Lucasfilm har efter Disneys overtagelse satset på unge, talentfulde instruktører til “Star Wars”-franchisen frem for ældre, erfarne navne. Det valg forstår veteran-instruktør Ridley Scott ikke meget af.

Se også: ”Alien”-instruktør: Der er ingen historie i superheltefilm

For foruden J.J. Abrams så har Lucasfilm hyret mindre erfarne folk som Gareth Edwards (“Rogue One”) og Rian Johnson (“The Last Jedi”) til at stå i spidsen for “Star Wars”-franchisen. Og det er dumt:

”Når du ansætter en fyr, der har lavet en lavbudget-film, og du pludselig giver ham 180 millioner dollars, så giver det ingen mening. Det er fucking dumt,” siger Ridley Scott til Vulture.

Scott mener ikke, at Lucasfilm tør ansætte ham, fordi han insisterer på fuld kontrol. Men det ville være billigere, fordi han ikke bruger tid på dyre reshoots:

”Du kan ansætte mig for det, jeg skal have, hvilket er meget, men så gør jeg det under budget og til tiden. Det er der, hvor erfaring betyder noget, så simpelt er det!”

Lucasfilm er dog på det seneste gået i en mere sikker retning med Ron Howard som erstatning for Phil Lord og Chris Miller på “Solo” samt J.J. Abrams som “Episode IX”-instruktør i stedet for Colin Trevorrow.

Følg Filmz på Facebook.Vis kommentarer (17)
Gravatar

#1 Gorman 4 år siden

Scott har givetvis ret, men det lyder unægteligt som om han har fået lidt ondt i røven over andre instruktører og produktioner på det seneste.
Hudson til Vasquez i "Aliens": "Have you ever been mistanken for a man? No, have you!!!
Gravatar

#2 Mejse 4 år siden

altså for et firma som Disney, som på godt og ondt har en meget klar vision omkring hvad de vil have, giver det jo fin mening at gøre det på den måde :)
Gravatar

#3 MystiskeMox 4 år siden

Det vi har set i ep. 7 og 8 er historier der lægger tæt op af den gamle trilogi og med en række scener der er twists af scener fra den gamle trilogi.

Jeg synes det er meget ærgerligt og lidt en falliterklæring at man ikke tør noget mere i historieskrivningen.

Personligt synes jeg Disney har hyret forkert og gået den forkerte vej selv om vi har fået nogle gode og underholdende film, men vi kunne have fået noget langt mere nyskabende inden for det gammelkendte univers og så hænger filmene ikke særlig godt sammen, måske fordi de ikke har skrevet alle tre film på en gang (i hvert fald i hovedtræk), men tager en ad gangen (bare et gæt).

Ridley Scott er bestemt ikke ham som dukker først op på min ønskeliste for Star Wars.
Gravatar

#4 Skak2000 4 år siden

George Lucas kom med flere anbefalinger og råd til Disney omkring hvilke retning Star Wars univeret bør bevæge sig.
Disney valge at ignorere alle råd og vejledning som de fik...
Gravatar

#5 Johnny42 4 år siden

#4 Det er så ikke helt korrekt, i hans ide til en historie for episode 7 indgik der en karakter ved navn Kira, der havde opdaget kraften, og opsøgte Luke, der havde skjult sig på en planet, og modvilligt begyndte at træne Kira. Kira er jo så Rey, som vi har fået i Disneys trilogi. Hvor mange ideer, og hvor forskellig Lucas' ide til episode 7-9 ville være i forhold til den trilogi vi får, finder vi måske ud af nogle år efter episode 9. Men vi kan dog allerede nu sige, at det ikke er alle ideer der blev forkastet.

Den instruktør jeg gerne så instruere bare en enkelt stand alone Star Wars film er for mig, og sikkert rigtig mange andre, Steven Spielberg. Det kommer dog højst sandsynligt aldrig til at ske, pga. has personlige venskab med Lucas. Og så har han tidligere afvist at instruere Star Wars Prequel trilogien. Man kan drømme om en alternativ tidslinje, og kun forestille sig, hvordan de film ville have være med Steven Spielberg som instruktør.
Gravatar

#6 Snipp 4 år siden

#5 eller christopher nolan / peter jackson kunne gøre det bedre end de nuværende. Tror der er en del instruktører som kunne gøre det bedre.
I was once in a story... guess what, I was awesome!
Gravatar

#7 Mejse 4 år siden

#6 kunne jo også potentielt gøre det værre, er jo lidt svært at sige på forhånd, der er jo heller ingen af de to som ligefrem har lavet noget ligende før.
Gravatar

#8 Geekalot 4 år siden

Undre da også mig, Gareth Edwards hvad har han lavet der var godt eller kendt ud over Godzilla? Men der imod J.J Abrams, han burde være klogere, men lavede stadig en middel Star Wars film, der Var en genindspilning af en af de første.
Rian Johnson er den første der har givet mig en Star Wars film siden 80erne. Selv om der er mange der ikke kan lide, så kan jeg :)
Gravatar

#9 Mads47 4 år siden

Johnny42 (5) skrev:
Den instruktør jeg gerne så instruere bare en enkelt stand alone Star Wars film er for mig, og sikkert rigtig mange andre, Steven Spielberg.


Ja Spoelberg ville jeg gerne se lave en Star Wars film, men tror heller ikke det kommer til at ske..man kan da håbe. Dog har han instrueret flere scener igennem tidens løb. Han fik lov at sætte sit aftryk på Mustafar duellen mellem Anakin og Obi-Wan og det er også rygter om at han faktisk instrueret noget af kampen imellem Rey og Kylo ren i Episode 7.

Så der er da lidt af hans stil i filmene. Jeg håber det bliver til mere.
Gravatar

#10 Snipp 4 år siden

#7 selvfølgelig - men jeg tror de vil stadig gøre et bedre arbejde end J.J abrams og Rian Johnson. Det var bare lige dem jeg havde i tankerne fordi de har lavet mega fede triologier - faktisk mine favoritter (Batman og ringenes herre).
I was once in a story... guess what, I was awesome!

Skriv ny kommentar: