Tilbage i maj kunne Matt Damon berette, at “The Bourne Ultimatum” ville blive den sidste film i serien for hans vedkommende, men for nyligt kunne skuespilleren i et interview afsløre, at han alligevel ikke vil udelukke en film til i den actionfyldte spændingsserie om manden uden navn, Jason Bourne.

”Figuren betyder personligt meget for mig, fordi figuren har gjort så meget for min karriere. Det sætter mig i en position, hvor jeg har mange flere valg med hensyn til hvilke slags film, jeg har lyst til at lave,” udtaler Damon til Reuters.

”Hvis instruktøren Paul Greengrass om nogle år måske var interesseret i at lave endnu en, ville jeg skam også gøre det. Jeg tror ikke, nogen af os helt har fulgt karakteren til døren endnu.”

Hvis Greengrass, der instruerede “Bourne duellen” og “The Bourne Ultimatum”, skulle beslutte sig for at udarbejde en fjerde film, er det sandsynligt, at den nye film vil benytte sig af den fjerde bogs titel, “The Bourne Legacy”.Vis kommentarer (34)
Gravatar

#31 BN 16 år siden

#29 - fookhar:

Slutningen på "Supremacy" var helt sikkert god - jeg elsker virkelig den slutning med
den helt igennem troværdige og realistisk fremførte scene hvor han undskylder overfor den myrdede russiske politikers datter, og hvor vi derpå springer X antal dage eller uger frem i tiden og ser ham tale med Pamela Landy
, men bare ikke som slutning på hele Bourne-historien. At vi tilsidst ser ham
få sit rigtige navn at vide og samtidig få at vide, at han stadig er eftersøgt af CIA
, viser jo at historien må fortsætte, ja, at den er uafsluttet eller uforløst. Derfor kan jeg ikke følge dig, når du skriver: "Virkede lidt som om det var meningen at serien skulle slutte med Supremacy".
Det bratte spring frem til en scene hvor Bourne er frisk og udhvilet og ikke længere træt svedig og humpende pga. skudsår og strabadser, og hvor han istedetfor at være i Rusland nu er i den helt anden ende af verden, nemlig i USA, gør det iøvrigt fuldt ud plausibelt, at der er sket en masse ting inden han kom "over there"
, sådan som det fremstilles i "Ultimatum".

Men nu er jeg også - hvad den type spændingsfilm angår - tilhænger af ordentligt forløsende/opklarende slutninger, og derfor er jeg ligeså glad for slutningen på "Ultimatum", som jeg finder fuldt ud tilfredsstillende, ja, faktisk temmelig genial, fordi den minder om - og danner en rød tråd tilbage til -
allerførste scene i den første film.

Den humor, der ligger i Bourne's replik "Get some rest, Pam, you look tired" og Pam[ela] Landy's blik mod vinduet, og den triumferende "jeg snød jer og slap fra jer"-effekt af Moby's hylende synthesizer-lyd, genfinder man i slutningen af "Ultimatum", hvor den tilsyneladende livløse Bourne begynder at svømme i sikkerhed, i samme øjeblik som speakeren på tv-nyhederne beretter at Bourne's lig ikke er blevet fundet og hvor Moby's triumferende synthesizer-lyd begynder lige efter (eller var det samtidig med) Nicky's smil?
.

De behøver ikke lave en 4'er efter en så god afslutning - men hvis både Paul Greengrass og Matt Damon en dag gør det alligevel, skal jeg da afgjort se filmen!
http://www.amazon.com/First-Album-Beautiful-Night/dp/B00D3RUKFM/
Gravatar

#32 loki 16 år siden

Uden at gøre det alt for overromantisk, så ville jeg gerne se en videreudvikling af forholdet mellem Nicky og Bourne.

Mini-spoiler fra Ultimatum:
Da de sidder og snakker, siger hun noget der indikerede at de har haft en fortid sammen. Kunne være spændende at kører videre på - men kun som en del af en ny historie.

Og nej tak til en omgang teorrismejagt... men det tvivler jeg også på ville ske. Det ville i alt for høj følge det nuværende paradigm, og de foregående Bournefilm har netop forkuseret på magt/korruption af dem som udaftil er the good guys.
www.peakoil.dk
Gravatar

#33 dolphinfriendly 16 år siden

#32

Uden at gøre det alt for overromantisk, så ville jeg gerne se en videreudvikling af forholdet mellem Nicky og Bourne.


Puha...det er netop et af de elemter jeg helst så blev laaaangt væk. Derudover synes jeg de skal holde sig til de tre film og lad dem stå som en af de mest komplette trilogier, der er lavet overhoevdet.

Gravatar

#34 BN 16 år siden

#32 og #33:

Ja, så manglede det bare, at de lader Nicky dø, så Bourne skal finde hendes mordere! Ren deja-vu. :-D
http://www.amazon.com/First-Album-Beautiful-Night/dp/B00D3RUKFM/

Skriv ny kommentar: