En dansk mand er blevet dømt til seks måneders betinget fængsel samt 120 timers samfundstjeneste for at medvirke til at sprede pirattjenesten Popcorn Time.

Se også: Regeringen danner taskforce hos Bagmandspolitiet i jagten på IP-kriminelle

Det er DR, der skriver, at en 39-årig dansker som den første i Europa er blevet dømt i en netpirat-sag som denne.

Manden skal foruden at aftjene de 120 timers samfundstjeneste også aflevere de 506.003 kroner tilbage, som han har tjent på at drive Popcorntime.dk i 2015.

Konkret er han blevet dømt for igennem Popcorntime.dk at have vejledt webbrugere i at hente og bruge Popcorn Time uden at blive opdaget af myndighederne.

Følg Filmz på Facebook.

Vis kommentarer (30)
Gravatar

#1 Noznatation 6 måneder siden

Skrammende at man har dømt en person for informationsdeling - jeg antager at de går efter google.dk bagefter - der kan man jo se samme indhold uden at tilgå hans side?
Gravatar

#2 Mejse 6 måneder siden

#1 kan man jo nok, men de instruerer ikke folk i noget, eller laver siden der gør, der er ret stor forskel
Gravatar

#3 Snipp 6 måneder siden

#2 Nej men det gør da stadig ikke en ordenlig grund til at han skal dømmes. Hvad med de sider der hjælper folk med at komme udenom ISP blacklist af ThePirateBay og lignende sider? Hvad med Tor der giver adgang til det dybe netværk? Der er også danske sider der hjælper med at få adgang til det. Bare fordi man deler information til at tilgå noget, så fortjener man altså ikke en døm (i mine øjne).

Hvilken lov er han blevet dømt på, som gør at han skal halvt års i fængsel, samfundstjeneste og betale penge tilbage? Vil gerne læse den paragraf.
I was once in a story... guess what, I was awesome!
Gravatar

#4 Mejse 6 måneder siden

#3 er ikke advokat så kender ikke paragraffen og lyder som noget der er besværligt (i hvert fald mere end jeg er interesseret) at google, men det har altid været ulovligt, at "undervise" folk i hvordan man gør ulovlige ting.

og nu siger nyheden jo direkte at det er den første gang, så hvis dine andre bud, bryder samme love, så sker det samme jo nok for dem
Gravatar

#5 MartinEH 6 måneder siden

Man kan groft sagt sammenligne det med delingen af "A Terrorists Handbook", der så vidt jeg husker også blev fjernet for lang tid siden... Som #4 siger, så har det altid været ulovligt at undervise folk i at gøre ulovlige ting... Man må ikke undervise folk i skattefusk (derfor Panama Papers er en guldgrube for efterforskere), hacking, indbrud, drab osv, da man i princippet bliver anset som meddelagtig til den forbrydelse, der er blevet begået (jeg underviser en person i at dræbe mennesker med en kniv, hvilket han efterfølgende gør, så er jeg som sådan skyldig i at tilskynde til drab).
Gravatar

#6 Snipp 6 måneder siden

#4 Der er flere hjemmsider der har været oppe at køre længere tid end Popkorn time. Hvorfor er de ikke blevet taget ned så? Hva kan du svare mig på det?

Undervise og undervise - han har bare en guide til hvordan man downloader popkorn time. Det er lidt ligesom de videoer der er på youtube om hvordan man gør lignende sager. Hvorfor er de ikke fjernet så? Utroligt at i vil have en mand dømt for informationsdeling.

#5 Nu er der langt fra A Terrorist Handbook/Anarchist Cookbook til downloading af film. Og jeg kan nævne at de bøger er ikke fjernet. Kan nemt findes på nettet hvis man ved hvor man skal lede.
I was once in a story... guess what, I was awesome!
Gravatar

#7 Mejse 6 måneder siden

#6 som jeg har pointeret, nu var han den første som nogen jo skal være, andre vil komme, handler ikke om hvem der har været oppe længst, men hvem man fanger først.

hvad er det helt præcis du tror en guide er ? men nej ikke kun i hvordan man downloader det, hvordan man downloader det, bruger det, og gør alt det uden at blive opdaget, så ulovligheder i lange baner, og du kan mene om det hvad du vil, men det er altså nu engang ulovligt og sådan er det bare :)

han er jo ikke dømt for informationsdeling, han er dømt for at have vejledt folk i at begå ulovligheder, og det er ulovligt.
Gravatar

#8 MystiskeMox 6 måneder siden

Det er sgu fint nok at de napper en mand som ham.
Gravatar

#9 Snipp 6 måneder siden

#7 Jeg ved godt hvad en guide er - det er jo lidt derfor jeg skriver at der er flere hjemmesider med guides til hvordan man kommer uden om ISPs og bruget utorrent til downloading. Men dem har man ikke gået efter - det er kun fordi Popkorn time er blevet så stort her hjemme i DK åbenbart. Jeg kunne aldrig drømme om at stream fra popkorn time - det er kun normale folk der ikke har forstand på ulovliv streaming/downloading der gør det. Hvilket er også langt flest tilfælde dem som får et brev.

Anyway det er ulovligt ja, men at blive dømt så lang tid for det (voldsager kan give mindre tid), så synes jeg det lige lovlig er hårdt dømt.
I was once in a story... guess what, I was awesome!
Gravatar

#10 steadi07 6 måneder siden

#9 - Hvilke "flere hjemmesider" hentyder du til? Er de registreret i Danmark eller i udlandet? Jeg kan tænke, at det har rimelig stor betydning hvor tæt forbundet med Danmark, at siden er. Det er jo umuligt at komme igennem med andet end en blokering af hjemmesider, hvis de fx har hjemsted i Rusland.

Udgangspunktet for simpel vold er ubetinget fængsel. Den pågældende er i den her sag blevet idømt seks måneders betinget fængsel. Så hvis han undgår at overtræde straffens betingelser, så bortfalder de efter en periode.


Jeg har studset lidt over, at han har tjent mere end 500.000 kr. på hjemmesiden på et år - er det alene gennem reklamer eller har han taget betaling for guides?

Skriv ny kommentar: