Streaming-krigen får konsekvenser for antallet af Netflix-titler – øget konkurrence spreder indholdet. 

I marts 2014 var der på amerikansk Netflix 6.494 titler at vælge imellem. I November 2019 er det antal faldet til 3.849, skriver Streaming Observer.

Der er tale om et fald på cirka 40 procent. Og det vil kun fortsætte den vej de kommende år.

Årsagen er ændringen i streamingmarkedet og den kommende ‘Streamer Wars’.

Da Netflix kom frem som streaming-tjeneste var der meget lidt værdi i katalogtitler, som allerede havde gået i biografen.

Derfor kunne Netflix billigt opkøbe rettighederne til Hollywood-selskabernes gamle film og serier. Nu er billedet ændret.

Hollywood og de store techgiganter ser nu streaming som fremtiden, hvilket kommer til udtryk i et stigende antal tjenester som Apple TV+, Disney Plus, Amazon Prime og HBO Max.

Alle disse tjenester søger nu indhold, hvilket får prisen til at stige på katalogtitler. Senest betalte Netflix kassen for “Seinfeld” – læs om det her.

Samtidig har Netflix skiftet strategi fra et købe rettigheder til gamle katalogtitler til i stedet at satse på egne Originals, der koster penge, som dermed ikke kan bruges på andre rettigheder.

Læs også ‘Netflix tester ny funktion – Hollywoodstjerner raser imod film i højere tempo‘.


Vis kommentarer (47)
Gravatar

#31 Mejse 10 måneder siden

#30 er fint i stand til at læse og forstå hvad du mener, har bare ingen interesse i en længere diskussion om noget så langt fra emnet, og så ligegyldigt :) burde det ikke være tydeligt for en der har så travlt med at tale om alt han observere altid at det er det jeg reagere ud fra :)

og igen du gør jo præcis det samme som du prøver at hæve dig over, så måske du burde arbejde lidt mere på din personlige filosofi i stedet for at have denne her diskussion :) burde det ikke være tydeligt for en der har så travlt med at tale om alt han observere altid :)

slut prut finale medmindre du vil tilbage til emnet eller noget andet filmmisk relevant da det er det jeg er her for at snakke om :)
Gravatar

#32 SublimeKen 10 måneder siden

#31

Øh...What? Hvornår sagde jeg at du ikke var i stand til at læse og forstå hvad jeg skrev. Det jeg siger er at du bliver ved med at tænke dualistisk = sort/hvidt. Jeg siger at spørgsmålet om piratkopiering nok ikke er så ligetil, og argumentere for at det ikke er så ligetil, fordi jeg ikke er bundet til en enkelt dualistisk ideologi, hvilket gør det nemmere for mig at tænke ud af boksen. Du siger det er ligetil, hvortil jeg svarer at det kun er ligetil med at begrænset dualistisk verdenssyn der kun tager højde for en enkelt ideologi.

Min pointe er at verden ikke består af en enkelt ideologi. I vil kun snakke om den aktuelle ideologi som argumenterer for jeres verdenssyn, da det er den der dominerer USA. Men så vidt jeg husker, så er USA ligeledes et andet land end vores, og Dansk lov sidestiller lidt det at downloade med at få en parkeringsbøde. Så skal vi snakke om hvad der er okay ud fra Dansk lov, ud fra Amerikansk lov, ud fra jeres ideologi, et andet lands ideologi, fra naturens side eller mere spirituelt eller religiøst? Hvilket er min pointe. DET ER IKKE LIGETIL!!

Og er emnet ikke mere eller mindre piratkopiering? Det er det i hvert fald blevet til. Jeg har bare en anden tilgang til det end de fleste i denne tråd. Ser ingen grund til at gentage hvad andre har sagt.
Gravatar

#33 Mejse 10 måneder siden

#32 igen bare en kort version af et længere mere fyldestgørende svar fordi at det ikke er hvad jeg er her for at snakke om :) ingen grund til at blive så forvirret eller komme med endnu et langt ligegyldigt svar, som jeg sagde i kort form den er opfanget for lang tid siden, og nej lige nu snakker vi ikke piratkopiering vi snakker idiologier, måske som et sidetillæg til piratkopiering men stadig uinteressant i forhold til hvad jeg er her for :)

som sagt slut prut :)
Gravatar

#34 SublimeKen 10 måneder siden

#33

Men hvad er du så her for? For at fortælle alle andre hvor forkert piratkopiering er, uden at turde udfordre præcis hvorfor du tænker sådan bag facaden? Uden at turde udfordre hvor korrekt den holdning reelt er? Uden at turde udfordre dine egne synspunkter? Er du her bare for stædigt at fastholde dine egne synspunkter og holdninger, og er den eneste måde at udfordre dine holdninger med argumenter der holder sig inden for de snævre rammer der udgør netop lige din ideologi?

Jeg er bare nysgerrig. Fordi det virker som om at folk kun er interesseret i at debattere, hvis det er på deres egne ret snæversynede præmisser, og det er netop det der er galt med verden i dag. Folk er lukkede overfor ideologier der ligger dem fjernt, og vil ikke engang argumentere på præmisser sat op i en anderledes ideologi, kun på præmisser sat op inden for deres egen ideologi. Det er derfor verden er så opdelt og fucked i dag, og det er den slags tankegang der ultimativt fører til krig og kaos. Vi prøver ikke at forstå hinanden, vi prøver kun at dømme hinanden.
Gravatar

#35 Mejse 10 måneder siden

#34 for at snakke om film og dele eventuel information, meninger og viden om filmmiske emner, og andet hvis folk stiller spørgsmål :)

det har ikke noget at gøre med at turde udfordre noget som helst, eller ikke ville eller bla bla bla alt dit andet gøjl, jeg har min mening om pirateri ud fra den måde jeg vurdere, emner, som du jo må leve uden at vide men sikkert bare ville kalde biased og lukketsindsagtig fordi at det er alt der ikke er din mening jo :) diskutere gerne ud fra andres præmisser og andet bare ikke på en filmside, nu hoppede du jo ikke selv med på at stoppe alt det pjat du nedgjorde noget så grundigt i en anden tråd, men jeg er her for film ikke filosofi det kan jeg få dækket andre steder :)

for mig er det ikke indviklet jeg har været igennem alle farverne og det er hvad jeg er kommet frem til, for dig er det og fred være med det, det er bare ikke hvad jeg er her for :) så igen slut prut og det er alt fra mig om lige det her men du er velkommer til at bringe noget fra filmuniverset på banen :)
Gravatar

#36 MacGuffin 10 måneder siden

Nummer 26: Hvorfor piratdeles “The Irishman” og det øvrige indhold på Netflix på livet løs?”
Hvorfor piratkopieres danske film først, når filmene er legalt tilgængelige?
Svaret er simpelt: Fordi filmene koster penge at se legalt.
Nonsens at man kunne se det hele på Netflix og Hulu!
Who the Fuck er Kim Peitersen?
Gravatar

#37 MacGuffin 10 måneder siden

SublineKen!
Hvorfor diktatur? Fordi din verdensorden aldrig vil vinde indpas med udgangspunkt i demokratiet.
Det er jo planøkonomi. Og det er beviseligt ikke gangbart! Så du må komme op med andre løsninger af pirateriets uvæsen. Du kunne evt. begynde med at læse loven om ophavsret.
Gravatar

#38 OliverDK 10 måneder siden

#14

Har jeg en "one in all" løsning? Nej det har jeg ikke og jeg har ikke indsigt nok til at give en. Det var heller ikke min pointe, men derimod at påpege at industrien må forholde sig til den virkelighed der er og ikke den de ønsker der er. De er nødt til at indse de selv bar en del af ansvaret for pirateriet's succes pga. at forsøg på at fastholde forældede forretningsstrategier i stedet for at imødekomme det kunderne efterspurgte. Og nu kan de igen ende i en lignede situation, hvis de spreder indholdet tyndt for det er ikke det kunder efterspørger, som jeg ser et og det kan eventuel betyde:

1. igen en forøgelse af pirateri,
2. industrien vil eventuel tilskynde en lignende fejl, som den gjorde med pirateri, hvor den i stedet for pirateri blot denne gang "opdrager" kunderne til at deling af konti'er og passwords bliver moralsk og socialt acceptabel - en udvikling der allerede er i gang, men som sandsynligvis vil accelerere med flere tjenester.
3. færre kunder vil forblive faste (som nu), men derimod kun være kunder i kortere perioder vil forringe indtjeningsgraden.
4. de vil eventuel ende i endnu en "krig mod egne kunder" i et forsøg på at forhindre (2), som blot vil betyde apati for industrien og forsøge pirateriet.

Og det er det jeg mener er uklogt på den lange bane.

Skulle jeg være løsningsorienteret, så ville jeg forslå industrien at tænke ud af boksen og:

1. forsøg på konsolidering uden at gå så langt de kommer i klemme med konkurrencemyndigheder,
2. mere fokus på nedbringelse af udgifter,
3. forsøge samarbejde med andre industrier (ISP, teleselskaber, osv.) om integreringer af produkter for at modvirke (2). F.eks: købe et internetabonnement og til en fordelagtig merpris får kunden streamingtjenester med, MEN tjenesterne er tilknyttet forbindelsen og X antal enheder (kan derfor ej deles)
4. gøre streamingtjenester mere attraktive og interaktive på en sådan måde at piraterne ikke kan "konkurrer med dem" og industrien kunne eventuel tjene flere penge
4.1. For eksempel kunne industrien gøre det muligt, at hvis du hører et track du kan lide under filmen/serien, så kan du klikke på et knap der fortæller dig hvad det er for et track der spiller. Yderligt kan du ved endnu et tryk ledes til en butik eller tjeneste hvor du kan købe track'et og industrien kunne så tjene lidt på den handel.
4.2. Samme som 4.1. (og måske mere relevant) gør det med andre produkter i filmen/serien. (tøj, sko, mobil, nips, smykker osv.). Jeg tror der ligger en guldmine gemt her (særligt mht. kvinder)
4.3. interaktiv information til interesserede om diverse ting i filmen/serien (skuespillere, steder, osv.)
4.4 Extra(s), men interaktiv under streaming, hvor du via et enkelt click f.eks. kan hører instruktøren, skuespilleren, cgi designer, fortælle om scenen's tilblivelse, vanskeligheder, sjove historier, osv. Eventuel et yderlig click og du ledes til en video hvor du ser cgi desgineren skabe scenen.
5. Merchandise sælges (eventuel med rabat) direkte til kunden i streamingstjeneste med blot et par enkelte clicks.

#15

"At retsstaten ikke er fulgt med den digitale udvikling, kan næppe klandres filmbranchen"

"Pirateri er simpelt tyveri, så er den ikke længere."

Nu skal retstaten ikke blot servicere og indordne sig efter industriens subjektive opfattelse af tyveri, men derimod hvad flertallet af befolkningen (demokrati) og hvad diverse eksperter mener og begge dele har talt anderledes om og om igen. Derfor er det sådan at pirateri i DK anses for at være er en krænkelse af ophavsretten, som ikke kan sidestilles med tyveri. Derfor er det også ret irrelevant hvad USA mener om den sag og industrien må acceptere, at andre lande har andre love, holdninger, etik og moral på det punkt.

"Pointen er at EN tjeneste med ALT tilgængeligt ikke vil bekæmpe pirateriet."

Der er ingen der efterspørger blot én tjeneste. Den situation vil ikke være ønskværdig for nogle, da den vil forhindre konkurrence (hvilket er dårligt for forbrugerne) og den vil betyde øget pirateri (hvilket er dårligt for industrien).
Gravatar

#39 Mejse 10 måneder siden

#38 vil bare lige pointere at vores lokale pirat ekspert lige netop siger at det er en tjeneste, der er vejen frem, og det alle piraterne på pirat forummerne vil have, så nogen siger det altså :) i forhold til at ratsstaten ikke har fulgt med den digitale udvikling, kan det vel ikke diskuteres, er enig i din pointe med at den ikke bare skal indrette sig og i at pirateri ikke er simpelt tyveri, men tyveri paragraffen i dansk lovgivning siger det skal være en fysisk ting for at kunne kaldes tyveri, det er helt fair og betyder ikke det store for mig men det er da lige præcis ikke at følge med den digitale udvikling, så ja :)

men tilbage til mig, jeg er enig i at de kan gøre meget, det var bare hele det er lidt deres egen skyld for ikke at følge med, tingen jeg reageret på for det er for letkøbt :)
Gravatar

#40 SublimeKen 10 måneder siden

#35

Et eller andet sted har jeg ikke rigtig nogen mening til noget. Så derfor ser jeg sjovt nok alle som fastholder en enkelt mening som biased og lukketsindet. Det er det reelt set også, så spørgmålet er bare hvilke ting man synes er værd at være biased og lukketsindet omkring. Det er måske der skoen trykker. Jeg flip flopper ret ofte frem og tilbage fra den ene mening til den anden, da jeg mener meget få ting i livet er værd at være biased og lukketsindet omkring, da jeg mener det at være biased og lukketsindet er noget af det værste man kan være. Jeg mener fx ikke pirateri er det værd.

Tror det var brok jeg nedgjorde i en anden tråd, og at jeg var træt af at høre folks brok over filmz redaktionelle valg, politisk korrekthed, piratkopiering eller over hinandens modsatrettede holdninger, og at jeg hellere vil diskutere film end at høre på det. Min holdning er ikke modsat din dog. Det er måske der du bliver forvirret. Jeg har ikke nogen holdning til noget, andet end at jeg mener du udviser lukkethed og bias. Bare det at du siger jeg udviser en holdning til dette emne demonstrere meget tydelig kognitiv dissonans, som udspringer fra en fastholdt dualistisk tankegang.

Men ja, altså fair nok at du ikke vil diskutere det på en filmside. Men summa summarum er, min påstand om at "det ikke er ligetil" holder stadig. Du kom med en påstand om at det var ligetil, og jeg gav svar på tiltale, også vil du pludselig ikke diskutere det, fordi du ikke har noget velargumenteret modargument. Fordi dine eneste modargumenter udelukkende kun tager højde for din egen subjektive ideologi, og er altså ikke baseret på nogen objektiv moralsk faktor, hvilket du ellers indledningvis præsenterede din holdning som værende baseret på.

Skriv ny kommentar: