Amerikanske Ron Howard skal instruere film om kinesisk pianist – men det burde han ikke, mener “The Farewell”-instruktør Lulu Wang.

Hun er født i Kina, men er i dag amerikaner, og hun er kendt for den Oscar-nominerede “The Farewell” om mødet mellem kinesisk og amerikansk kultur.

Nu raser Lulu Wang over en kommende biopic-film om den kinesiske pianist Lang Lang.

For det er amerikanske Ron Howard, der instruerer, og han har ingen tilknytning til Kina eller kinesisk kultur – det er en fejl, mener Wang:

”Har vi intet lært fra ‘Mulan’? Jeg har ikke sagt noget, fordi mange personer, jeg elsker, er involveret, men jeg bliver nødt til det. Fordi 2020, altså… Og jeg er fucking udmattet,” skriver Wang på Twitter.

Netop “Mulan”, der er instrueret af Niki Caro fra New Zealand, er floppet stort i Kina.

Det skyldes formentlig en polemik vedrørende Disneys tak til en kinesisk region, der forfølger muslimske mindretal, frem for Niki Caros nationalitet.

Læs også ‘Kina med ordre til medierne: Ingen omtale af “Mulan”‘.

Lang Lang er selv involveret som executive producer i den kommende Ron Howard-instruerede biopic.


Vis kommentarer (5)
Gravatar

#1 Elgsdyr 1 måned siden

Hvis han har lyst til at fortælle den historie, hvorfor skulle han så ikke have lov til det? Og hvis en kineser har lyst til at fortælle den samme historie, hvad forhindrer så vedkommende?
Gravatar

#2 Star Trek fever 1 måned siden

Hun har ret. Vi skriver 2020 og hyleriet ober småting har aldrig været større. Curling generations afkom er ved at komme godt frem
Get woke, go broke.

All lives matter.
Gravatar

#3 Geekalot 1 måned siden

Så hun må lave en amerikansk film, han må ikke lave en kinesisk film..
Hun er lige så meget amerikaner.
Som Muhamed er dansker.
Så der mere hund i de kiks jeg giver min hund!
Gravatar

#4 filmz-Den Lyserøde Panda 1 måned siden

Så en hvid mand må ikke instruere film om en kineser, og ifølge akademiet er det heller ikke så godt hvis han instruerer film om hvide mænd. Jesus.
Gravatar

#5 jonaspvideovidjo 1 måned siden

Elgsdyr (1) skrev:
Hvis han har lyst til at fortælle den historie, hvorfor skulle han så ikke have lov til det? Og hvis en kineser har lyst til at fortælle den samme historie, hvad forhindrer så vedkommende?


Kunne ikke være mere enig!

Skriv ny kommentar: