Netflix afsluttede 2022 med en positiv vækst i antallet af abonnenter. Nu forsøger tjenesten at opnå flere abonnenter ved at dæmpe brugen af deleabonnementer

I fjerde kvartal 2022 annoncerede Netflix stramninger i kampen mod uregulerede deleabonnementer. Op til nu har brugere uden problemer delt mail og adgangskode med andre for billigere underholdning. Den tid er snart forbi, hvis det står til Netflix. Forbes AU rapporterer, at delekonti underminerer mulighederne for “at investere og forbedre Netflix”.

Tjenesten sætter snart specifikke krav til, hvornår man er en betalende bruger, og hvornår man er en freeloader. Inddelingen defineres ud fra forbindelser til bestemte WI-FI-signaler. Hvis en konto opsættes og anvendes på en bestemt lokation på et bestemt WI-FI, stilles der snart krav om, at man har brugt Netflix på samme lokation og WI-FI inden for 31 dage. Hvis man ikke opfylder kravet, bliver man lukket ud fra kontoen.

Der er endnu ingen officiel dato for, hvornår kravene rulles ud, men tjenesten har længe udtrykt mistillid over for delekonti. Netflix er klar over, at de kan opleve negative reaktioner i områder, hvor delekonti er populære. Dog forventer de en stigende indtægt fra nyoprettede abonnenter.

Netflix har også lanceret en abonnementstype, hvor brugere kan få adgang til Netflix’ bibliotek for billigere penge mod at se reklamer i 12 lande. Tiltaget er endnu ikke ankommet til Danmark.Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: