Det er en kunst at lave en god trailer. Man skal sørge for at vække publikums nysgerrighed nok til at hive dem i biografen, men uden at afsløre for meget af handlingen. Skal man tro et nyt undersøgelse foretaget af East Angelica University i USA, er det en kunst få mestrer.

Se også: Rapport dumper Hollywood: For få kvinder.

Her har man spurgt 500 biografgængere om kvaliteten af trailers. Og konklusionen er klar: 80 procent af de adspurgte var utilfredse med trailerne, som de mener, enten afslører for meget eller er direkte misvisende for det endelige resultat.

”Publikum er irriterede over, at trailerne afslører alt for meget af plottet. Hvilket går fuldstændig imod den research filmindustrien har lavet de seneste mange årtier. Den indikerer nemlig, at jo mere vi ved om filmen på forhånd, jo større chance er der også for, at vi går ind og ser den,” står der i rapporten.

Det ændrer dog ikke ved, at vi stadigvæk har lyst til at se trailerne, konkluderer Keith Johnson, der har stået bag undersøgelsen.

”Vi fandt også ud af, at på trods af at publikum er bevidste om disse problemer, så finder de stadig en fornøjelse i at se trailerne,” siger han.

Hvad mener du? Spoiler trailerne for meget af plottet?

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.


Vis kommentarer (16)
Gravatar

#11 tentakkelmonster 5 år siden

Man kunne også vende den om og spørge om ikke der er for lidt indhold i filmen, hvis en lille kort trailer faktisk er nok til at fortælle det meste af handlingen - for det har jeg skam også været ude for flere gange.
Gravatar

#12 De4_Kia 5 år siden

Ja det gør de, og filmen TED er et glimrende eksempel på dette.
Traileren var hylende morsom, og lovede en film man ville gå fra med latterkramper.
Men da den endelig kom i biografen var det frygtelig elendig. Historien var kedelig, skuespillet var elendigt, og alt det sjove var vist i traileren, humoren var slet ikke til stede i filmen,
og man gik i stedet dybt skuffet fra biografen, med følelsen af at være blevet snydt, og have spild sine penge.

J.J Abrams synes jeg derimod har været genial til at vække interesse for sine to film:
Cloverfield og Super 8, uden at afslører for meget om plottet. Disse to film havde trailers der gjorde en mega nysgerrig, og hev dig i biografen for at se hvad fanden det var for et monster,
og dette skete uden at man afslørede hele plottet i traileren.

Bare prøv at se/gense traileren til Cloverfield, det var den her trailer som fik mig i biografen, fordi jeg blev frygteligt nysgerrig, og sådan en trailer kan jeg godt li. En af de rigtig mange grunde til at jeg godt kan li J.J Abrams

Gravatar

#13 SteffenO 5 år siden

Ny undersøgelse? haha. Næppe.
Ta' gerne og screenshot min kommentar. Virker perfekt som wallpapers!
Gravatar

#14 Lawman 5 år siden

tentakkelmonster (11) skrev:
Man kunne også vende den om og spørge om ikke der er for lidt indhold i filmen, hvis en lille kort trailer faktisk er nok til at fortælle det meste af handlingen - for det har jeg skam også været ude for flere gange.


Nu kan man alligevel nå at fortælle rimelig meget, og vise mange vigtige shots fra en film på de 2,5 minutter en trailer typisk tager. Plus sådanne trailere ofte er kronologisk opbygget, så et evt. dødsfald eller lignende i en film bliver spoilet af at man i traileren ser at personen alligevel har overlevet.
Gravatar

#15 Gasivodo 5 år siden

Den her er ret god: Og det er, tror jeg, en trailer?Forresten, hvorfor skal en trailer, i dag, være 2 min+?
"..are there any women here today?.."

'Life of Brian'(1979) = fra dengang, man GODT måtte... :-(
Gravatar

#16 Driver 5 år siden

#12:

Det var da en mærkværdig måde, du generaliserer dine meninger på, som var det alles meninger. Det hedder ikke "man" det hedder "jeg". Du (Eller I dit tilfælde - man) kan ikke tale på alle andres vegne, som du så skråsikkert gør.
“Of course, it’s a friendly call. Listen, if it wasn’t friendly, you probably wouldn’t have even got it.”

Skriv ny kommentar: