“Shang-Chi”-stjernen Simu Liu støtter nu Lulu Wangs kritik af Ron Howard.

Amerikanske Ron Howard arbejder på en biopic-film om den kinesiske pianist Lang Lang, der selv er tilknyttet projektet som executive producer.

Men det burde være en med den rette kulturelle bagage, som skulle instruere den film, mener kinesisk-amerikanske Lulu Wang, der står bag “The Farewell”, som netop handler om kultursammenstød imellem fastboende kinesere og kinesiske amerikanere.

Nu får Wang støtte i sin kritik af Simu Liu, der er hyret af Marvel Studios til at spille den første kinesiske MCU-helt, Shang-Chi.

Simu Liu instrueres i den sammenhæng af Destin Daniel Cretton, der er født på Hawaii og uden nogen særlig tilknytning til Kina.

Læs også ‘Kinesisk kritik af Ron Howard: Har intet lært af “Mulan”‘.

“Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings” får premiere den 9. juli 2021.Vis kommentarer (3)
Gravatar

#1 Johnny42 1 år siden

Hvad er det præcist vi skal lære af Mulan. Instruktører kan lave gode og dårlige film uanset deres baggrund og de kan også fortælle historierne i respekt til kildematerialet, og film som modtages godt/dårligt af målgruppen uanset deres baggrund. Ron Howard må have solgt dem ideen. Hvad med at vente til filmen før man siger det er et dårligt match. Flere film projekter er blevet droppet, og dermed ikke blevet til noget fordi folk begyndte at hyle op.
Gravatar

#2 BlackJesus 1 år siden

Jeg tror kritikken kommer af den samme problem som Doctor strange blev kritiseret for. I Doctor Stange blev der brugt en hvid kvinde til at spille en ledende rolle, som oprindeligt var en asiatisk munk.

At man vælger en hvid kvinde/mand skyldes vel marketing og det samme kan siges om denne film. Ron Howard er ansat fordi der er mindst mulig risiko og størst mulig chance for gevinst, som er udelukkende det eneste det handler om for producenterne.

Alt handler om penge i sidste ende og disse udtalelser kan sagtens få producenterne til at overveje hvilken vej de skal gå, da denne film 100% er lavet for at tjene ekstra på den kinesiske marked.
Gravatar

#3 Bachone 1 år siden

må en kineser så ikke lave amerikanske film mere ?

Skriv ny kommentar: