Forskere har udviklet en software, der kan forhånds-udpege kriminelle – blev forudsagt af Steven Spielberg.

Baseret på Philip K. Dicks novelle skabte Steven Spielberg for snart 20 år siden “Minority Report“, hvor politiet ikke længere behøver at efterforske kriminalitet – de kan i stedet udpege forbryderen før forbrydelsen.

Nu bliver fiktionen indhentet af virkeligheden. Forskere fra Harrisburg University har således opfundet en “Minority Report”-inspireret teknologi.

Forsknings-rapporten har titlen ‘A Deep Neural Network Model to Predict Criminality Using Image Processing‘. Her fremgår det, at man nu kan forhånds-udpege kriminelle ud fra et billede af en persons ansigt.

Med 80 procents nøjagtighed kan den nye software angiveligt forudse, om man er kriminel alene ud fra et billede af personens ansigt.

Læs også ‘NASA bekræfter samarbejde med Tom Cruise – her skal der optages‘.

“Minority Report” blev nomineret til én Oscar i 2003.Vis kommentarer (8)
Gravatar

#1 Star Trek fever 4 år siden

Okay. Hvilke træk går den maskine efter?

Get woke, go broke.

All lives matter.

Facts dont care about feelings

#CancelDisneyPlus, #JusticeforGina

"Jews were beaten in the streets, not by Nazi soldiers, but by their neighbours - even by children. I condemns all that Nazis did and stood for, but because history is edited, most people today don't realize, that to get to the point where Nazi soldiers could easily round up thousands of Jews, the government first made their own neighbours hate them simply because they were Jews. How is that any different from hating someone for their political views - left or right?"
Gravatar

#2 Nagash 4 år siden

Hold kæft for en gang ævl. Har I overhovedet set filmen? MR bruger jo på ingen måder software, algoritmer og adfærdsmønstre til at forudse mord.
Gravatar

#3 Morten Vejlgaard Just 4 år siden

#2 Naturligvis har forskere ikke opfundet 'precogs', men princippet om skæbnebestemt forbryderbekæmpelse er det samme.
Gravatar

#4 Durante 4 år siden

Som kriminolog kan jeg kun ryste på hovedet over den slags uetiske nonsens, og havde håbet på at Filmz ikke skulle vise den slags på siden.
For det første ved vi ud fra tidligere forskning at bedømning af kriminalitet ud fra ud fra ansigtstræk (eller kropsbygning) er et skud i tågen. En maskine kan i og for sig gætte rigtigt, men det er en falsk positiv. Mere om det nedenunder

For det andet lugter det her langt væk af Lombrosos kriminologiske teorier. Lombroso at der var en sammenhæng mellem kriminalitet og hvordan man ser ud baseret på hans egne observationer eksempelvis en kroget næse. Det var dog en falsk positiv eftersom de kriminelles karaktertræk var som følge af kulturelle omstændigheder, ikke at personen var født til kriminalitet. Hans argument for biologisk kriminologi var at de kriminelle var laverestående mennesker som var gået et skridt tilbage i evolutionen.
Hvad var resultatet af denne pseudovidenskab? For det første fik de nogle gange ret, andre gange tog de grueligt fejl. Teorien at man kan se kriminalitet i ansigtstræk medførte til at Sverige kastrerede sine medborgere og at nazisterne havde et hovedargument for at gasse jøderne (husker i den krogede næse?). Denne type af pseudovidenskab er kriminologiens sorte får, og med dens baggrund mener jeg at det er dybt uetisk at fremhæve den her på siden uden at i det mindste påpege hvor kontroversielt det er. Folk skal for alt i verden ikke tilbage til den slags mentalitet igen
Gravatar

#5 HighFlyer15 4 år siden

Hahaha så blev artiklen fjernet XD
Gravatar

#6 Durante 4 år siden

HighFlyer15 (5) skrev:
Hahaha så blev artiklen fjernet XD


Præcis som den burde... nu mangler vi bare at Morten lige opdaterer så det ikke lyder som om at filmz støtter den slags biokriminologi
Gravatar

#7 Morten Vejlgaard Just 4 år siden

#6 Vil lige understrege, at Filmz ikke 'støtter' emner, vi skriver om. Vi rapporterer om dem - så kan læseren selv tage stilling. Det gælder ALLE emner.
Gravatar

#8 Geekalot 4 år siden

#7 det bare ikke så tit folk tænker så langt, du har sagt det tit. Og folk hvis de gad kunne gå ind på kilde materiale og læse selv også hvis det var.
Ikke jeg skal tage Filmz i forsvar, men overskrifterne siger tit alt, hvorfor så klikke på den og brokke jer ? Og i ved jo linket ikke er noget i gider læse alligevel....

Skriv ny kommentar: