Det er dyrt at erstatte Kevin Spacey. Det må Ridley Scott og “All the Money in the World”-produktionen sande. Men det var ikke kun løn til erstatningen Christopher Plummer, der kostede. Også små 10 millioner kroner til Mark Wahlberg kostede det – men det vidste Ridley Scott intet om.

Se også: Ridley Scott bruger mange millioner af dollars på at erstatte Kevin Spacey

Ridley Scott har nemlig fortalt pressen, at alle medvirkende – undtagen Plummer – arbejdede gratis, da Spacey skulle erstattes i nye scener. Men det var ikke sandt.

Hovedrollen Michelle Williams mødte ganske rigtigt op til en uges reshoots mere eller mindre gratis, men den var Mark Wahlberg ikke med på.

Verdens bedst betalte skuespiller krævede nemlig sig godt betalt for igen at stille op.

Mark Wahlberg fik 1,5 millioner dollars for den ekstra ulejlighed, hvilket Ridley Scott ikke var klar over.

Derfor er Ridley Scott blevet godt sur, fordi han intet fik at vide om Wahlbergs særlige aftale, skriver TMZ.

I kølvandet på kritikken har Wahlberg dog besluttet at donere det fulde beløb på 1,5 millioner dollars til Time’s Up-bevægelsen, der støtter #MeToo-ofre.

“All the Money in the World” får dansk premiere d. 25. januar.

Følg Filmz på Facebook.Vis kommentarer (11)
Gravatar

#1 nwinther 3 år siden

Men det er vel ikke underligt, at skuespillerne skal have penge for re-shoots. Det er jo ikke deres beslutning, at der skal laves re-shoots. Instruktøren har været tilfreds med scenen og produceren har vurderet at det tekniske var i orden.

At en eller anden bagefter kommer i tanke om, at man da forresten vil have skudt en masse om, må da være efter afregning, med mindre man har indført i en kontrakt, at skuespilleren forpligter sig til at lave et antal reshoots af sådan og sådan en varighed mv. evt. med en reduceret betaling eller noget.

Jeg ville da formode, at en kontrakt ville indeholde sådanne eventualiteter, da enkelte reshoots ikke er unormalt. At så er det aftalt, at skuespilleren forpligter sig til 15% reshoot-tid uden beregning, og derudover afregnes efter en eller anden aftale.
"I, for one, welcome our new insect overlords" - Kent Brockman
Gravatar

#2 Snipp 3 år siden

Helt fair at han skal have penge - kan ikke lige se kritikken i det. Det er jo ikke Wahlbergs skyld at der er nogle idioter der vil udskifte Spacey og så lave reshoots. Derimod så synes jeg det er mærkeligt at de andre skuespiller ikke fik penge i så stor omfang som Wahlberg. Men fint nok han donere pengene (dog til noget useless pis).

#1 Enig - jeg troede også det ville stå i kontrakterne omkring reshoots, da det jo sker af og tit.
I was once in a story... guess what, I was awesome!
Gravatar

#3 Hive 3 år siden

Jeg forstår ikke at Wahlberg skal have så meget kritik for at være en bedre forretningsmand end hans kollegaer - uanset hvad køn de så har.
Gravatar

#4 Mejse 3 år siden

hvorfor er Ridley Scott overhovedet sur over det ? altså det er vel ikke ham der betaler, eller ham der laver løn forhandlinger med skuespillerne ?
Gravatar

#5 BlackJesus 3 år siden

Manden donere kun pengene for ikke at komme stormvejr, hvis han samtidig donere dem til #metoo får han jo kun flere point hos os almindelig.

I første omgang beskidt han kan forhandle sådan et stort beløb ind til reshoots og bagefter donere han dem for at få goodwill, istedet for at holde fast i sin løn.

Det var Chastain der startee dette med et tweet omkring ligestilling. Men for mig handler det om grådighed fra de store skuespillere!
Gravatar

#6 El Capitan 3 år siden

TMZ nyheder om ligegyldig sladder? Det var fedt og være med på Filmz.dk i 16 år, men jeg tror altså vi er vokset fra hinanden efterhånden!
Gravatar

#7 Johnny42 3 år siden

Problemet i denne sag ligger ikke hos Wahlberg. Hvis han og hans agenter har forhandlet dette ind i hans kontrakt, så er han fuldt ud berettiget til pengene. At han så vælger at donere dem bort for at undgå en shitstorm det er hans egen sag. Problemet er mere de agenter, kvinderne har til at repræsentere sig, at de ikke har kunnet forhandle bedre aftaler.

Men meget handler jo også om de frie markedskræfter. Hvis der er rift om en given skuespiller, så kan disse presse prisen op. Man kan altså ikke bruge argumentet om ligeløn i disse situationer, da der er nogle skuespillere, som studioerne er villige til at betale rimelig høje summer for at få fat på.

Jeg mener dog ikke at ingen skuespiller, heller ikke Robert Downey Jr, eller Daniel Craig er 30-50 mio. dollars værd pr film.
Gravatar

#8 Mejse 3 år siden

#7 altså nu er der jo to parter til en forhandling, en agent kan have både en mandlig og kvindelig skuespiller uden de nødvendigvis kan forhandles til samme løn, bare at sige de er problemet er lidt for letkøbt.

men ja nu bedre et udgangspunkt man har til at forhandle nu mere i løn for man, og hvis man allerede har tabt en smule som udgangspunkt fordi man er kvinde, er der jo et problem.

dog er der mange andre ting end køn og ligestilling der spiller ind.
Gravatar

#9 nwinther 3 år siden

Mejse (8) skrev:
dog er der mange andre ting end køn og ligestilling der spiller ind.


Enig.

Jeg har svært ved at forestille mig, at der sidder en producer eller hvem der nu er ansvarlig for kontrakterne, og tænker "men hun er jo en dame. Så har hun ikke fortjent mere end 70% af, hvad ham manden skal have".

I filmbranchen er der nogen som er Hot og nogen som er mindre Hot. Forskellige skuespillere har gennem tiderne fået enorme summer, for derefter at falde til en brøkdel i pris. Det gælder også skuespillerinder. Når man tænker på, hvad Julia Roberts var værd, efter Pretty Woman, Erin Brockovic mm. og hvad hun får i dag? Eller Matt Damon, Steve Carell osv. osv.

Endelig har jeg en smule svært ved at have ondt af en eller anden person ikke modtog helt så mange millioner dollars som ham den anden. En eventuel ligelønskamp skal ikke kæmpes blandt nogle få selvindbildske filmmillionærer, men ude ved symaskinerne, samlebåndene osv.
"I, for one, welcome our new insect overlords" - Kent Brockman
Gravatar

#10 Mejse 3 år siden

#9 skal jo sådan set kæmpes alle steder, ikke bare i en bestemt arbejdsgruppe eller klasse.

Skriv ny kommentar: