Streaming-krigen får konsekvenser for antallet af Netflix-titler – øget konkurrence spreder indholdet. 

I marts 2014 var der på amerikansk Netflix 6.494 titler at vælge imellem. I November 2019 er det antal faldet til 3.849, skriver Streaming Observer.

Der er tale om et fald på cirka 40 procent. Og det vil kun fortsætte den vej de kommende år.

Årsagen er ændringen i streamingmarkedet og den kommende ‘Streamer Wars’.

Da Netflix kom frem som streaming-tjeneste var der meget lidt værdi i katalogtitler, som allerede havde gået i biografen.

Derfor kunne Netflix billigt opkøbe rettighederne til Hollywood-selskabernes gamle film og serier. Nu er billedet ændret.

Hollywood og de store techgiganter ser nu streaming som fremtiden, hvilket kommer til udtryk i et stigende antal tjenester som Apple TV+, Disney Plus, Amazon Prime og HBO Max.

Alle disse tjenester søger nu indhold, hvilket får prisen til at stige på katalogtitler. Senest betalte Netflix kassen for “Seinfeld” – læs om det her.

Samtidig har Netflix skiftet strategi fra et købe rettigheder til gamle katalogtitler til i stedet at satse på egne Originals, der koster penge, som dermed ikke kan bruges på andre rettigheder.

Læs også ‘Netflix tester ny funktion – Hollywoodstjerner raser imod film i højere tempo‘.


Vis kommentarer (47)
Gravatar

#41 SublimeKen 10 måneder siden

#37

Hvis det beviseligt ikke er gangbart, hvorfor skulle USA så låne penge af Kina under finanskrisen? Kina's kommunistiske styre er på mange måder fucked. Men er deres økonomi ligeså fucked? Er det ikke blot sovjetunionen der bukkede under for planøkonomien?

Men altså, jeg snakker ikke direkte om planøkonomi. Du kan sagtens argumentere for at nogle udpluk af det jeg har skrevet argumentere for det. Men jeg vil mene du blot prøver at simplificere det.

Som sagt er jeg ret stor fan af Venus Project. Det er et utopi som aldrig ville ske i min levetid, så langt er jeg med. Men det er hverken planøkonomi eller kapitalisme. Det er et globalt samfund baseret på ingen penge. Det lyder måske umuligt, men det er ret gennemtænkt, er ville ærlig talt være det perfekte samfund som var lige for alle mennesker på jorden.

Sagen er selvfølgelig bare at det at nå dertil er praktisk talt umuligt i det globale politiske klima vi befinder os i på nuværende tidspunkt. Samt dem med magt eller penge, ville være nødt til at opgive den position, og det er de færreste der ville gøre det af egen fri vilje.
Gravatar

#42 Bishop 10 måneder siden

#38
Så du anbefaler at alt indhold bliver en stor reklamesøjle? Yirks :O

Flere af de punkter du nævner er allerede implementeret f.eks hos Amazon Prime. :)

Nej en tjeneste med alt indhold er netop ikke løsningen, så ender vi med et monopol der bestemt ikke er godt for udviklingen. :/
Men vi ser jo allerede en stor udvikling i filmindustrien, aldrig har vi LOVLIGT haft en så bred og billig adgang til film og serier som vi har i dag. Ja det er dyrt hvis man vil abonnere på alle tjenester og der vil altid være noget materiale som ikke er tilgængeligt.
Men jeg siger det lige igen, det er ikke en menneskeret at kunne tilgå alt kulturelt indhold i hele verdenen, lige når har lyst. Så må vi lære at behovsudsætte ligesom alle andre små børn. ;)

Jeg vil heller ikke sammenligne piratkopiering med tyveri, nok nærmere ulovlig tilgang til noget du ikke har betalt for, som en tur i tivoli uden at betale for billetten. Men det er jo også at pisse på dem der faktisk vælger at betale for underholdingen.
Gravatar

#43 OliverDK 10 måneder siden

#42

"Så du anbefaler at alt indhold bliver en stor reklamesøjle? Yirks :O"

Nej. Jeg forslår løsningsforslag til at bekæmpe et problem (pirateri) og forøgelse af indtjening for at gøre forretningsmodellen rentabel i nutidens virkelighed. Forslagene er kun ment som forslag.

Desuden mener jeg ikke det skal være en reklamesølje. Grundproduktet skal naturligvis være det samme som nu, mens kunden via aktivt at interagere med det kan frembringe ønsket information - ikke at det popper frem uden kunden har efterspurgt det. Det vil jo være det rene selvmord.

"Men jeg siger det lige igen, det er ikke en menneskeret at kunne tilgå alt kulturelt indhold i hele verdenen, lige når har lyst. Så må vi lære at behovsudsætte ligesom alle andre små børn. ;)"

Det er korrekt, men reelt ikke brugbart, for problemet er bare vi er oppe imod en virkelighed, hvor nutidens kunderne efterspørger at kunne tilgå det indhold de er interesseret i uden at skulle behovsudsætte. Er det ikke tilgængeligt legalt eller først tilgængelig om 4 dage eller 3 måneder, så finder kunderne andre metoder - eventuel pirateri og ja jeg er indforstået med nogle kunder går direkte til piratkopiering.

Som jeg tidligere har sagt - jeg billiger ikke piratkopiering, men jeg forholder mig til den virkelighed der eksisterer og det bliver industrien også nødt til, hvis den vil overleve på en lange bane. Den skal have fat i de kunder, som gerne vil betale i stedet for at blokere for dem. På den måde skaber de kun endnu flere med holdningen at det er socialt og moralsk ok at piratkopiere.
Gravatar

#44 SublimeKen 10 måneder siden

Bishop (42) skrev:
#38
Men jeg siger det lige igen, det er ikke en menneskeret at kunne tilgå alt kulturelt indhold i hele verdenen, lige når har lyst. Så må vi lære at behovsudsætte ligesom alle andre små børn. ;)


Det ville dog være rart. Jeg har brugt timer på ebay, dvdcity. cdon.com, amazon, osv. Bare for at finde en enkelt film titel. Jeg har købt mig til den kæmpe dvd/bluray-samling jeg har, netop for at have et kæmpe udvalg af alle de film jeg subjektivt mente var værd at se.

Så begyndte jeg at streame. Heldigvis ejer jeg det meste, men alt det med rettigheder, osv på streamingtjenesterne virker ærlig talt åndsvagt. Altså det jeg mener er fx, så ligger Netflix Ringenes Herre 1 og 2 op, men ikke 3'eren, fordi de på nuværende tidspunkt ikke har rettighederne. Hvis jeg ikke ejede dem, hvad skulle jeg så gøre hvis jeg ønskede at binge dem?

Jeg ved godt det ikke er en menneskerettighed, men må indrømme at tilfælde som det, vækker lidt en djævel i mig der bliver irriteret over hvor åndsvagt hele systemet er sat op, og jeg får lyst til at downloade dem i ren trods. For jeg betaler trods alt et månedligt beløb til Netflix, med tanke på at kunne binge både serier og filmserier i deres helhed.

Jeg downloader dem self ikke, især ikke fordi jeg allerede ejer dem, men min irritation får mig til at tænke over det. Hvorfor ikke udleje rettighederne til alle tre film som en samlet enhed fx? Noget andet jeg også kan blive irriteret over er folk på sociale medier der pludselig spoiler Mandalorian i kommentarfelter, uden jeg har set den endnu, hvilket giver mig lidt lyst til at downloade den, for at undgå spoilers.

Men ja, i sidste ende er det op til den enkelte. Ingen kan styre andres handlinger.

Bishop (42) skrev:
Jeg vil heller ikke sammenligne piratkopiering med tyveri, nok nærmere ulovlig tilgang til noget du ikke har betalt for, som en tur i tivoli uden at betale for billetten. Men det er jo også at pisse på dem der faktisk vælger at betale for underholdingen.


Nu har jeg faktisk været i Tivoli med to kammerater som havde fået adgang gennem et hul på toilet til en eller anden restaurant, hvor mig og to veninder allerede havde betalt for adgang. Gik egentlig ikke og følte mig pisset på, grinte bare af dem, men sådan er vi jo så forskellige.
Gravatar

#45 OliverDK 10 måneder siden

#39 Ah, men jeg skrev nu heller ikke det var helt industriens egen skyld, men blot at industrien selv har haft et medansvar for situationen og jeg er bange for industrien er ved at begå endnu en fejl (sprede indholdet tyndt over flere tjenester), som eventuel vil betyde en ny opblomstning i pirateri eller alternativt skubbe til kontideling bliver endnu mere socialt og moralsk acceptabelt end det er i dag på den lange bane.
Gravatar

#46 Mejse 10 måneder siden

#45 det er de da men det er nu engang sådan den vestlige verden fungere, der er noget der viser sig populært, der kommer en opblomstring i mængden af det, og så lukker de efterhånden når markedet har nået en overmæthed, og det bliver kun værre end det er nu, men så må kunderne jo også tage de eventuelle konsekvenser der kommer af at begå dette snyd, som forreksempel at kontoer bliver begrænset for at undgå snyd og der kommer mindre indhold fordi indtjeneningen bliver mindre på grund af downloading, og det er jo så også kundernes egen skyld, så måske folk bare skulle tage sig sammen i stedet for at opfører sig som 3 årige :) selvom jeg godt ved det nu engang er den verden vi lever i...og på trods af dine mange fine forslag er det jo ikke noget der vil forhindre denne snyd, ej heller havde det at streaming blev en ting hurtigere forhindret det...det eneste der helt kunne forhindre det er gratis adgang til alt indhold for alle, hvis man bare vil forhindre det i større grad, er en højst to tjenester, der er billige og i hele verden desværre nødvendigt, og det handler ikke kun om at det er blevet gjort mere acceptabelt, jeg mener selvfølgelig for små hygge downloadere er det en stor del af det, men for mange er det slet ikke noget der spiller ind :)
Gravatar

#47 Mejse 10 måneder siden

#45 det er en ond cirkel som ikke kan brydes af industrien kun minimeres, og så er spørgsmålet jo hvilken metode de vil bruge, "kundepleaseren" eller "den hårde" jeg tror det ender i den anden hvilket i sidste ende selvfølgelig er surt, men sandsynligvis også mere effektivt, selv da der kun var 1-2 tjenester der havde stort set alt, var pirateri jo stadig stort (selvom der var en nedgang) og selvom netflix praktisk talt er i hele verden, er deres shows stadig nogen af de mest downloadede...så ja industrien bærer bestemt et medansvar, men som person er det også for nemtkøbt at sige det er deres egen skyld, når skylden meget mere er på folk :)

Skriv ny kommentar: