Almindeligt kabel-tv er for stærkt nedadgående i Danmark. Ny undersøgelse viser, at de danske udbydere af kabel-tv lider et månedligt tab på 25,9 millioner kroner. Årsagen hedder Netflix.
Se også: Quentin Tarantino: Hellere VHS end Netflix
Tabene er så massive for den traditionelle tv-branche, at undersøgelsen kalder det for en regulær flugt af kunder:
”Vi kan se en tydelig nedgang i antallet af kunder hos kabeloperatørerne. En nedgang, der nærmest ligner en flugt. De er ikke bare hårdt, men ekstremt hårdt pressede,” siger Claus Bülow Christensen, der er udviklingsdirektør i Zibra Digital Media Group, som står bag undersøgelsen, til Berlingske.
Og det er Netflix, som trækker i de flygtende kunder. For imens millionerne tabes i stort antal på kabel-tv-siden, så indkasserer streaming-giganten Netflix over 60 millioner kroner om måneden hos de danske kunder. Den trend bliver kun mere markant i de kommende år, mener Bülow Christensen:
”Vi sætter os i sofaen, trykker på fjernbetjeningen, og så er der et program på en kanal. Det kalder vi flow-tv, og sådan har vi set fjernsyn i mange, mange år. Men vi har fået et nyt og populært alternativ i streaming. Vores prognoser siger, at streaming og dén måde at konsumere tv på allerede i 2019 vil overgå traditionelt flow-tv. Og kigger vi på den unge generation, så er det allerede sket.”
36 procent af den danske befolkning bruger Netflix.
#21 kblood 9 år siden
http://www.kulturstyrelsen.dk/mediernes-udvikling-...
Et fald på 32 minutter for de 35-54 årige, så det er nede på 173 minutter per dag. Det fald er over de sidste 2 år. Tallet må formodes at være stigende, når de yngre generationer har et større fald i antal minutter de ser TV per dag end de ældre alders grupper. Så virker sandsynligt at vi er under 100 minutters dagligt TV i 2019, og så må det jo være fordi streaming tjenesterne er blevet de mest sete.
Men det bliver svært at holde øje med tyder det på, siden det lyder til at de vil måle hvor meget vi streamer og ser TV som et punkt, altså hvor meget vi ser medier sådan set. Uden at kunne se hvor meget af tiden vi har set TV eller har brugt streaming tjenester. Men nu er der så heller ingen nem måde at måle hvor meget der bliver streamet dagligt.
Og jeg synes også det lyder til at folk tror at alle ser nyheder og vejrer, selvom det er information man nemt kan finde på nettet. Det samme gælder sport, der er da nogen ting som TV kanaler har fået rettighed til at være ene om at vise, men selv der kan man alligevel ofte købe sig til at se det online istedet.
Hvis man tror TV fortsat vil være mest set i 2020 så vil jeg mene man ikke holder øje med de trends der er. Og jeg vil også mene at siden man ingen mulighed har for at overvåge alle streaming tjenester, så kan man nemt ligge 20% eller mere til hvor meget man har fundet ud af folk bruger dem dagligt. For dem som man ved bruger dem i det mindste.
#22 Driver 9 år siden
Har du egentlig læst det link, du selv linker til? Jeg synes ikke, der er meget i den rapport, der bakker det du skriver op.
"Seningen af det traditionelle tv er da også faldet i takt med denne udvikling. Generelt er der tale om en glidende udvikling, og den daglige sening af traditionelt tv ligger med 173 daglige minutters traditionel tv-sening i 2014 fortsat på et relativt højt niveau set i historisk perspektiv."
"Der er på nuværende tidspunkt ikke officielle brancheanerkendte målinger i forhold til tid brugt på stre-amingtjenester og tv-sening via internettet."
"I 2014 så danskerne i gennemsnit traditionelt fjernsyn 2 timer og 53 minutter dagligt. Dette er et fald på syv minutter i forhold til 2013 og lige knap en halv time (28 minutter) i forhold til 2010, som er det år, hvor der siden 1992 er set mest tv (3 timer og 21 minutter om dagen). Der er dog fortsat tale om et meget højt niveau af tv-sening, og vi skal tilbage til 2008 for at finde lavere niveauer af sening (167 minutter dagligt). "
"Ligesom i rapporteringen for 2013 er det ikke muligt at udtale sig kategorisk om, hvorvidt der er tale om et reelt fald i tv-seningen, eller om tv-seningen er skiftet over til andre platforme og har andre former."
I det hele taget består den der rapport jo ikke af meget andet end en masse "kan ske" og "må formode".
#23 kblood 9 år siden
Der er intet i linket der peger på at vi kan forvente der bliver set mere og mere TV. De er jo nød til at skrive at de ikke ved hvad det betyder fordi de ikke har tal på hvor meget vi streamer film og serier. Men der er ingen tvivl om at der bliver set mindre TV. Det eneste der er tvivl om er om vi er begyndt at mindre af de programmer der vises på TV eller om vi er begyndt at se dem andre steder istedet, som f.eks. på Netflix, Youtube eller andre streaming tjenester.
http://www.computerworld.dk/art/226948/vildt-saa-m...
Netflix er helt klart igang med at få flere kunder. Og så er det jo ikke ligefrem søgt at antage der bliver streamet mere.
http://nyhederne.tv2.dk/finans/2015-08-07-yousee-b...
Så vidt jeg kan se så uanset hvor man ser hen, så kommer der flere og flere kunder til streaming services, og folk nedgradere eller afskaffer helt deres TV pakker.
#24 Dominar Rygel XVI 9 år siden
Der er flere punkter hvor jeg ikke er enig, men jeg synes #22 beskriver kernepunkter meget godt, så det vil jeg undlade at kommenter på.
I forhold til argumenterne i #23 tror jeg du skal læse debatten igennem igen.
Der er intet sted i mine eller andre indlæg (hvad jeg har læst) der debattere for, at TV ikke er nedadgående.
Argumenterne går derimod på, at tendensen er stærkt overvurderet og argumenterne/postulaterne i artiklen ikke har faktuelt hjemmel.
Jeg synes ikke de nye kildehenvisninger understøtter, at streaming seeningen er større end flow tv i 2019.
#23, hvis du er uenig (hvilket jeg er sikker på du er :-)) så må du meget gerne præciser hvor i kilden du mener der er argumentation for det modsatte.
PS: Uden, at være analytiker så tror jeg faktisk det er muligt, at give et ret præcist skøn på hvor meget seening der sker på streaming i DK generelt. Analyseinstituterne har et meget godt renomé med at gætte på udfaldet af valget mv. ;-)
#25 Driver 9 år siden
Så du tror simpelthen, at TV-selskaberne og udbyderne helt frem til 2019 bare vil lade alt forblive status-quo og ikke forny sig? Der er jo intet i hverken det du skriver eller din forrige artikel, som tager forbehold for, hvorvidt de vil skride til handling og renovere sig selv.
Igen finder jeg altså den undersøgelse højest uholdbar og ligegyldig, da den ikke bygger på andet end spekulationer og ikke tager forbehold for noget.
Jeg kan eventuelt lige citere dette igen:
"I 2014 så danskerne i gennemsnit traditionelt fjernsyn 2 timer og 53 minutter dagligt. Dette er et fald på syv minutter i forhold til 2013 og lige knap en halv time (28 minutter) i forhold til 2010, som er det år, hvor der siden 1992 er set mest tv (3 timer og 21 minutter om dagen). Der er dog fortsat tale om et meget højt niveau af tv-sening, og vi skal tilbage til 2008 for at finde lavere niveauer af sening (167 minutter dagligt). "
Her er det da i øvrigt lidt pudsigt, at tv-sening fra 2008 til 2010 steg fra det hidtil laveste niveau af seere til det hidtil højeste, for det er jo ikke i overensstemmelse med, at niveauet har været og er konstant faldende.
Jeg vil da hellere vide, hvorfor niveauet var så lavt i 2008 og hvorfor det var så højt i 2010 end jeg gider læse en artikel, som bygger på spekulationer, hvor de ikke har den fornødne teknik til at indhente data, som kan underbygge dem. Men det er nok bare mig.
#26 kblood 9 år siden
"Ændring i dagligt tv-forbrug 2012-2014
Fra 2012 til 2014 er det daglige tidsforbrug på
traditionel tv-sening faldet med 46 minutter hos
de 12-18-årige mod 22 minutter i befolkningen
generelt."
Så faldet fra 2012 til 2014 er på 22 minutter for alle alders grupper og det må jo betyde at faldet fra 2012 til 2013 var på 15 minutter.
At i så vælger at fokusere på det år med det mindste fald i TV-sening per dag virker bare lidt som at i vil fordreje statistikkerne. Siden at vi ikke har nogen præcise statistikker på hvor meget folk streamer per dag, så kan det jo være vi allerede nu streamer mere end vi ser TV. Binge watching er et koncept der har slået endnu mere igennem efter vi fik mulighed for at streame, hvor man ser mange afsnit om dagen.
Det kan godt være at det er et skud i tågen at sige vi vil streame mere end vi ser TV i 2019, men det gør nu ikke jeg synes det lyder usandsynligt. Almindeligt TV er da uden tvivl et døende medie. Så døende som de nu kan være, for egentlig bruger vi jo stadig gamle former for kommunikation som morse kode og telegrafen, de er bare ret marginale nu i forhold til hvad de var.
#27 Driver 9 år siden
Her er ingen, som fordrejer statistikkerne (tværtimod opfinder din artikel en masse formodninger baseret på MANGLENDE statistikker), men hvorfor spekulerer du ikke i, at der netop ikke kun er sket et fald af seer-niveau, men rent faktisk også er sket en stigning mellem 2008 og 2010?
Men igen, jeg kan ikke se, hvad man kan få ud af at formode, at vi streamer mere end vi ser TV. Vi ved jo ikke om det passer, for vi har i følge din artikel ikke mulighed for at undersøge det, ergo kan det vel ikke bruges til andet end formodninger og så er det pludselig lidt af postulat at sige, at man ud fra prognoser, kan se, at i 2019 streames der mere end der ses almindeligt TV, og det er jo netop det, Bulow Christensen siger.
#28 kblood 9 år siden
Men alt peger jo på at flere og flere streamer. At du så vælger at der åbenbart kan være alle mulige andre grunde til vi ser mindre og mindre TV, og vælger mindre og mindre TV-pakker hvis ikke de helt bliver afmeldt... det ser jeg bare som at du prøver at afvise alt det der rent faktisk peger på at vi selvfølgelig streamer mere og mere.
http://www.computerworld.dk/art/226941/nu-sker-det...
Alle steder vi læser om streaming tjenester er det fordi de klarer sig godt eller bedre. Men du mener måske at vi i Danmark vil være det første land hvor streamingtjenester kommer til at stagnere og TV udbyderne finder en måde at holde på sine kunder?
Vi fik først en dansk Netlix i oktober 2012. Så derfor giver det mening at se på fallet i TV sening fra 2012, og ikke fra 2008, 2010 eller 2013. Selvom 2013 dog er mere relevant end de to andre år siden det i det mindste er efter vi fik Netflix. Skiftet til Netflix begyndte godt nok inden, selv her i Danmark, men nu har det for alvor mulighed for at blive mainstream.
Og så lidt mere om hvordan streaming vinder igennem i Danmark.
http://mecetes.co.uk/report-highlights-changing-pa...
Men hvis du vil tro at dette ikke er hvad statistikkerne viser, så må du om det. Lyder for mig som om du bare vil tro på hvad du allerede tror på.
#29 Driver 9 år siden
Du får svært ved at diskutere, hvis du ikke sætter dig ind i, hvad der diskuteres. Som jeg har skrevet mange gange nu, så har en stigning fra 2008 til 2010 noget at gøre med, at du påstår, tv-senings niveauet har været konstant faldende, hvilket det jo så ikke har alligevel ud fra 2008 til 2010.
Jeg har ikke sagt noget som helst om, at der skulle være andre grunde til, at vi ikke ser TV. Hvor læser du det henne? Igen du er nød til at sætte dig ordentlig ind i, hvad folk rent faktisk skriver til dig, hvis du forventer at få en diskussion, som ikke stikker ud til alle hjørner. Jeg har på intet tidspunkt sagt, vi ikke streamer mere og mere. Du kan godt selv se, at det er svært at diskutere med dig, når du digter ting, jeg ikke har udtalt, ikke?
Jeg vil råde dig til at forholde dig til, at jeg hverken tror det ene eller det andet, men at jeg blot forholder mig til, at postulater som Bulow Christensen kommer med, ikke kan bruges til noget, når han ikke har muligheder for at indsamle data, der kan bakke dem op, præcis som din første tekst heller ikke har mulighed for at indsamle data omkring streaming, det skriver de selv. Og så vil jeg råde dig til at læse det andre skriver ordentligt igennem før du farer til tasterne og påstår, jeg ikke tror streaming er stigende og at jeg blot vil tro, hvad jeg allerede tror. Det sidste du skriver om, jeg tror, hvad jeg allerede tror, giver jo absolut ingen mening og er blot med til, at diskussionen bliver drejet i en helt anden retning.
#30 kblood 9 år siden
Hvem er det lige som ikke læser hvad der bliver skrevet? Missede du hvad artiklen handler om? Og så skriver du en del om at jeg formoder at vi streamer mere og mere, som om du er uenig. At du insinuere meninger og så pludselig prøver at påstå du ikke gjorde siger ikke så meget om at jeg ikke læser hvad du skriver godt nok. Du fejler jo totalt i at forklare dig selv.
Men emnet var jo streaming vs TV, og det startede i 2012 så at gå tilbage til 2008 giver ikke meget mening, men det troede jeg at det gav mening første gang jeg forklarede det. Hvis du kan gå så lang tilbage i tiden som du vil, så vil der selvfølgelig være en stigning i hvor meget vi har set TV før eller siden.