Kvinder var igen underrepræsenterede i Hollywood  i 2018.

Kvinder er begyndt at indhente mænd, når det kommer til mindre magtfulde stillinger i filmbranchen, men det er stadig mænd, der er i flertal, når det kommer til stillinger som instruktør, manuskript-forfatter og producent.

Det viser en ny undersøgelse fra San Diego State University, skriver Variety.

Man har undersøgt 3.076 personer, der har arbejdet på de 250 mest indtjenende amerikanske film i 2018.

Undersøgelsen viser, at kvinder udgjorde 20 % af alle instruktører, forfattere, producenter (executive producers), klippere og filmfotografer. Dette er dog en stigning på to procent i forhold til 2017.

Samtidig var der kun én procent ud af de 250 film, der ansatte 10 eller flere kvinder i de førnævnte stillinger. 74 % af filmene ansatte 10 eller flere mænd i samme roller.

Kvinder udgjorde otte procent af instruktørerne på filmene i 2018, hvilket er tre procent lavere end i 2017 og én procent mindre end de ni procent, som kvinderne udgjorde af instruktør-stillingerne tilbage i 1998.Vis kommentarer (10)
Gravatar

#1 Star Trek fever 3 år siden

Okay.
Get woke, go broke.

All lives matter.

Facts dont care about feelings

#CancelDisneyPlus, #JusticeforGina

"Jews were beaten in the streets, not by Nazi soldiers, but by their neighbours - even by children. I condemns all that Nazis did and stood for, but because history is edited, most people today don't realize, that to get to the point where Nazi soldiers could easily round up thousands of Jews, the government first made their own neighbours hate them simply because they were Jews. How is that any different from hating someone for their political views - left or right?"
Gravatar

#2 Gottschalck 3 år siden

Men hvad er pointen i bund og grund med denne overfladeundersøgelse, hvor der for mig at se ikke er nogle sammenhængvariabler overhovedet.

Tro mig, jeg bifalder enhver hårdtarbejdende - kvinde som mand - i filmbranchen, men beskriver undersøgelsen noget om, om kvinderne overhovedet søger disse stillinger? Hvor mange henholdsvis mænd, kvinder og andre kønskategorier der procentvis repræsenterer faget?
Måske andre kan gøre mig klogere.
Gravatar

#3 h0iby 3 år siden

Flere kvinder bare for at få flere kvinder ser jeg som en glidebane.
Gravatar

#4 Justin 3 år siden

Jeg ville heller se en liste over hvor mange kvindelige ansøgere / mandelige ansøgere der er blevet afvist til de forskellige stillinger

Hvis der er 0 kvindelige ansøgere, kan man ikke anklage studiet for ikke at ansætte en kvinde

#5 fanika2 3 år siden

[Indlæg er markeret som spam]
Gravatar

#6 Mejse 3 år siden

men er det overhovedet med ansøgninger mange af de her jobs foregår ? top 250 mest indtjenende film, har selvfølgelig nogen små imellem sig, men mange har jo haft instruktører som på mange pladser ved hvem de vil have, tvivler altså på mange af de her jobs bliver udfyldt på den helt traditionelle måde, selvom en del selvfølgelig gør.
Gravatar

#7 kblood 3 år siden

Det er ret dumt ja. Alt for tit ser man der bliver råbt om ligestilling, men disse dage er det ikke ligestilling feminister vil have, det er favorisme i stedet. Når det gælder det meste af vesten i hvert fald. Det triste er at når man ser nærmere på det, står mænd jo egentlig måske og er mere diskriminerede end kvinder... men det er ikke mandigt at brokke sig over den slags, så de fleste tier det. Hvilket så derfor også gør at der er mange faktorer at tage hensyn til. I stedet for at kæmpe for "ligestilling" så burde man jo generelt kæmpe for begge køn... ikke at sige "all lives matters", men i mange af de emner som feminister tager op ville det være relevant at se på begge køn.

Det er lige som alt det med at kvinder får lavere løn end mænd... ja, men ser man på stillingerne tager de så også jobs som har en lavere løn og de arbejde ikke helt så mange timer som mænd... og de beder ikke om lønforhøjelse så meget som mænd.

Man kan ikke pege på et tal og sige det er et problem. Det bliver ligesom virksomheder der får et krav om at være multi-kulturelle og så er der en bunke der bliver ansat ud fra deres etniske baggrund for at dække spektrummet af nationaliteter selvom at de ikke nødvendigvis er de bedste kandidater. Lige i det tilfælde er det så måske alligevel nødvendigt, selvom at det kan føre til den slags. Det har vidst ikke været en lov alligevel, mere et mål nogle virksomheder valgte at have for at få et... bestemt image.
Gravatar

#8 Mejse 3 år siden

#7 tja det er jo egentlig meget sjovt, det er lidt ligesom med erfaring og alder, der er fordele ved en blanding, det der med "bedst egnede" handler jo om mange ting, hvor køn og etnicitet faktisk kan spille end, om det burde kan man diskuterer, men at det kan på både godt og ondt er et faktum, selvfølgelig skal man vælge den bedst egnede, men det handler om det fulde billede ikke en bestemt lille ting der gør en bedst egnede.

selvfølgelig skal det ret højrøstet mindretal der vil have favorisme, bare være stille, for det er jo ikke vejen frem, men det er nu meget forståeligt, at de har det sådan, sådan en slags "balance" mekanisme.

nu er det ikke så slemt i danmark som andre steder, men det handler jo altså om mere end de ting du remser op, der er kvinder og mænd der starter samtidig i præcis samme job, og får forskellig løn, det er der mange grunde til, nogen så enkle som "du er kvinde" og nogen så enkle som "manden var en bedre forhandler" og alt muligt ind imellem, men at skære det ned til det du prøver på er for nemt.

der er masse af undertrykkelse i verden, både af kvinder og sorte og hvide og blå og gule og homoseksuelle, det handler bare om hvor man er....men man skal jo finde en balance, at gøre kvoter lovmæssigt er jo ikke godt, ej heller er image plejning ved at gå efter specifikke profiler, men det modsatte som forreksempel, at fravælge på grund af køn eller race eller seksualitet, som sker ligeså ofte er jo lige så skidt, det er generelt bare ret håbløst :P

man kan forresten sagtens pege på et tal og sige der er et problem, for det viser da en skævhed, når man så har gjort det, så graver man dybere og finder ud af grunden til skævheden....men et eller andet sted skal man jo starte og det vil altid være med et tal.
Gravatar

#9 KasperBS 3 år siden

Hvem har det værst, mænd eller kvinder?

- Flere mænd end kvinder er hjemløse.
- Flere mænd end kvinder begår selvmord.
- Flere mænd end kvinder har pykise sygdomme.
- Flere mænd end kvinder har fysisk sygdomme.
- Mænd har en korte levealder end kvinder.
- Mænd har fysiske hårdere og nedslidende jobs.
- Mænd har farligere jobs.
- Flere mænd end kvinder dør i krig.
- Flere mænd end kvinder er udsat for kriminalitet.
Gravatar

#10 Mejse 3 år siden

#9 jep der har vi en masse information, så dykker man længere ned og ser på grundene og ser at der er gode grunde til det, så ja :D

ingen af kønnene har det jo hårdt i dk, men der er jo gode grunde til alt det der, ligesom der er grunde til det meste andet i debatten.

plus hvem der har det hårdest jo er irrelevant for debatten, det handler om hvem der bliver behandlet anderledes end de burde :D

Skriv ny kommentar: