I 2016 var #OscarsSoWhite. I år er den fine filmfest så blevet beskyld for at være ‘SoMale’. Og nu også #OscarsSoAgeist. For ny undersøgelse konkluderer, at Oscar fravælger film med ældre personer.

Se også: Oscar: “Deadpool” blev forbigået – dansk film er nomineret!

Det er The Guardian, der skriver, at en ny undersøgelse fra University of Southern California’s Annenberg School for Communication and Journalism viser, at det er bedre at være ung end gammel, hvis du vil vinde en Oscar.

Undersøgelsen viser, at over de seneste tre år så er film, der er blevet nomineret til Bedste film, kun udstyret med i gennemsnit 12 procent karakterer på 60 år eller derover.

Og det er mindre end virkelighedens ældre, hvor der i USA er 19 procent over 60 år – og 14 procent af biografgængerne falder inden for den gruppe.

Oscar uddeles d. 26. februar.

Følg Filmz på Facebook.Vis kommentarer (4)
Gravatar

#1 Jach 4 år siden

"SoMale" - Problemet ligger i filmbranchen, ikke nødvendigvis i akademiet. "SoWhite" var heller ikke et problem da 12 Years a Slave vandt, hvilket den ikke rigtig fortjente.

"SoAgeist" - Tror igen man skal kigge på filmbranchen hvor ældre karakterer ikke så tit er vigtige eller imponerende.

Kan godt se hvorfor folk råber op om de her ting, men kan ikke se det er akademiets skyld. Hvis de gav priser til dem der objektivt fortjener det, så ville man stadig kunne fremhæve disse ting da det er Hollywood den er gal med. Men Hollywood betaler og fedter sig hovedsagligt til priserne, så det er ikke dem der forhindrer kvinder, farvede og ældre i at få priser.
"Game over man, game over"
"Stop screwing around"
-Hudson from ALIENS
Gravatar

#2 Geekalot 4 år siden

Fatter ikke de gider råbe op om noget der ikke er et problem. Ville da mene der var et støre problem hvis man lod en film med en gammel sort mand vinde, hvis filmen virkelig ikke fortjente det.
En film skal vinde for den er god, ikke for om der er en sort eller gammel mand/kvinde i rollen i den.
Gravatar

#3 nwinther 4 år siden

Hvem fanden går op i oscars? Altså, sådan helt alvorligt, som om det er en diskriminationsplatform?
Det er ekstremt få mennesker, som får lejlighed til at vinde en oscar. Det er ikke noget det giver mening at lave "statistik" på.
Jeg kunne forstå, hvis det er en million oscarvindere hvert år, og der ikke er nogen sorte, at det kunne ligne en tanke.
"I, for one, welcome our new insect overlords" - Kent Brockman
Gravatar

#4 lassep 4 år siden

Hvor stor en del af befolkingen er under 18 og har deres chance ikke været endnu mindre for at vinde?

Skriv ny kommentar: