Der er nu planer om at indspille en storfilm om den største danske krigshelt fra anden verdenskrig – Anders Lassen.

Anders Lassen, der var en af de mest fremtrædende skikkelser i de allierede tropper, vil blive portrætteret i både en film og i en biografi, der er på vej.

Filmen, der produceres af Anders Sandberg, har angiveligt fået opmærksomhed fra Mikael Salomon, der instruerede to afsnit af Steven Spielbergs serie om anden verdenskrig, “Band of Brothers”.

Angiveligt er Anders Sandberg i dialog med Salomon, men det fremgår dog ikke, om det er omkring instruktionen af den kommende film. Manuskriptet bliver udfærdiget af den britiske forfatter Andy Briggs.

Anders Lassen blev født i 1920. Da Danmark blev besat i 1940 meldte han sig til britisk krigstjeneste, hvor han blev en del af et special-korps, der foretog raids mod tyske befæstninger, først i Normandiet og senere i det græske øhav.

Lassen faldt under de blodige kampe i Norditalien 9. april 1945, kun en måned før Danmark blev befriet. Han endte med at blive en af de højest dekorerede soldater nogensinde med bl.a. Victoriakorset som den eneste udlænding, og som den eneste soldat har han fået tre Military Cross-medaljer.

Anders Sandberg har i forbindelse med research til filmen interviewet nogle af de mennesker, der stadig lever, som kendte Anders Lassen: ”Der er ikke så få, der stadig lever. Det er folk, som kæmpede under ham og som vel at mærke også ofte havde fri sammen med ham. Og vi skal nu til Grækenland og tale med gamle frihedskæmpere, der har mødt ham,” fortæller Sandberg til Jyllands-Posten.

”De mange vidnesbyrd giver os et nuanceret billede. Det skal jo ikke være en Rambo-film. Anders Lassen var en sammensat person, umådeligt hjælpsom, men også en meget hårdkogt raider. Dem, vi taler med, har virkelig elsket ham, kan man mærke. Han var en meget beskyttende officer. Men de var også lidt bange for ham,” slutter Sandberg.

Ydermere har filmholdet fået ubegrænset adgang til arkiverne hos SAS, der er de britiske specialtropper, som Anders Lassen opererede under.Vis kommentarer (19)
Gravatar

#1 Corgan 15 år siden

Det lyder som et spændende projekt. Jeg håber at produktionen nu, efter Flammen og Citronens succes, kan få et stort budget.
Gravatar

#2 achilles 15 år siden

Er helt enig med #1, vil jeg glæde mig til!
Gravatar

#3 blahblah 15 år siden

Kunne være interessant at få en som Salomon til Danmark og se hvordan han ville håndtere en dansk spillefilm.
Gravatar

#4 filmz-Sichlau 15 år siden

Jeg kan ikke se hvordan den her film skulle blive speciel dansk. Det lyder som en spændende karakter som der kunne laves en god film ud af - iøvrigt sjovt jeg aldrig har stødt på navnet... men se det i øjnene, det mest danske ved ham, er at han kom fra Danmark. Manden kæmpede jo åbenbart ikke i Danmark, og det gør vel på sin vis Out of Africa og Hamlet til film med et ligeså dansk islæt. Men det vil blive spændende at følge produktionens udvikling.
Gravatar

#5 El vez 15 år siden

"Raider.. dobbelt så go'!"
"I wonder if a little rum could get this back on its feet."
Gravatar

#6 Korben Dallas 15 år siden

#4 Hvordan i helvede kan du forvente, at manden kæmpede i Danmark???

Anders Lassen var sømand, og Danmark blev besat medens han var på langfart. Herefter meldte han sig til allieret krigstjeneste, ligessom tusindsvis af andre danske søfolk.
Og, hvis du bare havde den mindste viden om historie, ville du vide, at demokrati og Danmarks frihed netop var een af hans drivkræfter.
Gravatar

#7 Æsop9000 15 år siden

Fin ide. Jeg læste det genoptryk af den biografi om Ander Lassen der udkom for mange år siden. En ret imponerende karriere. En person der kom af rig sjællandsk familie og blev medlem af SAS (eller nærmere deres frømandsafdeling SBS).

Tror dette kunne blive en god film hvis de holder den i realistisk stil, som alle de krigsfilm vi har set lige siden Saving Private Ryan - selvom fornylese i filmstilen altid kan være en god ting.
Selvom Anden Verdenskrig er den krig som affødet flest krigsfilm nogensinde, så ser jeg stadig frem til denne film - hvis den bliver til noget.
I teorien er der ingen forskel på teori og praksis. I praksis er der
Gravatar

#8 Ceepa 15 år siden

#6 OMFG!!! Syns lige du skulle tage en slapper... ( jojo! Jeg er stadig calm :)) bare rolig... Men syns det er synd du angriber folk på den måde... Ikke alle er inde i historien om Anders Lassen... Kendte ikke navnet før jeg læste denne artikelOn topic:

Lyder som et super fedt projekt!
Gravatar

#9 filmz-gofferoffer 15 år siden

Synes, det lyder meget godt, for kendte slet ikke noget til manden. Det er altid dejligt at høre om spændende, nye projekter, der kan få mig til at udvide min horisont.
Men at some time are masters of their fates: The fault, dear Brutus, is not in our stars, but in ourselves, that we are the underlings.
Gravatar

#10 blahblah 15 år siden

#4

Det mest danske ved ham er at han er født i Danmark? Det er sgu da også det eneste der kræves for at man er dansker :D

Skriv ny kommentar: