Der mangler nytænkning. Det mener Netflix om filmbranchen, der har siddet fast i de samme, gamle vaner de seneste 30 år. Netflix vil derimod sætte filmen fri.

Se også: Martin Scorsese kritiserer streaming efter millionaftale med Netflix

Det forklarer Netflix-chefen Reed Hastings nu, hvor han skyder med skarpt imod den etablerede filmbranche:

”Hvordan har distributionen udviklet sig i filmbranchen i de seneste 30 år? Popcornene smager bedre, men det er så også det,” siger Reed Hastings til Variety.

Hastings mener, at det er en forældet idé, at distribution kun kan foregå på én måde – biograferne først og derpå streaming:

”Netflix vil sætte filmen fri… Det handler om at få filmbranchen til at vokse.”

Reed Hastings og Netflix vil fortsætte med at simultan-release film, så de kan ses på Netflix derhjemme og i udvalgte biografer på én og samme tid.

Det vil ifølge Hastings gøre det samme for filmbranchen, som kabel-netværk og streaming har gjort for tv-serierne.

Følg Filmz på Facebook.



Vis kommentarer (59)
Gravatar

#1 Nagash 7 år siden

Jeg er sikker på, at Kim har en frisk kommentar til dette :)

Jeg kan derimod selv erklære mig enig med Hastings
Gravatar

#2 Geekalot 7 år siden

Meget provokerende udtagelse, men han da fuldstændig ret.
Gravatar

#3 nwinther 7 år siden

Filmbranchen blev, som så mange andre brancher, voldsomt udfordret af internettet ift. piratkopiering. Netflix førte an i en slags lovliggørelse af streaming, som - tror jeg - har reddet filmbranchen (et stykker af vejen), fordi piratkopiering ikke (kun) handler om pris, men også tilgængelighed.

Når Netflix nu siger ovenstående, er det i en fortsat erkendelse af, at hvis man vil konkurrere med piratmarkedet, skal man øge tilgængeligheden (og ikke bare få popcorn til at smage bedre).
Hvordan forretningsmodellen skal sættes sammen, vil tiden vise. Men der er vel ikke megen tvivl om, at så længe der ikke er noget nær fuld tilgængelighed på (alle!) ældre film, til en lav pris, samt alle nye film med meget begrænset forsinkelse (ift. biograferne), vil piraterne dominere.

Jeg tror, at hvis biograferne skal overleve, skal bio-film være en helhedsoplevelse, på linje med en koncert (i stedet for at høre et album) eller en teaterforestilling (i stedet for at læse bogen - eller noget). At når man tager i biffen, handler det ikke kun om at se den nyeste film.

Eller også kommer biofgrafbranchen til at gå samme vej som bjørnetrækkeren og lirekassemanden. Og dette er i den grad en alvorlig mulighed.
"I, for one, welcome our new insect overlords" - Kent Brockman
Gravatar

#4 Fjeder 7 år siden

"uuuuh, se på os, vi kan noget filmbranchen ikke kan, vi tjener penge på at streame film - vi er bare SÅÅÅÅÅ seje" Det bliver nok næste udtalelse fra netflix .. For pokker en gang teenage pjat udtalelse !!! Jeg har prøvet netflix, og umiddelbart er det ikke noget der får mig til at juble...
Jo, der er interessante titler ind i mellem, men der er langt i mellem? Så er der lige den detalje med, hvor lang tid der går før de får nye sæsoner af populære serier.. For slet ikke at tale om den gyselige gule farve undertekster har, eller hvor mange stave/taste fejl, de indeholder.. Skal vi snakke om lydsporet? Hvorfor er der kun 5.1 lydspor på deres streams? Jeg foretrækker til enhver tid, at hive en given titel frem på blu-ray og nyde DTS sporet.. Hvor er DVD/Blu-ray skivernes ekstra materiale henne?

Men passer det så at bio branchen ikke har udviklet sig? Egentlig ikke! Mens netflix har sneget sig ind i alverdens hjem, bruger biograferne oceaner af kroner på at holde deres sale opdateret til state of the art .. Store dyre lydsystemer, komfortable sæder, digitale projektorer, computer systemer til afvikling af filmene osv .. Det er en oplevelse at tage i bio, det handler ikke kun om duften af popcorn - det handler om at det hele er større højere og federe oplevelse at se film i bio, end det er at glo netflix hjemme i sofaen på fladskærmen med de indbyggede højttalere...
Gravatar

#5 Geekalot 7 år siden

#4 Trådte artiklen dig en ømt sted?
Anyway, ja biograferne har brugt vanvittig mange penge i at holde deres sale opdateret. Du vil gerne have Dolby 567, men de fleste "tror" jeg sagtens kan nøjes med DTS. Så der er det allerede millioner ud af vinduet. Så tager vi lige 3D, eller er det nødvendigt at gå den igennem? Der vi nok nærmere oppe i milliarder der er røjet ud af vinduet....
Sæderne er altså ikke brugt særlig mange penge på i alle biografer. Eneste der er sket er, biograf ejerne har fulgt de råd om at opdatere deres biografer, som der anbefales, men som i sidste ende faktisk ikke har været det værd. Og priserne er steget og steget. Så din begejstring kan jeg på ingen måder følge.
Så vil til enhver tid hellere glo Netflix hjemme i sofaen, som du skriver. Eneste der genere mig er de nye film kommer for "langsomt" ud på de forskellige streaming platforme, ud over dem de selv producere. Så lige min undebor som ikke kan lide når jeg ser film i stuen, på grund af den der "lorte" lyd du siger vi har i vores stuer :)
Hvis ikke biograferne gør noget, istedet for at lukke sig inde og stemple alle andre som fjender, så tror jeg ikke de er der om 20 år mere.
De skal til at gøre noget som 3# også er inde på, hvis de ikke vil rendes over ende.
PS. Kim du behøver ikke kommentere den her.....
Gravatar

#6 Mejse 7 år siden

altså man kan jo sige at de aldrig bliver rendt over enden så længe filmselskaberne tjener hovedparten af deres penge i biograferne....men ja noget skal ændres både fra netflix og biograferne og filmselskabernes side før at det hele går op i en højere enhed så tvivler på der er en drømmeløsning lige på trapperne men man kan da håbe :D vil også lige sige at det med at biograferne ikke har udviklet sig i 30 år er lidt skørt altså selv en biograf "hader" som geekalot nævner der er sket ændring og udvikling om det så har været en god udvikling kan man diskutere men man kan ikke diskuterer at der har været en udvikling :)
Gravatar

#7 JimmyLarsenDamsgaard 7 år siden

#4
Du kan ændre farven på undertekster på Netflix, hvis du ikke kan lide den gule.

Gravatar

#8 kblood 7 år siden

#4 Hvis nu du bare brugte den danske Netflix så er underteksterne som standard hvide...
Gravatar

#9 kblood 7 år siden

#2 Ja, jeg vil også mene at film industrien er nød til at stoppe med at forvente indtjeningen kommer fra biografer. Ikke lige nu selvfølgelig, men det kommer helt klart.
Gravatar

#10 Justin 7 år siden

#4
er du på nogne måde i familie med kim ?

Skriv ny kommentar: