Biograf-premieren til “Roma” bliver kaldt et svindelnummer af Oscar-medlemmer.

Netflix-filmen “Roma” får snart biograf-premiere i Danmark og i resten af verden inden streaming-premieren d. 14. december.

Flere skeptiske Oscar-medlemmer mistænker dog Netflix for blot at forsøge at skabe positiv omtale frem mod Oscar-showet, hvor “Roma” forventes at have en reel chance:

”Biograf-ejerne ved, at denne premiere er falsk, og det gør alle andre også,” siger et medlem af Akademiet til The Hollywood Reporter.

Flere biograf-ejere og Oscar-medlemmer er utilfredse med, at Netflix ikke respekterer ‘biograf-vinduet’, der sikrer, at en biograf-film først måneder senere kan ses på streaming:

”Netflix laver et svindelnummer. De forsøger at købe sig til en tilstedeværelse og identitet som et filmselskab uden at spille efter reglerne,” siger et andet Akademi-medlem.

Filmz har talt med en brancheekspert, der underbygger kritikken. Netflix er ikke oprigtigt interesserede i biograf-succes:

”Netflix vil egentlig ikke sælge biografbilletter, men derimod abonnementer på nettet, og det kræver også Oscar-opmærksomhed. Men i bund og grund er det en streaming-tjeneste, og det ved alle i biografbranchen,” siger Patrick von Sychowski til Filmz.

Alle Oscar-medlemmer er dog ikke lige skeptiske over for film fra Netflix. Det handler i stedet om at finde den gode film:

”Som medlem af Akademiet leder jeg efter den bedste film, jeg kan finde,” siger Tom Ortenberg.

Det er Grand Teatret, der i Danmark viser “Roma”. Her håber man på, at man kan påvirke Netflix til en dag at overholde biografbranchens spilleregler – læs om det her.

“Roma” får dansk biograf-premiere d. 6. december, inden den får global streaming-premiere på Netflix d. 14. december.


Vis kommentarer (34)
Gravatar

#1 Geekalot 8 måneder siden

Er vel forhåbentlig også jagten på den bedste film, der ledes efter. Må resten lære at æde deres had til Netflix så længe.
Gravatar

#2 Justin 8 måneder siden

Ville være Genialt hvis Netflix fik en Oscar
Gravatar

#3 M.K.A 8 måneder siden

#2 Mener de vandt en Oscar for en dokumentarfilm ved det sidste show. Det er selvfølgelig ikke det samme som en spillefilm, men det er da et skridt i den rigtige retning.
Gravatar

#4 Justin 8 måneder siden

#3
De vandt faktisk :)
Documentary (Short Subject)

Gravatar

#5 BlackJesus 8 måneder siden

Hvorfor er det folk forguder Netflix? Bare vent om nogle år begynder folk at klage over deres grådighed, som de i forvejen har vist flere gange. De har sat abonnement priserne op og husk det er et abonnement! Betyder selskabet er sikret penge selvom en eneste ikke ser et minut af Netflix.

Det mest fair ville være at man betalte et meget lille beløb på en gratis side for den film man gerne vil se.
Gravatar

#6 Justin 8 måneder siden

#5
Folk vil gerne dræbe biograf monopolet, og Netflix virker som et perfekt våben
Gravatar

#7 Mejse 8 måneder siden

#6 netflix har ingen indflydelse på biografernes måde at gøre tingene på, ej heller er der noget monopol at dræbe.
Gravatar

#8 BlackJesus 8 måneder siden

Også vil i dræbe den næste monopol, som bliver netflix? Sådan kan vi fortsætte. Det er sku i sidste ende mennesker der giver magten til de forskellige. Så det er ærgerligt at både biograferne og Netflix skal være i sådan en åben krig istedet for at samarbejde.
Gravatar

#9 Bishop 8 måneder siden

Biograferne hverken hader eller er bange for Netflix, de ønsker dog ikke at samarbejde før netflix respekterer deres forretningsmodel som f.eks biograf vinduet.
Gravatar

#10 Geekalot 8 måneder siden

Ikke noget med nogen skal dræbes, men der skal være lige vilkår for alle. Som sådan jeg har det.
Har det fint med folk gerne vil i biografen og se film, men omvendt må de folk også respektere vi er nogle der ikke vil komme der, vi må vel for pokker se nye film også ?

Skriv ny kommentar: