Skydance og RedBird Capital Partners køber National Amusements, som kontrollerer majoriteten af aktierne i Paramount, for 8 milliarder dollars, herunder 1,5 milliarder dollars i kontanter for at nedbringe Paramounts gæld på 14 milliarder dollars.

Paramount Global ejer blandt andet Paramount Pictures, CBS, Paramount+, Pluto TV og kabelkanaler som Nickelodeon, MTV og BET. Skydance og Paramount har tidligere samarbejdet om succeser som ‘Top Gun: Maverick’ og ‘Mission: Impossible’-franchisen.

Fusionen kræver stadig reguleringsgodkendelse, og der er et vindue på 45 dage, hvor andre budgivere kan dukke op. Skydance bringer en animationsafdeling, en spildivision og et partnerskab med NFL til fusionen, og de to selskaber håber at kombinere deres ressourcer for at gøre Paramount til en førende kreativ destination.

Gerry Cardinale fra RedBird Capital ser fusionen som et vigtigt øjeblik i underholdningsbranchen, hvor teknologiske ændringer udfordrer etablerede medieselskaber. RedBird foretager en betydelig investering i partnerskab med Ellison-familien, da de tror på, at det nye selskab vil blive en model for fremtidig mediedrift.Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: