James Camerons “Titanic” fra 1997 er alletiders mest indtjenende film, og skubbede alle konkurrenter overbords ved Oscaruddelingen i 1998. Men at det skulle ende sådan lå ikke altid i kortene.

I forbindelse med den spektakulære 4-disc dvd-udgivelse af “Titanic”, har Moviola kigget nærmere på hvordan filmen var tæt på at dele samme fatale skæbne som skibet af samme navn, da budgetter løb løbsk og “Scream II” var en større publikumssucces.



Vis kommentarer (63)
Gravatar

#41 SpielbergFreak 18 år siden

#40

Det nye kan ikke selv tage pladsen, når alle plabre løs om at intet kan overgå Ben-Hur!
Gravatar

#42 filmz-Bruce 18 år siden

#41

Nu er det ret sjældent jeg ser Ben-Hur nævnt på Filmz og den er det sikkert pga. den nye 4-disc udgave, hvorfor den er særdeles relevant at nævne, nu Titanic selv forefindes i en restaureret 4-disc udgave.

Når jeg siger "det nye" mener jeg generelt og ikke kun sammenlignet med Titanic. Hvad denne enkeltstående observation angår, kan jeg kun være helt enig med fætterguf, Titanic står slet ikke distancen. Dermed ikke sagt andre nye film ikke ville kunne.
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#43 ks 18 år siden

Jeg er så en af dem, der ikke forstår hvordan det nogensinde pludselig blev så populært at hade Titanic. Titanic er langtfra fejlfrit, men det er stadig en superb pragtpræstation, alene det faktum, at de stort set genopbyggede hele skibet er da ualmindeligt imponerende og fortæller meget om præcis hvor svært det har været at bringe denne historie til live. Titanic fortjente måske ikke alle 11 oscars, men jeg synes bestemt det er et stort episk værk, som muligvis vil være vore tids "Gone With The Wind" når man om 50 år kigger tilbage på film i vores tid.

Jeg forstår heller ikke hvorfor Billy Zane bliver skudt ned, det er ingen pragtpræstation han leverer, men hans karakter er også utrolig karikeret og giver ham ikke så meget at arbejde med som fx i Dicaprio's rolle. At Billy Zane så har floppet stort siden Titanic beviser dog måske, at han ikke er så stor sn skuespiller igen. Men jeg er nu sikker på man kan finde smådårlige skuespilspræstationer i stort set alle film, hvis man kigger ordentligt efter.
Gravatar

#44 Patriarch 18 år siden

Billy Zane floppet?... han er da med i episke mesterværker som f.eks Bloodrayne!
“Extraordinary claims require extraordinary evidence.”
Gravatar

#45 myggen 18 år siden

Efter Fantomet var jeg ellers sikker på, at vi så fremtidens DeNiro, Pacino eller Nicholson.

Og nu HAR du vel ikke set BloodRayne, hvor han vel sagtens kunne være god?
Kværulant extraordinaire
Gravatar

#46 filmz-Kadann 18 år siden

Åh ja, Fantomet.. fantastisk film. En voksen mand, klædt ud som en teletubby.. visse ting fungerer nu bedre på papir end på skærmen. :)
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org
Gravatar

#47 myggen 18 år siden

Det var dengang desværre ikke teknisk muligt at give Fantomen et fjensyn på maven, så det måtte opgives i præ-produktionen.
Kværulant extraordinaire
Gravatar

#48 davenport 18 år siden

LOL
Min fars fætter, har bare mødt John Williams! Æh, Bæh!!
Gravatar

#49 NightHawk 18 år siden

Mht. Fantomet, må man sige at vi i europa har været mere heldige med dragtens mørkeblå farve, end den tåbelige amerikanske lyse lilla version. Har aldrig ku se fornuften, i at lave en superhelt i den farve. Han kommer jo til at ligne en fra Vilage people!

# 41 - Grunden til at jeg sammenlignede "Titanic" med "Ben Hur", er fordi "Ben-Hur", alene havde rekorden med flest statuetter, indtil den fatale aften i 1998 og ikke bare fodi det er en gammel film vs. en ny.

Og så er jeg sådan set fuldstændig ligeglad med hvilet årstal filmen er fra. Det der tæller er om den enkelte film, fungerer som en helhed, hvilket "Ben-Hur" gør og "Titanic" ikke gør. Længere er den egentlig ikke.

Det du skriver, om at man bare skal se at komme videre og la vær med at hænge sig i de gamle, forstår jeg ikke helt. Det er som om du mener at der er bestemt tidsgrænse for hvor længe man kan se de film, hvorpå man så bare herefter skal nøjes med de nye. Man kan da sagtens holde af begge ting ligegyldigt om den ene er fra 50'erne og den anden fra 90'erne. Det betyder intet med alderen på en film for mig. Det der i sidste ender tæller er, om den er god eller dårlig og ikke andet.
"There can be no understanding between the hand and the brain, unless the heart acts as mediator."
Gravatar

#50 ks 18 år siden

Nu er der jo også rigtig mange mennesker, der vil mene at Titanic fungerer udmærket som en helhed. Jeg er i hvert fald en af dem.

Skriv ny kommentar: