Verdens førende abonnementsbaserede internettjeneste for tv-serier og film, Netflix, har i dag annonceret, at man vil tilbyde streaming af tv-serier og film i Danmark, Norge, Sverige og Finland inden udgangen af 2012. Det skriver streaming-tjenesten i en pressemeddelelse.
Se også: YouSee vil udleje film på nettet samme dag, som de får biografpremiere.
Ved lanceringen kan brugere i Danmark abonnere på Netflix og med det samme se en lang række lokale og internationale tv-serier og film – mange i HD-kvalitet og med Dolby Digital Plus-surround-lyd.
Med Netflix har folk mulighed for at vælge, hvad de vil se, hvornår de vil se det, og hvor de vil se det. Netflix tilbyder et bredt udvalg af tv-serier og film, som kan ses på en lang række enheder, der er tilsluttet internettet. Disse enheder inkluderer pc, Mac, Smart TV, spillekonsoller, Blu-ray-afspillere, smartphones og tablets.
Netflix har streamet til millioner af medlemmer i USA siden 2007. Tjenesten blev lanceret i Canada i 2010, i Latinamerika i 2011 og i Storbritannien og Irland i starten af 2012. Via Netflix’ anbefalingsfunktion præsenteres hvert medlem for en personlig liste med tv-serier og film, som kan findes i Netflix-biblioteket.
Danskere, der har lyst til at blive medlem af Netflix, kan tilmelde sig på www.netflix.dk for at modtage en mail, så snart Netflix lanceres i Danmark. Yderligere oplysninger om tjenesten, herunder priser, indhold og understøttede enheder, annonceres, når lanceringsdatoen nærmer sig.
#131 Tommy Kristensen 12 år siden
Nikolaj Sonne ("So Ein Ding") og Yousees Ulf Lunds take på de nye muligheder...
#132 Slettet Bruger [3706810273] 12 år siden
Så er det i øvrigt lidt underligt, at man ikke har så travlt med at begrave normale tv-kanaler. Det er mange år siden, jeg stoppede med at se tv, dels fordi jeg blev træt af de massive reklameblokke på visse kanaler og dels fordi jeg foretrækker at vælge hvornår jeg skal se en serie eller en film, jeg gider ikke at sidde foran tv'et på et bestemt tidspunkt hver uge.
Med muligheden for at streame tv-serier, mange sæsoner i træk og hvornår man har lyst til at se dem og muligheden for at streame nyheder, hvad har tv så tilbage at tilbyde? Sport? Reality-tv (der jo teknisk set også er en slags tv-serie)?
Jeg kan sagtens se en fremtid hvor vi har 1-2 traditionelle tv-kanaler tilbage i Danmark, der dækker folks behov for public service og måske det samme, når det kommer til radio (et gæt, da jeg ikke aner om folk lytter til den slags længere), mens resten af folks underholdningsbehov bliver dækket af diverse former for streamingløsninger.
#133 davenport 12 år siden
Man har jo haft mulighed for selv at bestemme sin musik i mange årtier, og alligevel har radioformatet overlevet.
TV tror jeg er noget andet, for det er noget man ser derhjemme og har "større indflydelse" på end med radioen, som kan være et kompromis i fx. en arbejdssituation.
Men jeg tror Nettet har meget mere at byde på i fremtiden, end vi lige bruger det til pt.
Vi er godt på vej til clouding, og det er sikkert den vej det kommer til at gå, for mennesker vil kunne tilgå alting hele tiden, ligegyldig hvor de befinder sig.
#134 Slettet Bruger [3706810273] 12 år siden
Givet, jeg lytter da også til en slags radio: podcasts, hvilket er årsagen til, at jeg regnede med at traditionel radio også var på vej væk, da de jo giver præcis samme muligheder fx. streaming af tv-serier, at man kan lytte til hvad man er interesseret i og når har tiden/lysten til det.
Jeg har utroligt svært ved at lytte til P3 og diverse populære kanaler, fordi jeg finder det mere støjende, end underholdende.
#135 Thomsen 12 år siden
Selv på de dårligste tidspunkter P1 i gennemsnit 50.000 lyttere. Og kanalens smalleste programmer har stadigvæk typisk 75-100.000 lyttere. Det skal ses i forhold til Radio24syvs 7.000 lyttere i gennemsnit i de svage perioder.
Jeg har heller ikke hørt radio i mange år før i foråret, så jeg var forbavset over, hvor populært det stadigvæk er. Det bliver i stor grad brugt på arbejde og under transport. Radio har overraskende nok også godt fat i de unge - i modsætning til tv, hvor man ser flere og flere unge, der slet ikke har et fjernsyn.