Biograf-premieren til “Roma” bliver kaldt et svindelnummer af Oscar-medlemmer.
Netflix-filmen “Roma” får snart biograf-premiere i Danmark og i resten af verden inden streaming-premieren d. 14. december.
Flere skeptiske Oscar-medlemmer mistænker dog Netflix for blot at forsøge at skabe positiv omtale frem mod Oscar-showet, hvor “Roma” forventes at have en reel chance:
”Biograf-ejerne ved, at denne premiere er falsk, og det gør alle andre også,” siger et medlem af Akademiet til The Hollywood Reporter.
Flere biograf-ejere og Oscar-medlemmer er utilfredse med, at Netflix ikke respekterer ‘biograf-vinduet’, der sikrer, at en biograf-film først måneder senere kan ses på streaming:
”Netflix laver et svindelnummer. De forsøger at købe sig til en tilstedeværelse og identitet som et filmselskab uden at spille efter reglerne,” siger et andet Akademi-medlem.
Filmz har talt med en brancheekspert, der underbygger kritikken. Netflix er ikke oprigtigt interesserede i biograf-succes:
”Netflix vil egentlig ikke sælge biografbilletter, men derimod abonnementer på nettet, og det kræver også Oscar-opmærksomhed. Men i bund og grund er det en streaming-tjeneste, og det ved alle i biografbranchen,” siger Patrick von Sychowski til Filmz.
Alle Oscar-medlemmer er dog ikke lige skeptiske over for film fra Netflix. Det handler i stedet om at finde den gode film:
”Som medlem af Akademiet leder jeg efter den bedste film, jeg kan finde,” siger Tom Ortenberg.
Det er Grand Teatret, der i Danmark viser “Roma”. Her håber man på, at man kan påvirke Netflix til en dag at overholde biografbranchens spilleregler – læs om det her.
“Roma” får dansk biograf-premiere d. 6. december, inden den får global streaming-premiere på Netflix d. 14. december.
#31 Geekalot 6 år siden
#32 Kim Pedersen 6 år siden
Og nej, jeg hader ikke Netflix. Men jeg bryder mig ikke om mennesker, som tror de kan få alting uden at betale hvad der kan dække produktionsomkostningen for de film de vil se.
Biograferne har aldrig haft førsteret. Rent sludder. Af de 9000 spillefilm som produceres årligt på verdensplan, viser danske biografer 275 af dem. Så straight-to-video har siden videoens fremkomst været hverdagskost, nu blot straight-to-streaming.
Og nej, biograferne mister ikke penge. Biograferne er komplet upåvirket af streamingtjenester. De amerikanske biografer sætter rekord i 2018 og danske biografer oplever en stigning i tilskuerantallet i 2018 i forhold til 2017.
Du er fastlåst i din fantasiverden, Geekalot.
#33 Geekalot 6 år siden
Du siger Netflix er en boble. Fair nok. Hvad gør en boble, den springer. Det fandme det samme som at sige det dør!
Biograferne har aldrig haft første ret ? Siden 1895 hvor det startede har de haft første ret, på grund af det var sen eneste måde at komme ud til folk på.siger ikke biograferne bløder penge eller skal miste penge. Har sagt de har muligheder for at tjene flere. Og så har jeg sagt jeg savner muligheder for os der ikke bryder os om biograferne forvat se dem samtidig. Men stadig har jeg indrømmet at mulighederne for det sker er rigtig små.
Hvad af det jeg skriver nu, forstår du ikke kim ? Syntes det er skrevet så en på 6 år kan forstå det.
Men tak for du nogenlunde gad at skrive så jeg har nogenlunde lyst til at svare :)
#34 Kim Pedersen 6 år siden
Så nej, det er beviseligt at blot fordi en boble springer, dør ting ikke nødvendigvis. Og det er da slet heller ikke det jeg mener. Dine fortolkninger er HELT hen i vejret.
Og nej. Hvorfor skulle jeg dog hade Netflix? Jeg er alene kritisk overfor Netflix og specielt overfor mennesker der gudhjælpe mig tror at de betaler for filmene de ser, når de kun betaler 99 kroner om måneden for 1000-vis af film.
Biografernes monopol døde med tv’s fremkomst i 1948. Og som jeg har forklaret dig er mange film gået straight-to-video siden 1982, nu straight-to-vod.
Okay. Vi du betale 300-400 kroner for at se en film hjemme, når filmen har premiere i biografen? Det er prisen, hvis producenten skal have dækket sine udgifter til filmen.