Streaming-krigen får konsekvenser for antallet af Netflix-titler – øget konkurrence spreder indholdet. 

I marts 2014 var der på amerikansk Netflix 6.494 titler at vælge imellem. I November 2019 er det antal faldet til 3.849, skriver Streaming Observer.

Der er tale om et fald på cirka 40 procent. Og det vil kun fortsætte den vej de kommende år.

Årsagen er ændringen i streamingmarkedet og den kommende ‘Streamer Wars’.

Da Netflix kom frem som streaming-tjeneste var der meget lidt værdi i katalogtitler, som allerede havde gået i biografen.

Derfor kunne Netflix billigt opkøbe rettighederne til Hollywood-selskabernes gamle film og serier. Nu er billedet ændret.

Hollywood og de store techgiganter ser nu streaming som fremtiden, hvilket kommer til udtryk i et stigende antal tjenester som Apple TV+, Disney Plus, Amazon Prime og HBO Max.

Alle disse tjenester søger nu indhold, hvilket får prisen til at stige på katalogtitler. Senest betalte Netflix kassen for “Seinfeld” – læs om det her.

Samtidig har Netflix skiftet strategi fra et købe rettigheder til gamle katalogtitler til i stedet at satse på egne Originals, der koster penge, som dermed ikke kan bruges på andre rettigheder.

Læs også ‘Netflix tester ny funktion – Hollywoodstjerner raser imod film i højere tempo‘.


Vis kommentarer (47)
Gravatar

#1 Wiking 9 måneder siden

Streaming er sådan en super god idé! Det er virkeligt svaret på mange af de gamle pirat problemer der har været.
Og problemet med en million TV kanaler, som ingen gider se.

Men, branchen ser ud til at ødelægge det hele selv igen.
Gravatar

#2 Elgsdyr 9 måneder siden

Wiking (1) skrev:
Men, branchen ser ud til at ødelægge det hele selv igen.

Enig. I musikbranchen har man fanget budskabet. Der vælger jeg som forbruger min foretrukne streamingtjeneste, og så har jeg adgang til stort set al musik. Når ny musik udgives er det på alle tjenester - ikke kun én.

Med videostreaming er man tvunget til at shoppe rundt mellem dem, medmindre man er så rig, at man har råd til dem alle. Og kvaliteten på tjenesterne og deres respektive apps varierer i stor stil. Det samme gælder den rent tekniske kvalitet på indholdet. Videokvaliteten er efterhånden ved at være hæderlig, men lydkvaliteten er stadig elendig på samtlige tjenester, hvis man har et bare nogenlunde surroundanlæg. Den _eneste_ mulighed for at se film med ordentlig lyd (hjemme) er stadig ved at købe filmene på BluRay på trods af, at der intet er til hinder for at det kunne tilbydes via streaming.

Jeg venter stadig spændt på, hvornår branchen vågner op til, at vi snart har år 2020...
Gravatar

#3 Geekalot 9 måneder siden

Så hellere man kvittede licens. Så lod forbrugerne selv bestemme hvad de ville bruge deres penge på. Med 2500 om året åbnede det da lidt døre til hvad man kunne streame ved de forskellige selskaber :)
Gravatar

#4 KE!Z 9 måneder siden

Ser det egentligt ikke som et problem, over tid vil det komme tilbage hvis det har værdi for streaming tjenesterne, tror ikke alt Disney indholdet vil forblive exklusivt, når d+ er oppe og køre i hele verden, kan de jo tjene penge igen på "gammelt" indhold. der er for mange penge til skuespillere produktion, markedsføring og rettigheder involveret for film sammenlignet med Musik, til at man bare sælger ud. Musik Tjenesterne, er jo ikke udelukkende en god ting for kunstnerne, mener ikke de har et særligt stort udbytte på streaming af musik, og de derfor skal tjene deres penge på koncerter. som forbruger er jeg klart enig i det ville være nemt hvis alt bare lå et sted, bare ikke realistisk.

Handler ikke om at vågne op det handler om branding, og at holde på sine værdier, og få mest muligt ud af dem.
Kingslayer.....
Gravatar

#5 FelixtheAvenger 9 måneder siden

Og derfor er jeg piratkopierings fan. Streamingtjenesterne ved ikke hvad folk vil have
Yippee ki yay, motherfucker
Gravatar

#6 Mejse 9 måneder siden

#5 problemet er at det folk vil have er urealistisk og ikke kan opretholde den film/serie verden vi lever i :) ikke at de ikke ved hvad folk vil have
Gravatar

#7 The_Corrector 9 måneder siden

Det her billede på Reddit siger alt:
https://www.reddit.com/r/memes/comments/bd2kz3/str...
Gravatar

#8 MacGuffin 9 måneder siden

Jeg VIL have en Rolls Royce, men jeg vil ikke betale den hundedyre pris for den. Derfor er jeg i min gode ret til at stjæle den.
Lyt til jer selv.
Gravatar

#9 BlackJesus 9 måneder siden

Ja du er den kloge her ved at sammenligne tyveri med kopiering
Gravatar

#10 Reborn Sith 9 måneder siden

#9 Hvilket er fuldstændigt korrekt.
It's all good man. Saul Goodman

Skriv ny kommentar: