagash 6 år siden

£26 - En dansker for en brite, tak. Der er ikke meget amerikaner over Eddie Redmayne ;)
Gravatar

#28 Geekalot 6 år siden

#27 jaja what ever get the point :P
Gravatar

#29 kblood 6 år siden

Geekalot (26) skrev:
#25 det var da alligevel den dårligste argumention jeg har læst længe :) En skotte for en amerikaner. En dansker for en amerikaner. Det altså ikke helt det samme som en asiat for en amerikaner hehe :)


Jeg tror ikke helt du forstod min argumentation så... for du virker til at have vendt den pænt meget på hovedet.

Det var jo dig som skrev "de kunne vel bare vælge en eller anden asiat til rollen", og mit argument er at det jo er rigtigt. Ved egentlig ikke helt hvordan du kunne misforstå det jeg skrev. Læste du kun 3 linjer eller sådan noget? Mine eksempler var alle roller hvor at nationaliteten af skuespilleren ikke var vigtig, men at skuespilleren passede til rollen udseende mæssigt og fordi skuespilleren kunne spille rollen.
Gravatar

#30 Geekalot 6 år siden

#29 godt være jeg kun har læst 3 linjer, elle været blind da jeg prøvede at læse den :) Utroligt hvad de sker når man læser et helt indlæg :D Og nu har du ret hehe

Skriv ny kommentar: