Ridley Scott sender klar besked til de franske kritikere af hans kommende storfilm “Napoleon”.

Hvor masser af kritikere verden over har roser til overs for den legendariske “Alien”-instruktørs næste film, “Napoleon”, har særligt franske anmeldere stillet sig skeptiske. Le Figaro kaldte på opfindsom vis filmen “Barbie og Ken under det franske imperium,” mens French GQ med henvisning til amerikanske accenter, der råber “vive la France”, kaldte den “dybt klodset, unaturlig og utilsigtet sjov.”

I et interview med BBC har Scott nu i en karakteristisk ufiltreret manér svaret igen: “De franske kan ikke engang lide sig selv. Publikummet, som jeg viste den til i Paris, elskede den.”

Filmen, der følger den titulære franske hærfører, general og kejser gennem hans mange slag samt hans turbulente forhold til kejserinde Joséphine, genforener Scott med hans “Gladiator”-stjerne Joaquin Phoenix. Som kejserens udkårne ser vi Vanessa Kirby.

Læs også: “Joaquin Phoenix dominerer sit franske imperium i ny ‘Napoleon’-trailer”

Om publikum hjemme i de danske biografer også kommer til at elske filmen, eller om de hælder mere til de franske kritikeres reaktioner, må vise sig den 23. november, hvor filmen har premiere.Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: