Efter en række klager fik Palads-biografen i København her til morgen travlt med at pille en række opslag ned, som biografen selv havde sat op et døgn forinden.

Se også: Batmans muslimske allierede skaber kontroverser.

Opslaget orienterede biografens gæster om, at der i forbindelse med slutningen på den muslimske fastemåned ramadanen og den efterfølgende Eid-fest ville kunne forventes et højere antal gæster og støjniveau end normalt.

”Vi undskylder på forhånd de ‘gener’, der måske opstår i forbindelse med dit/jeres biografbesøg”, skriver biografen og bemærker, at der hele dagen vil gå vagter rundt i alle sale, og at man bedes henvende sig til vagterne, hvis man oplever uacceptabel opførsel.

Direktør John Tønnes fra Nordisk Film Biograferne beklager opslaget og kalder det unødigt generaliserende, men forklarer, at man tidligere har haft problemer i forbindelse med Eid-festen:

”De fleste tager bare rigtigt pænt tøj på, går i byen og har det sjovt med hinanden på en positiv måde. Men så er der nogle få, som synes ,at der skal være lidt ekstra gang i den, og som sidder inde i salene og fører sig frem, kommenterer filmen, og så videre. Fuldstændigt som det kan ske i andre festlige selskaber,” siger Tønnes til Politiken.dk.

Hele opslaget kan ses her.

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.Vis kommentarer (75)
Gravatar

#1 MOVIE1000 9 år siden

Så må de gå hen i moskeen og bede, i stedet for at gøre det midt under filmen. ;)
The earth is not a cold dead place, this is not a cold dead place.
Gravatar

#2 Thomsen 9 år siden

Jeg læste lige hele tråden inde på Palads' FB-side. Der er godt nok nogle, der hurtigt kaster sig selv ind i offerrollen.

Jeg forstår fuldt ud Palads' fremgangsmåde. De fik smadret en sal under eid i 2009, og jeg synes egentligt, det er god service at advare kunder om, at der kan være larm, hvis man går i biografen i disse dage.

De er i øvrigt ikke de eneste. Cinemaxx lukker åbenbart tidligt under eid og har gjort det i flere år, netop pga. tidligere problemer.

Lidt bizart også, at nogle straks trækker racismekortet over for Palads. Det er i hvert fald mit indtryk, at det er en af de mest multikulturelle arbejdspladser i Kbh.
... and in other news: grave robbers pry rifle from Charlton Hestons cold, dead hands.
Gravatar

#4 Giffeldk 9 år siden

Kan ikke se hvorfor de opslag skulle pilles ned igen. Det er da information jeg gerne vil ha', så jeg kan vælge at gå i biografen en anden dag, hvor jeg ikke behøver være en del af en deres fest.
Gravatar

#5 steadi07 9 år siden

Det er måske uheldigt, at første gang en sådan advarsel bliver hængt op, er ifbm. fejringen af Eid.

Jeg tvivler dog på, at det er pga. racisme/had til muslimer, at den blev hængt op. Som udgangspunkt kan jeg ikke se noget galt i at advare imod, at der pga. en eller anden begivenhed, Eid/julefrokost/fodbold, må påregnes at være gæster i salene, som ikke forstår at opføre sig ordentligt.

Jeg er sådan set ligeglad med religionen eller begivenheden, hvis man går i biografen, så opfører man sig også derefter.

Her undtager jeg selvfølgelig fx direkte visninger af fodboldkampe i biografen, der er det jo næsten et krav at råbe og skrige.
Gravatar

#6 Thomsen 9 år siden

bhs (3) skrev:
#2
http://politiken.dk/indland/ECE793258/politiet-ove...


Ah. Tak for korrektionen. Så var det derfor, JP havde fjernet linket igen fra deres artikel fra i dag. :-)

#5 - Jeg tror heller ikke, man skal tillægge biografen nogle skumle motiver. Det er nok, som Tønnes har sagt, en enkelt medarbejder, der i den bedste mening har villet informere kunderne, og som måske (måske) har fået formuleret sig, så nogle kunne misforstå det. Desværre er historien jo perfekt til en bombastisk tabloid-overskrift.
... and in other news: grave robbers pry rifle from Charlton Hestons cold, dead hands.
Gravatar

#7 bhs 9 år siden

Det er lidt sjovt, at hvor omtale sagen har fået i dag. Cinemaxx har kørt samme stil i flere år uden nogle som helst omtale (af hvad jeg kan erindre), men desværre bliver det fuldstændig blæst op af medierne.
Gravatar

#8 Movie Daddy 9 år siden

Jeg har da valgt ikke gå i biffen på disse Jalla dage .... Da man ikke får en skid ud af filmen, da biograferne bliver brugt som børne parkering. Meget nemmere hvis man bare smed dem ud som ikke kunne opføre sig som alm. biografgengere (AND NO refunds )
Gravatar

#9 Giffeldk 9 år siden

Movie Daddy (8) skrev:
Jeg har da valgt ikke gå i biffen på disse Jalla dage .... Da man ikke får en skid ud af filmen, da biograferne bliver brugt som børne parkering. Meget nemmere hvis man bare smed dem ud som ikke kunne opføre sig som alm. biografgengere (AND NO refunds )


What he said :-)
Gravatar

#10 x marks the spot 9 år siden

Hvorfor dælen går man i biografen for at fejre den slags begivenheder? Man skulle tro, at der var andre steder, den slags kunne gøres end at forstyrre filminteresserede.
"Do, or do not. There is no try".

Skriv ny kommentar: