Endnu en af de folkekære skuespillere, der i dag måske bedst huskes for tv-serien “Matador”, er gået bort. Lis Løwert, der i den populære serie spillede danselærinden Violet Vinter, er død kun få dage før sin 90 års fødselsdag.

Udover sin medvirken i “Matador” blev Løwert også kendt for rollen som Fru Clausen i “Huset på Christianshavn”.

Løwert startede sin lange teaterkarriere som danser, men hun fik også succes i 1940’erne og 50’erne i en række film, hvor hun spillede overfor bl.a. Ib Schønberg og Ove Sprogøe.

Lis Løwert havde bl.a. roller i “Kispus”, “Poeten og Lillemor” og “Ballade på Christianshavn”, men medvirkede efter “Matador” ikke i flere film- eller tv-produktioner.

Se også: Helle Virkner er død, 83 år gammel.Vis kommentarer (5)
Gravatar

#1 MonsTruz 12 år siden

Meget trist!
Nu er der snart ikke flere tilbage fra Huset på Christianshavn crewet
Gravatar

#2 Nicki52 12 år siden

R.I.P.
Det er synd. Men alle de faste hovedpersoner er faktisk døde fra Huset på Christianshavn. Af hovedpersoner, har vi Claus Ryskjær (Bo), Finn Storgaard (Tue), Kirsten Hansen-Møller (Rikke) og Jes Holtsø (William). Det er de eneste alm. hovedpersoner som vi har tilbage. Vi har det meste af crewet tilbage fra Matador.
"I haven't told you everything..." Sophia Maguire fra "The Event"
Gravatar

#3 Andcasso 12 år siden

Ak ja. Så røg der en mere. Jeg var faktisk ikke sikker på, om hun stadig var i live. Har lige haft gang i Matador boksen og pudsigt nok tænkt på hende.

Ære været hendes minde. Hvil i fred.
Gravatar

#4 keitel 12 år siden

RIP
De er ellers sådan en fim mand herr Swann.
Gravatar

#5 9No 12 år siden

Hvil I Fred Lis Løwret

Skriv ny kommentar: