Få dage efter premieren i 2016 delte Trevon Maurice Franklin en piratkopi af “Deadpool” på Facebook. Det skulle han aldrig have gjort. Nu står Franklin til en dom på fængsel i op mod tre år.
Se også: ”Alle for tre”-producent: Danske netpirater tvinger mig til at fyre folk
Det er TorrentFreak, der skriver om sagen, der begyndte sidste år, da Trevon Maurice Franklins Facebook-opslag nåede ud til fem millioner brugere, hvilket 20th Century Fox også bemærkede.
FBI gik derpå ind i sagen, hvilket førte til, at Franklin blev anholdt. Nu kan han så se frem til en retssag med en anklage om at have reproduceret og distribueret arbejde med copyright.
Trevon Maurice Franklin blev ellers advaret i kommentarsporet til opslaget om, at det kunne være ulovligt. Men det afviste Franklin – han var ikke bekymret for mulige konsekvenser.
#1 Geekalot 7 år siden
Så lige vælge Facebook til det, gør ham i mine øjne bare endnu dummere :D
#2 Durante 7 år siden
Har lidt svært ved at have ondt af ham
#3 kblood 7 år siden
Hvordan kunne han tro at det ikke ville blive et problem for ham? Var det fordi det han delte var et torrent link, og så mente han ikke det ville få konsekvenser for ham hvis han ikke selv delte filen direkte? For det som beskytter sider der deler torrents er jo kun at de siger de "bare deler hvad end torrents brugerne ligger op", og det dermed er en del anonymitet over det. Men det her er da så personligt delt som det kunne være.
#4 Geekalot 7 år siden
#5 kblood 7 år siden
#6 Gasivodo 7 år siden
'Life of Brian'(1979) = fra dengang, man GODT måtte... :-(
#7 Gridlock 7 år siden
Tror Hollywood prøver og statuere et eksempel med denne fyr, for muligvis og skræmme andre netpirater ved og sige "nu er der en standard det her er hvad der sker med jer, når vi fanger jer."
Som den originale artikel nævner er der dog en del spørgsmål som ikke er besvaret.
Var det ham som originalt filmede filmen, eller var den allerede tilgængelig andre steder?
Har læst i en del artikler at tit når en film ryger ud på sider som The Piratebay og andre sider og man følger tråden helt tilbage til starten, ender man oftest ved filmselskaberne selv.
Tit er det faktisk en medarbejder der ikke rigtigt kunne med enten indstrutøren, skuespillerne, producerne eller nogen af de andre involveret i og lave filmen.
Så som hævn smider han eller hun filmen op nettet og så bliver den ellers delt, og det er sjældent de bliver holdt til ansvar for deres handlinger, så oftest bliver en af personerne i næste række der bliver knaldet for det.
Er de rapporterede fem millioner "visninger" mennesker, der faktisk så hele eller større dele af filmen, eller er det kun antallet af mennesker, der måske har set det i deres feeds?
Vi skal huske på ved steder som Youtube går der mindst 30 sekunder før de registrer et view og ved Thepiratebay skal du ha downloadet hele filmen før den registrer dig som enten seeder eller leacher.
Ved facebook skal du se ca 3 skeunder af filmen og så registrer facebook et view.
Så mange af de så kaldte 5 millioner views, har måske bare kørt forbi linket der så har afspillet de første 3 sekunder og så registrer facebook det som et view.
Men ja som nævnt i andre artikler køre Hollywood and advokatfirmaer (der begår sig inden for trusselsbreve og denne slags retssager), højt på at det ikke er alle advokater der er lige inde i sagen og hvis de skal bruger en 50 til 100 timer på og sætte sig ind i sagen kan det blive RIGTIGT dyrt for den anklagede.
Specielt hvis dommeren enten er en del af kliken som advokatfirmaet tilhøre eller ikke kender til deres metoder og dermed ikke siger stop så snart advokatfirmaet prøver og trække sagen i langdrag.
Også erstatningen de kræver i disse sager er helt hen i vejret 3 års fængsel eller en bøde på jeg ved snart ikke hvor mange 1000 kr eller mere.
Folk siger det er det vilde westen på internettet i så fald gælder det også retssagerne i sådanne tilfælde.
Hvad der er brug for er en mere fastsat ramme for hvad en erstatning kan lyde på (hvis du da ellers bliver fundet skyldig) personligt synes jeg at det alt sammen kommer an op hvilke film, serier og/eller spil du hiver ned.
Lad os sige du hiver Deadpool enten mens den stadigvæk går i biografen eller lige er blevet udgivet.
Der vil jeg sige en 200 kr i erstatning samt måske en 100 kr oven i i bødestraf.
bøde straffen ligger fast men erstatningen svinder ned jo ældre filmen bliver og når den til sidst havner i 10 kroners tilbuds kassen er der overhoved ingen erstatning og det er kun de 100 kr hvis der endelig er noget.
Samme med uploaderen hvis du uploader/er den der originalt ligger filmen ud på nettet.
er erstatningen også 200 kr men bøden oven i lyder på 200 kr.
Erstatningen er selvfølgelig for hver film samt serie(og serien er det sammenlagt du betaler ikke 200 kr per afsnit hvis du kan købe boxen til 500 kr for 13 afsnit lyder det på 38 kr for hvert afsnit du har hevet ned, endnu mindre hvis der er tale og endnu flere afsnit), mens bøden er fastlagt.
Det ville i den grad forhindre disse latterlige høje erstatning beløb, samt at nogen kan gøre forretning på det.
Samt hvis det blev rykket over i den offentlige retssag ville retssikkerheden for den anklaget være langt højre end den er i dag.
#8 kblood 7 år siden
#9 Mejse 7 år siden
#10 Gridlock 7 år siden
Så spørgsmålet er af de 5 millioner views hvor mange har faktisk set hele eller store dele af filmen og hvor mange har måske blot scrolet forbi den og så har filmen spildet i 3 sekunder og et view er blevet registret.