“Glass Onion: A Knives Out Mystery” er titlen på Rian Johnsons nyeste film, men havde det stået til instruktøren, havde det ikke været tilfældet.

Johnsons seneste Benoit Blanc-mysterium har netop fået premiere på Netflix, og ganske ligesom den første film i franchisen er det en selvstændig historie med en begyndelse, midte og en slutning. Det eneste, der peger på, at filmene overhovedet hænger sammen, er Daniel Craigs sydstatslige detektiv – og så naturligvis filmens titel.

Dog er filmens instruktør og forfatter ikke selv en særligt stor fan af undertitlen “A Knives Out Mystery”, som naturligvis henviser til “Knives Out”, franchisens første film. Det fortæller han i et nyt interview med The Atlantic.

“Jeg har virkelig forsøgt at lave dem selvstændige. Ærlig talt er jeg rasende over, at vi har ‘A Knives Out Mystery’ i titlen. Forstår du? Jeg vil gerne have, at den bare hedder ‘Glass Onion’. Jeg forstår det godt, og jeg vil gerne have, at alle, der kunne lide den første film, ved, at dette er den næste i serien, men ligeledes er hele tiltrækningskraften for mig, at det er en ny roman fra hylden hver eneste gang. Men der er tusind soles tyngdekraft, der trækker mod serialiseret storytelling.”

Læs også: “Rian Johnson håber stadig at kunne lave sin ‘Star Wars’-trilogi”

I sidste ende er det altså ikke filmens instruktør, der alene bestemmer filmens titel, og heldigvis har det da heller ikke påvirket filmens kvalitet. “Glass Onion” er nemlig et fantastisk underholdende nyt kapitel i Johnsons Benoit Blanc-mysterier, og vi kan glæde os over, at der allerede nu er endnu en titel på vej i franchisen – og mon ikke “A Knives Out Mystery” også er at finde her?Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: