Netflix har tidligere varslet, at kontodeling uden for og mellem husstande skal lukkes ned. Her er første tiltag i Danmark.

Netflix går nu kontodeling mellem husstande på klingen. Oven på et succesfuldt sidste kvartal i 2022 er streamingtjenesten begyndt at spille med musklerne og forsøge at gøre op med én af deres store tabsområder: Kontodeling uden for hjemmet.

Allerede nu, eller om et par dage kan kontoindehavere få en mail fra Netflix, der beskriver, hvem en konto må bruges af: ”En Netflix-konto er beregnet til en enkelt husstand. Alle, der bor i den husstand, kan bruge Netflix, uanset hvor de er – hjemme, på farten, på ferie – og udnytte de nye funktioner til profiloverførsel og administration af adgang og enheder,”.

For Netflix er kontodeling derfor forbeholdt mennesker, som bor i den samme husstand. Hvis man bruger en konto uden for husstanden, opfordrer Netflix til at købe et sideløbende abonnement, som kan tilknyttes kontoen.

I en analyse, som Politiken har rapporteret om, koster kontodeling uden for hjemmet Netflix flere milliarder. Netflix anslår, at over 100 millioner husstande i hele verden ser Netflix uden at betale.

Andre tiltag for at stoppe kontodeling uden for hjemmet, er endnu ikke foretaget.

Læs mere om Netflix’ næste store film her: “Netflix lander Adam McKays næste store film”Vis kommentarer (1)
Gravatar

#1 Pistolprinsen 11 måneder siden

Det er vist en alvorlig sandhed med modifikationer, når man siger, at Netflix mister milliarder - det er klart under antagelsen af, at alle dem, der har adgang til en konto, der til hører en anden, selv vil få sig en konto, hvis dette bliver lukket.
Men, alle erfaringer viser netop, at dette ikke vil ske - folk vil enten stoppe med at se Netflix eller også hente pirat-udgaver af filmene eller se filmene sammen med venner, der har en Netflix konto eller en kombination af disse muligheder.
En ting er i hvert fald sikker - det kommer ikke til at give milliarder ekstra i kassen hos Netflix.
Lidt trold er man vel altid :-)

Skriv ny kommentar: