Verdens største streamingtjeneste hedder Popcorn Time. Der er dog et problem ved successen: den er ulovlig. Derfor melder filmrettighedshaverne i Danmark nu den populære tjeneste til politiet.

Se også: Danske Popcorn Time-brugere kan se frem til parkeringsbøder

Ifølge DR så er det Rettighedsalliancen, der står bag politianmeldelsen. Leder for organisationen, Maria Fredenslund, udtaler om anmeldelsen:

”Popcorn Time krænker ophavsretten. De distribuerer film og tv-serier uden at have tilladelse fra rettighedshaverne, og derfor har vi anmeldt tjenesten til politiet,” siger Maria Fredenslund.

Det kan dog blive særdeles vanskeligt at stille folkene bag Popcorn Time til regnskab for deres ulovligheder, da tjenesten er bygget op som et Bit Torrent-netværk, hvor brugerne henter og deler fra andre brugere over hele verden.

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.Vis kommentarer (29)
Gravatar

#1 Pingvin 8 år siden

Nok ikke mange af deres specifikke rettigheder der bliver krænket.
Har dog ikke lige indsigt i hvor meget dansk materiale der er derinde.

Gravatar

#2 Dørk 8 år siden

Here we go again....
Gentlemen. You can't fight in here. This is the War Room!
Gravatar

#3 Geekalot 8 år siden

Var egentlig også på tide, ikke helt forstå hvorfor det har taget så lange at gøre.
Gravatar

#4 Dørk 8 år siden

Leger lige Djævlens Advokat.

Skal vi lige hoppe i tidsmaskinen og tage 10-20 år ud i fremtiden... Justice League... eller jeg mener Rettighedsalliancen starter med at anmelde folk med 3D printere for brud på ophavsloven.

Paradigme skift i tankegangen omkring film var måske en tanke :)
Gentlemen. You can't fight in here. This is the War Room!
Gravatar

#5 Geekalot 8 år siden

Æhh ikke lige se noget der hænger sammen med det. Popcorn time er folk der er for dovne til at downloade fra eks. piratebay. Begge dele er ulovligt men der er absolut ingen forskel på de 2 metoder, undtagen det tid du bruger på at hente, før du kan se det.
Gravatar

#6 Joeyvind 8 år siden

Det mest mærkværdige ved diskussionen om Popcorn Time, er at dens succes tilskrives dets design, som minder om Netflix mf. Dermed er et af argumenterne for, at der skal sættes endnu hårde ind for Popcorn Time, er at det har gjort bit torrent "mainstream" og at selv ens farmor kan bruge Popcorn Time.

Det er måske logisk tænkning, men skriger da også af dobbelt morale om en teknologi som har eksisteret i 15 år.
"You can shoot my body full of holes but you can't kill the spirit of rock 'n roll Baby"..
Gravatar

#7 Joeyvind 8 år siden

Dørk (4) skrev:
Skal vi lige hoppe i tidsmaskinen og tage 10-20 år ud i fremtiden... Justice League... eller jeg mener Rettighedsalliancen starter med at anmelde folk med 3D printere


Den er jeg med på. Når man har opfundet en organisk 3d printer, så printer jeg min egen Jennifer Aniston som ny kone. Der er vel ikke ophavsret på identitet og mennesker?
"You can shoot my body full of holes but you can't kill the spirit of rock 'n roll Baby"..
Gravatar

#8 Ceepa 8 år siden

Lego kommer til at miste styrtende med penge på 3D printere :P
Gravatar

#9 Munchkim 8 år siden

Sidst jeg kiggede, så var der en 3-4 forskellige versioner af PopcornTime. Hvem af dem er det de har tænkt sig at gå efter?
Jeg går da ikke ud fra at de vil forsøge at sagsøge dem som startede PopcornTime projektet i sin tid. De trak jo trods alt stikket på projektet for over et år siden.
Gravatar

#10 Geekalot 8 år siden

Burde de jo gøre også. Planlækker du et bankrøverig men fortryder og andre gøre det med dine planer, er man jo også selv medskyldig ikke. Bare lige for at vende historien lidt om.

Skriv ny kommentar: