Ved den årlige gyserfilmfestival i Tempe kunne Linda Blair, som medvirkede i den originale “Exorcisten”, fortælle, at der er planer om at lave et remake af den meget succesfulde gyserfilm fra 1973. Det rapporteres, at Blair ikke så begejstret ud ved udsigten til en genindspilning.

Tilbage i 2005 var der også et rygte om et remake, som viste sig at være falsk.

“Exorcisten”, baseret på William Peter Blattys roman, handler om den 12-årige Regan, der tilsyneladende bliver besat af Djævelen. Er det indbildning, sindssyge, eller virkelig Satan selv?

Den oprindelige Oscar-nominerede film blev instrueret af William Friedkin og havde – udover Linda Blair – Ellen Burstyn, Max von Sydow og Lee J. Cobb på rollelisten.Vis kommentarer (42)
Gravatar

#11 duuk74 16 år siden

#10 Du er ikke den eneste. Synes scenen hvor præsten ankommer, og det berømte klavertema kører henover er ret fedt, men det bliver for lidt for plat for mig derefter. Kan meget bedre lide The Exorcism of Emily Rose, der gør brug af andre virkemidler end et snurrende hoved til at så tvivl, om det virkelig er en besættelse eller ej. Tvivlen og uvisheden er jo fantastiske virkemidler i en gyser, og det klarer Emily Rose på en mere snigende og elegant (og uhyggelig) måde.
100.000 lemmings can't be wrong
Gravatar

#12 dolphinfriendly 16 år siden

Tja remakebølgen er en steppebrænd, der er helt umulig at stoppe. Selvom jeg efterhånden er fløjtende ligeglad med remake rush'et, blødte mit hjerte inderligt da remaket af "The Day The Earth Stood Still" blev annonceret. :(

Gravatar

#13 lasse78 16 år siden

#11 Prøv at se den Tyske version "Requiem", i forhold til er Emily Rose stiv og karikeret.

Har oplevet at siddet i en biograf fyldt med teenagers der grinede hysterisk af The Exorcist, og jeg er bange for at det er det som producenterne satser på. En grinagtig omgang teenager slam, og til deres forsvar kan de jo passende bruge den kendte replik "det jo det de unge vil ha".

De skal være velkommen til at give et bud, men ærligt talt. Både Schraders, og Rennys forsøg på at lave en prequel var jo direkte pinagtig til tider. Ja, ja, ja, Schrader var på vej, meeeeen det var fanme på ingen måder godt nok. Slutningen på begge film var pinlige.

I stedet for at lave et remake af The Exorcist, hvorfor så ikke lave en film over den oprindelige historie. Om den lille skarnsknægt som igennem massehysteri simulerede en besættelse. De kan eventuelt lave en scene hvor han skærer pikken af sig selv ....... "Det vel det de unge vil ha" ;)
http://lasseelkjaer.dk/
Gravatar

#14 imz 16 år siden

Jack Ass meets the Blair Exorcist Project II
What lies behind us or what lies before us are tiny matters compared to what lies within us
Gravatar

#15 thomasegebaek 16 år siden

Excorsisten er nok den mest overvurderede film nogensinde.... den er jo ikke skyggen af uhyggelig.
Gravatar

#16 filmz-DocDoom 16 år siden

11: "Exorcism of Emily Rose" = gyser? Spørgsmålstegn? Det er da en retsalsfilm!
That's no moon. It's a space station.
Gravatar

#17 fatcat 16 år siden

Hvis Excorsisten ikke er uhyggelig - hvad er så uhyggeligt?? De lamme splattergyser film som Saw? den slags er slet ikke uhyggelige, i bedste fald lidt klamme...

For mig står Excorsisten stadig som en af de mest uhyggelige og spædende gysere. I nyere tid er det IMO kun Ondskabens Øjne som kan matche den i spænding og uhygge.

Jeg genså Excorsisten i den nye directors cut version i biffen da den kom frem igen - og jeg var stadig skræmt - ikke mindst af den nye "krabbe-gang" ned ad trappen...
"I'm not going to waste my time arguing with a man who's lining up to be a hot lunch."
Gravatar

#18 filmz-DocDoom 16 år siden

17: Jeg er fuldstændigt enig! Gyserkongernes top 3 er:

1) The Exorcist, 2) The Shining 3) The Omen* (orig.).

* Den er måske ikke vildt uhyggelig med nutidens briller, men den har bare en super fed sort messe-stemning.

Hvis jeg skulle nævne en nyere klassiker, så ville jeg nok sige Clive Barker's Candyman.

15: "Excorsisten .... den er jo ikke skyggen af uhyggelig" Ok, nævn en håndfuld film, som er uhyggelige i dit univers.
That's no moon. It's a space station.
Gravatar

#19 fatcat 16 år siden

#18 nu blev jeg lige så glad for at du var enig med mig :)

Men så skriver du at en nyere klassiker kunne være Candyman... arghh det mener du vel ikke seriøst? Jeg har stor respekt for Clive Barker's bøger (og Hellraiser naturligvis :)), men lige Candyman er ikke den mest vellykkede filmatisering IMO. Ved godt den har fået lidt kultstatus men alligevel...

Men smag er jo forskellig - heldigvis - ellers bestod Filmz jo kun af nyheder og ingen kommentarer... ;)

"I'm not going to waste my time arguing with a man who's lining up to be a hot lunch."
Gravatar

#20 Åkepool 16 år siden

#18 - Du er en mand efter min smag (filmmæssigt that is, rolig nu).

Har samme top 3, men vil lige bytte om på "The Omen" og "The Shining".

De har ikke kunne lave ordentlige gys de sidste mange, mange år. "Exorcisten" er bare den bedste og jeg vil gætte på, at #15 ikke er over 20 år og mere er til alle de mange remakes af japanske gysere, hvis han da overhovedet er til gysere? Svært lige at tyde, da han kun har skrevet en favoritfilm.
Er også svært skuffet og lettere rystet over, at "Exorcisten" er dømt ude i vores stort anlagte afstemning :(
So, at last we meet for the first time for the last time.

Skriv ny kommentar: